تعیین تکلیف بیمارستان ۲۹ بهمن تبریز، بدون زمان بندی
فرسودگی، بازسازی، بهسازی و در نهایت جایگزینی بیمارستان یکصد تختخوابی ۲۹ بهمن تبریز که در اختیار سازمان تامین اجتماعی است، به یکی از مسایل و چالش های بزرگ حوزه درمان آذربایجان شرقی تبدیل شده است که داستان آن حل نشدنی به نظر می رسد.
این بیمارستان که نخستین مرکز درمانی تامین اجتماعی آذربایجان شرقی به شمار می رود، به علت مشکلات عدیده مالکیتی، طراحی، قدیمی بودن و به موازات آن #فرسودگی ساختمان ها با وجود اینکه در زمان های مختلف و متعدد قول هایی مبنی بر نوسازی و حتی ساخت بیمارستان جدید در نقاط مختلف شهر #تبریز و #سهند داده شده است، اما با سپری شدن بیش از ۱۴ سال، هیچ یک از آنها عملی نشد تا در نهایت تصمیم بر ساخت #بیمارستان جایگزین در همان محل کنونی گرفته شود.
زمین #بیـمارستان ۲۹ بـهمـن تبریز به مسـاحت ۲۳ هزار و ۲۰۰ مترمربع در سال ۱۳۴۴ تـوسط مرحوم حـاج حسین علیزاده کاغذچی به سازمان بیمه تامین اجتماعی وقت اهدا شد و عملیات ساختمانی و تجهیز آن پس از پنج سال به اتمام رسید تا از سال ۱۳۴۹ به طور رسمی به بهره برداری برسد.
این مرکز درمانی از زمان بهره برداری تا سال ۱۳۸۱ به عنوان بیمارستان #جنرال (عمومی) فعالیت می کرد که با راه اندازی #بیمارستان دوم تامین اجتماعی در #تبریز با نام عالی نسب و انتقال بخش هایی از آن، به بیمارستان جدید، به صورت #بیمارستان تک تخصصی زنان و زایمان با ۴۰ تخت بستری اصلی دارای پلی کلینیک تخصصی و واحدهای #کلینیکی و پاراکلینیک ادامه فعالیت می دهد.
با توجه به افزایش تعداد بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی و برای برآورد نیازهای درمانی این افراد، تشکیلات بیمارستان ۲۹ بهمن مورد بازنگری مجدد قرار گرفت و افزایش تعداد تخت های اصلی بستری تا سقف ۹۶ تخت مورد موافقت مقامات سازمان تامین اجتماعی قرار گرفت که در این راستا به سال ۱۳۸۶ بخش های نفرولوژی، داخلی، جراحی عمومی، NICU و کودکان و نیز بخش دیالیز با ۱۴ تخت افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
همچنین با تلاش مدیریت درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی بخش ICU بیمارستان ۲۹ بهمن تبریز از سال ۱۳۹۱ آغاز به فعالیت کرد.
اما قدیمی بودن ساختمان و وقوع چندین مورد زلزله در تبریز باعث فرسودگی و نیز خطرپذیری بیشتر این مرکز درمانی آذربایجان شرقی شده است که این مشکل هر روز به شرایط خطرناک پیش رفته و لزوم ساخت بیمارستان جدید را اجتناب ناپذیر می کند.
در حالی که تا سال گذشته بحث های مختلف پیرامون اهدای زمین رایگان توسط نهادهای مختلف استانی و شهرستانی برای ساخت ساختمان جدید بیمارستان ۲۹ بهمن تبریز بارها مطرح و تکرار می شد، اما در نهایت با بی توجهی مسوولان، این ادغام راه به جایی نبرد و هیج نهادی حاضر نشد زمین رایگان در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار دهد.
صورتجلسه ۱۴ اسفند ماه پارسال درباره بررسی ریز تخت های که توسط مدیریت درمان تامین اجتماعی آذربایجان شرقی تنظیم شده است، نشان می دهد که تصمیم نهایی درباره بیمارستان ۲۹ بهمن تبریز، استفاده از زمین کنونی این مجموعه درمانی برای ساخت بیمارستان جایگزین است.