یک گام تا احیای هویت تاریخی تبریز
تبریز امروز، با تکیه بر گذشته درخشان و تاریخساز خود، پیشگام جریانسازی در کشور و حتی منطقه است و هنوز هم آن عظمت و شکوه تبریز کهن مهمترین دلیل رجوع گردشگران، فعالان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران و حتی منطقه به این پایتخت تاریخ است.
تبریز مهد تمدن و مدنیت و خاستگاه فرهنگ و هنر و مکاتب تعالی بشری در طول تاریخ بوده است و به عبارتی دیگر، تبریز زادگاه تاریخ و سرآغاز جهان بوده است. امروزه یادگارهایی از آن دوران پرشکوه در گوشه و کنار این شهر خودنمایی میکند؛ آثاری که در نوع خود دهها #دایرهالمعارف بزرگ در حوزههای مختلف علمی، اجتماعی، #فرهنگی و حتی #سیاسی هستند.
تبریز امروز، با تکیه بر گذشته درخشان و تاریخساز خود، پیشگام جریانسازی در #کشور و حتی منطقه است و هنوز هم آن عظمت و شکوه تبریز کهن مهمترین دلیل رجوع #گردشگران، #فعالان_اقتصادی، #سیاسی و فرهنگی #ایران و حتی منطقه به این پایتخت تاریخ است.
معرفی و تبیین گذشته باشکوه #تبریز که روزگاری یکی از پنج شهر مهم جهان به شمار میرفت، ضرورتی اجتنابناپذیر است تا نسل جدید این کهنشهر با آگاهی از این داشته معنوی، در اعتلای نام آن در ایران و جهان دست از پا نشناسند.
گذشتههای دور را که فاکتور بگیریم، #تبریز پایتخت سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و هنری ایران و منطقه در ۵۰۰ سال گذشته بوده است. از صفویان تا قاجار و از انقلاب اسلامی ایران تا جمهوری اسلامی نام تبریز همواره بر تارک این سرزمین درخشیده است. قلعه ارک، دانشگاه ربع رشیدی، مسجد کبود، مقبرهالشعرا، ائلگلی، خانههای تاریخی علی مسیو، کلکلته چی، نیکدل، خانه استاد شهریار، عمارت ساعت و دهها جاذبه تاریخی و گردشگری تنها گوشهای از آثار باقیمانده از تاریخ پرافتخار این شهر است که توسط نهادهای شهری مورد تملک،مرمت و بازآفرینی قرار گرفته است. با نگاهی کوتاه بر گذشته و آنچه که بازآفرینی این بناهای تاریخی نام گرفته است، بیشتر با اقدامات مدیریت شهری در این خصوص آشنا میشود