اجرای فاز سه و چهار شبکه پایاب سهند توسط بخش خصوصی
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی از آغاز عملیات اجرایی فاز سه و چهار شبکه پایاب سهند در هشترود با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی از هفته آینده خبر داد.
یوسف غفارزاده روز شنبه در جلسه کمیته راهبری شبکه پایاب #سهند، اظهار کرد: فاز سه و چهار این شبکه به مساحت ۲ هزار هکتار اجرا می شود و تفاهم نامه اجرای این طرح با آمادگی کتبی سرمایه گذار مربوطه، هفته آینده در #استانداری امضا می شود.
وی در مورد جزئیات این طرح، گفت: بر اساس این طرح مشارکتی، اراضی، محل #انتقال_آب، #ایستگاه_پمپاژ و خط انتقال آب به داخل #مزرعه همگی مشخص بوده و در قالب یک بسته از سوی #سرمایه گذار عملیاتی خواهد شد.
مدیرعامل آب منطقهای #آذربایجان_شرقی ادامه داد: در این راستا بین کشاورز و سرمایه گذار و بین شرکت آب منطقهای و سرمایه گذار تفاهم نامه ای امضا میشود تا سرمایه گذار پس از اتمام شبکه، طی مدت قرارداد که معمولا چهار یا پنج سال خواهد بود، تمامی هزینه و سود اجرای این طرح را دریافت کند و پس از پایان این مدت، شبکه را تحویل کشاورزان دهد.
غفارزاده خاطرنشان کرد: #شرکت_آب منطقهای ناظر بر اجرای این طرح خواهد بود و نقشه راه احداث شبکه به همراه تجهیزات نصب شده بایستی بر اساس استانداردهای تعیین شده این شرکت توسط سرمایه گذار تهیه شود و تجهیزات باید کیفیت بالایی داشته باشند.
وی گفت: با انجام این امر، طرح احداث شبکههای پایاب که پیش از این معمولا به یک دهه میرسید، حداکثر طی پنج سال تمام خواهد شد.
وی افزود: وزیر نیرو نیز در جلسهای که با حضور مدیران عامل تمامی شرکتهای آب منطقهای، آب فاضلاب و برق کشور داشت سیاست گذاری وزارت نیرو را مشخص کرد و طرح احداث شبکه پایاب با مشارکت سرمایه گذار را به عنوان سیاست کلی وزارتخانه مطرح و از استان آذربایجان شرقی به دلیل پیش قدم شدن در انجام این طرح تشکر کرد و از آن به عنوان طرح ملی نام برد که پس از این در تمامی استانهای کشور اجرایی می شود.
غفارزاده گفت: نخستین گام اجرای مشارکتی پایاب سدها در شبکه آیدوغموش با مساحت یکهزار هکتار اجرا شده است که در اردیبهشت ماه سالجاری به بهره برداری خواهد رسید و دومین گام آن نیز در شبکه پایاب سهند است.
سد خاکی سهند هشترود با حجم مفید ۱۶۰ میلیون متر مکعب بر روی رودخانه «قرانقو» از سرشاخه های رودخانه «قزل اوزن» و در ۳۵ کیلومتری شهرستان هشترود با اهداف تأمین آب شرب و صنعت منطقه و توسعه کشاورزی احداث شده و از سال ۱۳۸۵ در حال بهره برداری است.
اراضی طرح و توسعه شبکه پایاب سد سهند هشترود در قالب پنج واحد عمرانی به وسعت هفت هزار و ۵۰۰ هکتار در دو طرف جاده هشترود – مراغه و در مجاورت رودخانه قرانقو واقع شده است.