کیف و کفش دستدوز از چرم ماهی قزل آلا در تبریز تولید شد
سرپرست مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی از تولید کیف و کفش دست دوز از چرم ماهی قزل آلا برای اولین بار در این استان خبر داد.
جواد گوزلی بعد از ظهر امروز در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به تلاش و همت بزرگمردان عرصه شیلات اظهار کرد: برای اولین بار در استان آذربایجان شرقی و در شهر اولینها، #پوست_ماهی_قزل_آلا فرآوری شده و به صورت #چرم_ماهی برای استفاده در تهیه وسایل مختلف به کار گرفته می شود.
وی افزود: به منظور ایجاد ارزش افزوده در توسعه پایدار بخش کشاورزی و اجرای صنایع سبز در بخش #شیلات و همچنین کاهش #ضایعات و تولید فرآوردههای جانبی از آبزیان در استان، استفاده از #پوست_ماهی قزل آلا برای تولید چرم مصرفی #صنایع_دستی و صنعتی آغاز شده است.
گوزلی ادامه داد: برای اولین بار در استان از پوست ماهی، چرمهای سبکی تولید می شود که مقاومت بالایی در برابر سرما و کشیدگی دارند.
وی با اشاره به اینکه تولید برخی چرمهای رایج از سوسمار ، مار و … با توجه به منابع محدود این جانداران ، آنها را در معرض نابودی قرار میدهد، افزود: تهیه چرم از پوست ماهی که درحین استفاده خوراکی ، به عنوان ضایعات دور ریخته و از چرخه تولید خارج میشود، آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند.
گوزلی بیان کرد: با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد وزن ماهی کامل به صورت ضایعات دور ریخته می شود لذا استفاده از پسماندهای ماهی علاوه بر تولید ماده ای با ارزش افزوده بالا باعث کاهش ضایعات در این حوزه و در نهایت آسیب کمتر به محیط زیست می شود.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر پسماندهای بدن ماهی قابلیت فرآوری را دارد و عمده فرآوری ایجاد شده شامل استخراج امگا 3 از کبد ماهی، تهیه پودر عصاره استخوان و ژلاتین ماهی و تولید چرم از پوست ماهی است.