تبریز-1

آب و هوای آذربایجان شرقی در سیطره خشکسالی و آلودگی

بر اساس اعلام مسئولان استانی و شهری، آذربایجان شرقی امسال با مشکل خشکسالی رو به رو است و شهر تبریز به عنوان قطب صنعتی شمالغرب کشور نیز علاوه بر خشکسالی، در سیطره آلایندگی هوا قرار دارد.

بر اساس اعلام مسئولان استانی و شهری، آذربایجان شرقی امسال با مشکل خشکسالی رو به رو است و شهر تبریز به عنوان قطب صنعتی شمالغرب کشور نیز علاوه بر خشکسالی، در سیطره آلایندگی هوا قرار دارد.

زنگ هشدار «#تغییر_اقلیم» به عنوان یک #بحران_زیست_محیطی از سال‌های گذشته در کشور ما به صدا درآمده است و کارشناسان و صاحب نظرات بسیاری، هشدارهایی در این خصوص داده‌اند که نمود بارز آن را می‌توان در هوای امروز شهر تبریز مشاهده کرد.

به گزارش #باش_خبر وبه نقل از ایسنا، #آذربایجان_شرقی و شهر تبریز در یک منطقه کوهستانی قرار دارد و آب و هوای سرد و برفی این منطقه در فصل پاییز و زمستان، زبانزد است اما در پاییز ۱۴۰۱ نه تنها در شهر تبریز خبری از برف نبود بلکه شاخص‌های آلایندگی هوا نیز چراغ قرمز قطع تنفس مردم این شهر صنعتی را نشان داده و تنها راهکار مسئولان در برابر این چراغ قرمز فقط تعطیلی مدارس بوده است.

خشکسالی در این منطقه کوهستانی به دلیل تغییر اقلیم یک اتفاق ناگهانی و یا پیش بینی نشده نیست بلکه هشدارهای آن از سال‌های قبل داده شده است اما نتیجه آن هشدارها و بررسی‌های کارشناسانه مسئولان و ادارات مربوطه( با وجود اجرای برخی پروژه‌ها) اما برای مردم امروز فقط دیدن آسمانی خشک و بی برکت از نعمت برف و باران و مملو از آلودگی بوده است.

کاهش ۵۹ درصدی بارندگی در آذربایجان شرقی نگران کننده است

محمد خانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌ شرقی در جلسه شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص وضعیت آبی تبریز، اظهار کرد: تابستان سال گذشته، شهر تبریز پایدارترین شبکه آب را به خود اختصاص داده و جزو سه شهر برتر کشور در این حوزه قرار گرفت.

وی در ادامه از کاهش حجم بارندگی در استان خبر داد و تصریح کرد: کاهش ۵۹ درصدی بارندگی در استان نگران کننده است چرا که ذخیره آب سدها کم بوده و دبی چاه‌ها نیز کاهش چشمگیری دارد.

بخش کشاورزی قطعا بیشترین تاثیر را از کمبود بارش‌ها نسبت به سایر بخش‌ها دارد و الزامی است تا مسئولان مربوطه نسبت به اجرای طرح‌های مدیریت آبی و جلوگیری از خسارت ناشی از خشکسالی، اقدام جدی داشته باشند.

کشاورزی، بیشترین مصرف کننده آب است

اکبر فتحی، رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در جلسه مشترک مدیران شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی و مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان نیز افزود: با بررسی گزارشاتی که از وضعیت آب استان ارائه می شود، مشخص است که در استان با افزایش دما و کاهش بارندگی مواجه هستیم. طبیعتاً در اثر کاهش بارندگی نیز سدهای استان وضعیتشان مطلوب نخواهد بود. از طرفی افزایش دما و کاهش بارندگی باعث می‌شود که ذخایر آب‌های زیرزمینی هم از وضعیت مطلوبی برخوردار نباشد.

وی با بیان این‌که بخش کشاورزی بیشترین مصرف کننده آب است، گفت: پیش بینی شده است که در سه ماه آینده ۴۵ میلیمتر بارندگی خواهیم داشت و دما نیز دو درجه در استان افزایش می‌یابد بنا بر این باید با اقدامات ترویجی کشاورزان که بهره برداران اصلی آب هستند آگاه و مطلع شوند تا منابع آبی را به خوبی مدیریت کنند و همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.

وی تاکید کرد: ما باید در بخش کشاورزی تلاش کنیم که با کمترین مصرف آب بیشترین تولید را داشته باشیم و این کار نیز با همکاری کشاورزان پیشرو ، دهیاران، بخشداران و مروجان و … امکان پذیر خواهد بود.

وجود چندین هزار حلقه چاه غیرمجاز در آذربایجان شرقی نیز یکی از معضلات بزرگ این استان است که برخورد با این چاه‌ها بایستی در اولویت شرکت آب منطقه‌ای باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا