استفاده از لولههای آکاردئونی بهعنوان دودکش، به صورت لایه آلومینیومی روی هم پیچیده، استاندارد نیست.
اتصال لوله دودکش فلزی و آکاردئونی با یکدیگر خطرناک است
آتش پاد علیرضا زبردست با اشاره به کاهش شدید دما در این روزهای زمستانی و لزوم استفاده از وسایل گرمایشی که ضرورت دارد ایمنی های لازم در تخلیه گاز منوکسید کربن حاصل از سوخت انجام گیرد، گفت: یکی از شایعترین علل بروز مسمومیت ناشی از #گازمنوکسید کربن، استفاده از لولههای #آکاردئونی یا فنری است که متاسفانه در مواردی شاهد استفاده از این نوع لوله ها به عنوان #دودکش در منازل و … هستیم.
وی تصریح کرد: استفاده از #لولههای قابل انعطاف فنری (خرطومی یا آکاردئونی) بهعنوان #دودکش بهعلت سهولت در نصب، با استقبال عمومی مواجه شده که متأسفانه دارای مشکلاتی است و در صورت بیتوجهی میتواند عواقب جبرانناپذیری در سلامتی یا جان باختن #شهروندان شود.
مدیرعامل #آتش_نشانی #تبریز ادامه داد: بهعلت نبود نر و مادگی در این نوع دودکشها، احتمال آببندی شدن در محل اتصال بهشکل کامل وجود ندارد بنابراین احتمال بازگشت محصولات ناشی از احتراق به محیط، زیاد است.
زبردست افزود: بهعلت نوع ساختار، این نوع دودکش با گذشت زمان شکل اولیه خود را از دست داده و به حالت آویزان در میآید؛ همچنین احتمال ایجاد پیچ و خمهای نامناسب در طول دودکش وجود دارد.
وی یاد آور شد: وزن خود لوله آکاردئونی میتواند در درازمدت موجب خارج شدن آن از محل اتصال به دهانه دودکشهای دیواری و منجر به بازگشت محصولات احتراق به محیط شود.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز با اشاره به علایم گازگرفتگی (سردرد، تهوع، شکم درد، احساس ناخوشی، احساس زخم در گلو و سرفه خشک) از شهروندان در خواست کرد در صورت مشاهده و احساس خطر انتشار گاز منوکسید در هر محیط با شماره ۱۲۵ سازمان آتش نشانی تبریز و شماره ۱۱۵ اورژانس تماس گرفته و با باز کردن درب و پنجره، از محیط خارج شوند.