لقب اولینهای تبریز تنها به خاطر زیرگذر و روگذر نیست
شهردار تبریزگفت: لقب اولینها تنها به خاطر زیرگذر و روگذر نیست و دلیل آن وجود علما، شعرا، دانشمندان و شهدا هستند که در هیچ دوره از تاریخ در شهرهای دیگر این حجم از فرهیختگان وجود نداشته است
یعقوب هوشیار ظهر امروز در نخستین نشست مشورتی شهرداران و رؤسای ادوار شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه عنوان «تبریز شهر اولینها» گاها به چالش کشیده میشود، اظهار کرد: لقب اولینها تنها به خاطر #زیرگذر و #روگذر نیست و دلیل آن وجود علما، شعرا، دانشمندان و شهدا هستند که در هیچ دوره از تاریخ در شهرهای دیگر این حجم از #فرهیختگان وجود نداشته است.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از نظرات نخبگان و شخصیتهای فرهیخته، همراهی این افراد را عامل مهمی در توسعه و پیشرفت شهر برشمرد.
هوشیار، رویکرد #مدیریت_شهری در دوره فعلی را مبتنی بر کارکردهای #اجتماعی عنوان کرد و در عین حال از تلاش برای همکاری با مجموعههای اجتماعی و سازمانهای مردمنهاد فعال در این حوزه خبر داد.
وی ابراز امیدواری کرد که مدیریت #شهری_تبریز بتواند در این دوره، بیشتر روی مسائل #اجتماعی تمرکز کرده و در کنار توسعه عمرانی شهر، از مسائل اجتماعی غافل نباشد.
روزمرگری در مدیریت شهری
#شهردار_اسبق تبریز گفت: نمودار توسعه شهری باید همواره رو به رشد باشد، بهطوریکه اگر شتاب آن آرام هم ادامه یابد، این شتاب رو به رشد پیشروی داشته باشد.
عبادالله فتح اللهی در حاشیه نخستین نشست مجمع مشورتی شهرداران و رؤسای ادوار شوراهای اسلامی تبریز، تصریح کرد: در مدیریت شهری باید از شتابهای موضعی و مقطعی که معمولا محصول انتخابهای غیرحرفهای و غیرتشکیلاتی است، پرهیز کنیم.
به گفته وی، شهر موجودی ماندگار است، بنابراین باید تصمیمات در خصوص آن بلندمدت، حکیمانه و اندیشمندانه باشد.
فتح اللهی، مدیریت شهری را به #سرپرست خانواری مسؤول تشبیه کرده و افزود: سرپرست خانوادهای موفق است که دچار روزمرگی نشده و نیازهای روزمره خود را به برنامه درازمدت گره بزند. برنامههای مدون ضمن اینکه به روزمرگی مردم پاسخ میدهد، باید افق آینده شهر تاریخی و مهمی همچون تبریز را که نیازمند برنامه بلندمدت است، تعیین کند.
شهردار اسبق تبریز با قدردانی از برپایی این نشست، متذکر شد: امیدوارم این نشست منجر به نهادسازی و سیستمی کردن تفکر و برنامه در شهر تبریز باشد. در شهرداری و شورای اسلامی تبریز انسانهای بزرگی خدمت کردهاند و جاری ساختن تفکر انسانهای بزرگ در شهر، نیازمند برنامه منسجم و مداوم است.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان اولین شهردار نخستین دوره تشکیل شورای اسلامی شهر تبریز، قدردان حرکتهای با برنامه شهردار تبریز هستم، چراکه چنین دیدگاههایی باعث میشود تمام سرمایههای مدیریتی، اجتماعی و فرهنگی در راستای توسعه شهر باشد.
تبریز نقص فضای سبز دارد
شهردار اسبق تبریز نیز در این نشست یادآور شد: توسعه ۲۰ سال آینده شهر تبریز در گرو استفاده از ظرفیتهای موجود است.
سیدحسین فراهنگپور ابراز کرد: این مجمع یک طرح نوین و ابتکاری است که باید پیشتر از اینها آغاز بهکار میکرد ولی تشکیل این مجمع نویدبخش و امیدآفرین است.
وی با بیان اینکه طرح تفصیلی فعلی تبریز از لحاظ ابعاد تغییرات جزئی نسبت به گذشته داشته است، بیان داشت: طرح تفصیلی شهر برای توسعه تبریز به دو میلیون نفر با مصوبه شورای عالی شهرسازی در نظر گرفته شده بود.
فراهنگپور ادامه داد: تبریز نقص فضای سبز دارد که در این راستا پروژه ۶۰۰ هکتاری عباس میرزا برای توسعه فضای سبز شهری در نظر گرفته شده بود اما در عمل به جز کاشت چند هزار درخت، اقدام چندانی انجام نشده است.//شهریار