خط تحریم با چندصدایی شکسته نمیشود
اقدامات هیجانی طیفی از نمایندگان مجلس یازدهم چند روز پیش و بار دیگر خبرساز شد. حمله به بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اتفاقی بود که باعث شد رهبر انقلاب مسئولان کشور را به دوری از اختلافات فرابخوانند و به تکصدایی در مسائل مهم کشور توصیه کنند. دولت هم در بیانیهای ضمن استقبال از دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ایجاد یکصدایی در کشور جهت اجرای قانون مجلس، تاکید کرد که مذاکرات و توافقات جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی کاملاً منطبق با قانون اساسی و قوانین کشور و به ویژه مصوبه شورای عالی امنیت ملی بوده است و به اذعان همه کارشناسان و متخصصین و مسئولین امنیت ملی کشور، کارآمدترین و کم هزینهترین شیوه برای اجرای کامل مصوبه مجلس شورای اسلامی است.
در بخشی از این بیانیه هم آمده است: دولت جمهوری اسلامی ایران با ابراز تاسف شدید از سخنان برخی نمایندگان محترم و تصمیم غیرمنطقی و خلاف امنیت ملی امروز مجلس شورای اسلامی علیه اقدامات حسابشده و عزتمندانه جمهوری اسلامی ایران برای مدیریت پرونده هستهای بر مبنای مصوبه شورای عالی امنیت ملی به منظور اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، تأکید میکند که دولت جمهوری اسلامی ایران بر اساس وظایف ملی و قانونی خود، اکنون اطمینان دارد که قانون مصوب مجلس شورای اسلامی تاکنون به طور کامل در عین رعایت ملاحظات فنی و منافع ملی به اجرا در آمده است. در آینده نیز دولت در همین خط حرکت خواهد کرد و از نمانیدگان محترم مجلس شورای اسلامی صادقانه درخواست می کند دولت را در این مسیر همراهی نمایند.
«اسماعیل حسین زهی» نماینده مردم خاش در مجلس یازدهم در گفت.گو با ایرنا از ضرورت تک صدایی در مسائل مهم کشور سخن گفته است.
چندصدایی باعث سوءاستفاده دشمن میشود
حسین زهی در پاسخ به این سوال که چه ضرورتهایی باعث شد رهبر انقلاب مسئولان کشور را به تک صدایی فرابخوانند، گفت: در مسائل مهم کشور مخصوصا مسائل بینالمللی که ضرورت دارد از یک نظام سیاسی صدای واحد به جامعه بینالمللی فرستاده شود اگر اختلاف و چندگانگی مشاهده شود مواضع بینالمللی کشور تضعیف میشود. من فکر میکنم همین ضرورت باعث شد که رهبری مسئولان را به وحدت و یکصدایی دعوت کنند چرا که در پرونده مهمی مثل هستهای اگر از نهادهای مختلف صداهای گوناگون شنیده شود باعث میشود که دولت و نظام نتوانند مواضع کشور را در عرصه بینالمللی به خوبی به جلو برده و منافع کشور را تامین کنند.
وی با تاکید بر این نکته که مجلس و دولت در زمینه هستهای و سیاست خارجی باید اختلافات خود را در جلسات مشترک حل کرده و صدایی واحد را در فضای عمومی طرح کنند، بیان داشت: رویکرد هیجانی در عرصه اداره کشور به هیچ وجه به صلاح نیست. نمایندگان مجلس هم نباید با مسائل مهم و اساسی کشور به صورت هیجانی و سیاسی برخورد کنند چرا که در این صورت افکار عمومی از مجلس برداشت دیگری خواهد کرد.
برای رفع تحریمها مجلس باید با دولت هماهنگ رفتار کند
وی سپس به ضرورت رفع تحریمها پرداخت و گفت: تحریم با اختلاف رفع نمیشود. اگر واقعا به دنبال شکستن خط تحریم علیه کشورمان هستیم همه نهادها باید با هم به صورت هماهنگ عمل کنند و دولت را حمایت کنند تا بلکه کشور بتوانند تحریمها را به صورت کامل کنار بزند وگرنه با اختلاف و دعوای سیاسی نه تنها تحریمها رفع نمیشود بلکه مردم ناامید شده و نسبت به کارآمدی نهادهای مختلف نظام هم دچار تردید میشوند.
مشارکت مردم در انتخابات تضمین کننده قدرت ملی است
نماینده مردم خاش سپس به ضرورت حضور مردم در پای صندوقهای رای اشاره کرد و رای مردم را تقویت مواضع سیاسی کشور در عرصه بینالمللی دانست و تاکید کرد: ما کشوری هستیم که حکومت مردم بر مردم و دموکراسی در آن حاکم است و مردم با رای خود مقامات کشور را انتخاب میکنند. اختلاف و ترجیح منافع جناحی بر منافع سیاسی باعث دلسردی مردم میشود همانطور که در انتخابات مجلس یازدهم مشاهده کردیم.همگرایی و هماهنگی مسئولان مشارکت مردم در انتخابات را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: یکی از دستاردهای انقلاب اسلامی مشارکت سیاسی است. در سایه این انقلاب مردم در عرصه حکومت حضور پیدا کردند و سرنوشت خود را تعیین میکنند. در شرایط فعلی هم حضور مردم در انتخابات سال آینده و تحقق مشارکت حداکثری در پرهیز از تنش در عرصه سیاسی کشور و تقویت دولت است چرا که اگر دولت را تضعیف کنیم دیگر مردم به چه امیدی پای صندوق رای حاضر شوند.
///ایرنا