اخبار

آیا مجلس یازدهم از بدیهیات اداره کشور بی‌اطلاع است؟

مطابق با قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها، سازمان انرژی اتمی دیروز ۴ اسفند در اقدامی دیپلماتیک و هوشمندانه بار دیگر از برنامه صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران دفاع کرد و با قطع نظارت های فراپادمانی در حضور مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، اراده قاطع خود را برای اجرای قانون اقدام راهبردی به منظور لغو تحریم ها به همگان نشان داد.

تهران در جریان سفر دو روزه «رافائل گروسی»، به وی نشان داد که قانون اقدام راهبردی تصمیم جدی مسئولان نظام است و در اجرای بند خروج از پروتکل الحاقی، بازرسی های سرزده و نظارت‌های فراپادمانی آژانس را در گام اول به مدت سه ماه لغو می کند اما چنانچه تا آن زمان، لغو تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران که هدف اصلی از اجرای این قانون است، محقق نشود، ایران برای همیشه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را در چارچوب برجام کنار خواهد گذاشت.

با وجود این اقدام هوشمندانه نظام، نمایندگان مجلس صبح روز دوشنبه در یک جلسه غیرعلنی بیانیه مشترک سازمان انرژی اتمی و آژانس را بررسی کردند و از همان آغاز جلسه علنی نیز حملات به دولت و دستگاه دیپلماسی آغاز شد، چرا که برخی از آنها معتقد بودند مصوبه مجلس در زمینه خروج از پروتکل الحاقی بطور کامل اجرا نشده است.

در همین راستا، بیانیه‌ای با امضای ۲۲۰ نماینده مجلس منتشر شد که در آن، نمایندگان مجلس حتی تا آنجا پیش رفتند که مدعی شدند دولت در اجرای قانون اقدام راهبردی تخلف کرده و به همین، پرونده این موضوع را به قوه قضائیه ارجاع دادند. پس از این اقدام، «کیوان خسروی» سخنگوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در بیانیه‌ای تاکید کرد: در بیانیه مشترک ایران و آژانس و پیوست اجرایی آن نیز که در سفر گروسی به تهران مورد توافق قرار گرفت، بر موضوع اجرای کامل قانون مصوب مجلس تصریح شده و ترتیبات انجام آن مخدوش نشده است… اجرای قانون مجلس به منزله خروج ایران از برجام و قطع همکاری با آژانس نیست و از این رو، تعاملات ایران با آژانس و نظارت‌های پادمانی آن بر اساس چارچوب‌های قانونی ادامه خواهد داشت.

رفتار تند مجلس در قبال دولت در زمینه بیانیه ایران و آژانس در زمینه اجرای قانون اقدام راهبردی موجب شد تا رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار حضوری پنجم اسفند با اعضای مجلس خبرگان رهبری به این موضوع واکنش نشان دهند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به قانون مصوب مجلس در خصوص کاهش تعهدات برجامی گفتند: مجلس قانونی را تصویب و دولت هم از آن استقبال کرد و تا دیروز نیز کارهایی را که باید انجام می‌شد، انجام دادند و ان‌شاء الله فردا نیز یک مورد دیگر از این قانون انجام خواهد شد… این اختلاف‌نظرها قابل حل است و باید دو طرف، قضیه را با همکاری یکدیگر حل کنند و نباید اختلاف‌ها رها و یا تشدید شود که نشان‌دهنده دوصدایی باشد.

تصمیمات در حوزه هسته‌ای بدون اطلاع مقامات ارشد نظام گرفته نمی‌شود

«حسین نقاشی» عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در گفت‌وگو با ایرنا در مورد اقدامات مجلس در مخالفت با بیانیه مشترک ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفت: همان گونه که در برجام، جریان رادیکال‌تر جناح اصولگرا و مجموعه‌های نزدیک به جبهه پایداری و گروه‌های همسو با این طیف، برجام را خسران بزرگ می‌دانستند و به آن حمله می‌کردند. و به قول خود به تصویب ۲۰ دقیقه‌ای آن در مجلس معترض بودند در زمینه تلاش‌های دیپلماتیک اخیر دولت هم همین روند را در پیش گرفته‌اند.

وی ادامه داد: ماجرای تلاش دیپلماتیک دولت در مورد بحث برجام و حضور مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مشابه خود بحث برجام بدون هماهنگی با نهادهای بالادستی و رهبری و همچنین شورای عالی امنیت ملی نبوده و هر تصمیمی در این زمینه گرفته شده با هماهنگی مقامات ارشد کشور بوده اما باز مجلس به دنبال حمله به این تصمیم است. با اینکه نمایندگان خود مطلع هستند که این مسائل با اطلاع رهبری و مقامات نظام انجام می‌شود.اما به خاطر رقابت‌های انتخاباتی که در سال ۱۴۰۰ در پیش است دست به این اقدامات می‌زنند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه همانطور که در ۹۶ یکی از دو قطبی‌های اصلی برجامیان و نابرجامیان یعنی موافقان و مخالفان برجام بود، گفت: مخالفان دولت می‌خواهند از این دو قطبی در انتخابات ۱۴۰۰ هم استفاده کنند و برجام را یک خسران بزرگ و امری بی‌فایده معرفی کنند و با حمله به برجام برای خود رای جمع کنند. احتمالا از دیپلماسی عزت و عناوینی شبیه به این در مقابل دیپلماسی خفت استفاده خواهند کرد. منظور این افراد از دیپلماسی خفت هم مذاکره است چرا که این‌ها هر گونه مذاکره‌ای را خفت می‌دانند و کاهش تنش را باخت تلقی می‌کنند.

به خاطر اهداف سیاسی نمی‌خواهند اجازه دهند تحریم‌ها برداشته شود

وی با بیان اینکه تندروها گشایش در زندگی مردم را به نفع خود نمی‌دانند، گفت: اقدامات مجلس با سویه های سیاسی انجام می‌شود و همین امر باعث شده که مجلس یازدهم به سمت اقدامات غیرملی حرکت کند. البته مبتنی بر منافع سیاسی و جناحی گمان می‌کنند اگر گشایشی در زندگی مردم از طریق مذاکرات اخیر صورت بگیرد ممکن است که تغییر تحولاتی در فضای سیاسی و اقتصادی در کشور پیش بیاید که در نتیجه این تحولات، رقیب آن‌ها  در انتخابات دست بالا را پیدا کند. از این رو تلاش می‌کنند که تحریم‌ها لغو نشود. بنابراین در مسیر اقدامات دیپلماتیک دولت مانع ایجاد می‌کنند.

///ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا