مدیریت شهری تبریز در این چند سال اخیر در بحران لاینحل تصمیمگیری بوده است و گویا دچار ضعف مسوولیتپذیری هم است.
، بیشک کسی که کم تجربه در مدیریت باشد نه تنها در بحرانها عاجز از توان تصمیمگیری است بلکه در شرایط عادی هم به موجب عدم درک جایگاه و عدم مدیریت کارآمد، حرکت و تصمیمش قطعا موجب ایجاد بحران میشود.
داستان المان پیانو در شهر تبریز که هفته گذشته ماحصل ایجاد دلخوری از مدیریت شهری به حساب میآید، ناشی از سوءمدیریت است.
اینکه حالا ماجرا تمام شده است و تمام ابعاد آن مشخص و به قول امام جمعه محبوب شهر باید از دو قشر هنرمندان و ایثارگران دلجویی شود، ابعاد عدم درک مدیریت بحران را در شهر تداعی میکند.
در روزهای پایانی سال شهردار تبریز طی خبری مسرتبخش از نمره قبولی مدیران زیردست خود خبر داده بود در حالی که خود وی با وجود چنین بیتدبیری مدیریتی، از مردم و افکار عمومی نتوانست نمره قبولی بگیرد. ما چنین یاد گرفتهایم که در مقاطع تحصیلی هیچ دانشآموزی و هیچ دانشجویی نمیتواند خود به مجموعه عملکردی در دروس مختلف نمره دهد و این امکان تنها با آزمون مردم و شهروندان اتفاق خواهد افتاد.
به عبارتی سادهتر تنها مردم بر عملکرد خادمین خود باید نمره دهند. اینکه “خود گویی و خود خندی، عجب مرد هنرمندی”، تنها میتواند موجبات رضایت خود را در پیداشته باشد و غیر از این تصوری نیست.در حالی که مردم و شورای شهر باید به مجموعه شهری نمره دهند و این نمره قبولی باید با شاخص عملکرد و عدم مشکلآفرینی مدیریت شهری داده شود.
در ماجرای المان پیانو، نمیبایست المان تجلیل از ایثارگران و جانبازان در محفلی به جمعی قول داده میشد و در همان محل المان دیگری را علم میکردند! بدتر اینکه چرا به این شیوه که با تماس افراد، دستور جابهجایی شبانه آن صادر شود و دیگر جوانب این اقدام سنجیده نشود؟در این میان هیچ توضیح و اعتذاری هم از طرف مقام مسوول داده نشود.
به راستی اگر اشتباهی صورت گرفت، باید مسوولیت آن را پذیرفت و در کمترین زمان به جای جعل اخبار از طرف زیردستان و مدیران پاییندستی، عذرخواهی کرد.بیشک شهروندان امین نمره نهایی را خواهند داد.
جالب اینکه جعل خبری از سوی سایت روابط عمومی شهرداری از قول شهردار منطقه ۲ با عنوان “به شایعات توجه نکنید”، بلافاصله با واکنش خود شهردار منطقه تکذیب میشود و نمره قبولی تک رقمی برای این هماهنگیها داده میشود.
از سویی،اقدام جابهجایی شبانه یک المان، فرافکنیهایی از سوی برخی کارمندان شهرداری که بی.خود و بیجهت احساس مسوولیت کرده بودند،اوج رفوزگی بهشمار میآید.
اینکه مسوولی تذکری به مجموعه شهرداری بدهد و متاسفانه توسط برخی از داخل مجموعه مدیریت شهری به عنوان تحصن عدهای از جانبازان قلمداد شود، از عجایب عدم توجه به سوءمدیریت است، چرا که تحصنی در کار نبوده است.
رفتار عجولانه شهردار تبریز که با یک تذکر کل شهر و رسانههای بیگانه را با خبر کرد را بگذارید کنار، خبر مطالبه عدهای از مربیان فرهنگسراها که طی چندین ماه و هفته به تحصن نیمه شب انجامید و در روز اول حل و فصل نشد! قبول مسوولیت و پافشاری در جهت عدم ایجاد هرج و مرج در کارهاست. اینکه برچیده شدن یک المان منجر به عکسالعمل رسانههای معاند هم شود را دیگر شما قضاوت کنید.
پذیرش مسوولیت یعنی اگر فعلی انجام پذیرفت، هم مسوولیت انجام و هم مسوولیت بعد آن باید لحاظ شود.
این المان جنجالی اگر جابهجا نمیشد، اینگونه اظهارنظرهایی را هم در برنداشت. متاسفانه شاهد بودهایم که مدیریت شهری تبریز در این چند سال اخیر در بحران لاینحل تصمیمگیری بوده است و گویا دچار ضعف مسوولیتپذیری هم است.
ناگفته نماند، بعد از رفع مورد اعتراضی آن هم شبانه؛ شهردار تبریز اینگونه اعتراف کرد که محل نصب این المان متناسب با نام میدان نبود، المانهای شهر باید مناسب با فرهنگ و محلی که قرار گرفته، نصب شود و از این رو متاسفانه خطایی رخ داده بود که دستور برچیده شدن آن از محل مزبور و انتقال به محل جدید داده شد. اما چه سود که مدیریت ناکارامد یعنی همین!
//فارس