اخبار

همایش مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس برگزار می‌شود

به گزارش روز شنبه ایرنا از دبیرخانه همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس،  سردار سرلشکر سید یحیی صفوی با تشریح اهداف و ضرورت برگزاری این رویداد گفت: فلسفه برگزاری این همایش بین‌المللی، انعکاس مظلومیت و حقانیت ملت ایران در جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام علیه ملت بزرگ ایران به جوانان ایران و برخی از ملت‌های منطقه و جهان  و همچنین زمینه‌سازی جهت پیگیری حقوقی و بین‌المللی مطالبات حقوقی جنگ تحمیلی و ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس از دولت تروریستی آمریکا است.

وی با بیان اینکه این همایش به ابتکار پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید قاسم سلیمانی برگزار می شود،  اظهار داشت: دستیابی به مرجعیت علمی، مشارکت در نظریه‌پردازی و انجام پژوهش‌های سطح راهبردی برای تبیین واقعیت‌های راهبردی درخصوص ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، بین المللی، انسانی هشت سال دفاع مقدس، نقش‌آفرینی در جبهه مقاومت، مقابله با تهدیدات امنیتی مسلحانه و غیرمسلحانه  از جمله مأموریت‌های این پژوهشگاه است که توسط ستادکل نیروهای مسلح به تصویب رسیده است.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با تأکید بر پیروزی قطعی جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی خاطرنشان کرد: اگرچه دفاع مقدس با پیروزی قطعی و انکارناپذیر جمهوری اسلامی ایران به پایان رسید و موجب شکل‌گیری مکتب مقاومت و تغییر هندسه قدرت در منطقه شد، اما خسارت و واقعیات تلخ در در ذات هر جنگی نهفته است و جنگ تحمیلی هشت‌ساله نیز خسارت‌های فراوانی برای کشور، مردم و شهرهای ما به همراه داشته است.  

صفوی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «چرا مردم آلمان و فرانسه نباید بدانند که دولت‌هایشان در ۸ سال جنگ برعلیه ملتی بنام ملت ایران چه کردند» تصریح کرد: این همایش نخستین رویداد علمی بین المللی است که به عملکرد حامیان منطقه ای و بین المللی در رابطه با تجاوز رژیم بعث صدام به جمهوری اسلامی ایران و حمایت کشورهای آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه از صدام و تروریسم دولتی آمریکا در ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس می پردازد.

این فرمانده عالی دوران دفاع مقدس با تحلیل عملکرد دولت ها و سازمان های منطقه ای و بین المللی حامی رژیم بعث صدام در جنگ تحمیلی یادآور شد: جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام علیه ایران، طولانی‌ترین جنگ متعارف قرن بیستم بود که با حمایت هر دو قدرت غرب و شرق و بیش از ۳۰ دولت اروپایی و عربی انجام گرفت.  

سردار صفوی افزود: سازمان ملل متحد و شورای امنیت در جنگ تحمیلی رفتاری کاملاً مغایر با مسئولیت‌ها و منشور خود در پیش گرفتند و از رژیم بعث صدام حمایت کردند. رفتارهای دوگانه این سازمان و سایر نهادهای بین‌المللی نسبت به تجاوز رژیم بعث صدام علیه ایران و تجاوز به کویت در سال ۱۹۹۱ گویای تناقض و دوگانگی آشکار است.  

وی با اشاره به عملکرد دولت ها و سازمان های منطقه ای در جنگ تحمیلی تأکید کرد: حمایت‌های همه‌جانبه شورای همکاری خلیج فارس از جنگ علیه ایران و کمک‌های بلاعوض و وام‌های داده شده به رژیم بعث صدام که از مرز ۸۵ میلیارد دلار گذشت و بیشترین آن توسط کشورهای کویت و عربستان انجام شد، موجب افزایش خسارت‌ها به مردم و شهرهای ایران و طولانی شدن جنگ گردید.  

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی با اشاره به هزینه‌های انسانی جنگ تحمیلی گفت: در این جنگ حدود چهار میلیون نفر از استان‌های مرزی آواره شدند. موشک‌باران و بمباران حدود ۳۰ شهر بی‌دفاع ایران از جمله شهر مقاومت «دزفول» و بمباران شیمیایی شهر سردشت، ۵۲۰ هزار نفر جانباز، شهید و اسیر حاصل از این تجاوز، دو میلیون نفر از خانواده‌های ایرانی را با مشکلات فراوانی مواجه کرد که هنوز هم آثار آن باقی است.

 وی افزود: جنگ تحمیلی رژیم بعث صدام علیه ایران، تنها جنگ و تجاوز رسمی نظامی در اواخر قرن بیستم بود که در آن آمریکا و شوروی سابق، دو قدرت شرق و غرب برآمده از پایان جنگ دوم جهانی و دوران جنگ سرد، از یک طرف  جنگ آن هم دولت متجاوز یعنی رژیم بعث صدام، حمایت اطلاعاتی، تسلیحاتی، سیاسی، رسانه‌ای، اقتصادی و حتی مشارکت نظامی کردند.  

سرلشکر صفوی با اشاره به نقش آمریکا در جنگ تحمیلی گفت: ایالات متحده آمریکا از سال ۱۳۶۵ به بعد با حمله به سکوهای نفتی و کشتی ایران، اسکورت کشتی‌های نفتی کویت و عربستان دو حامی بزرگ مالی و سیاسی عراق و حمله به هواپیمای مسافربری ایران به نفع رژیم بعث صدام وارد جنگ شد.

رئیس همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس با اشاره به نقش دولت های آلمان، فرانسه و انگلیس در حمایت از صدام در جنگ علیه ملت ایران تصریح کرد: دولت‌های اروپایی مانند فرانسه، آلمان و انگلیس، تجهیزات و مواد اولیه ساخت سلاح‌های شیمیایی حتی سیانور را در اختیار رژیم بعث صدام قرار دادند و به صورت آشکار تمامی مواد کنوانسیون بین‌المللی منع جنگ‌افزارهای شیمیایی(CWC) سازمان ملل را نقض کردند.  

وی افزود: در نتیجه به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی در شهرهای مرزی ایران همچون سردشت، آبادان و خرمشهر،  هزاران نفر مجروح و شهید شدند و در طول دفاع مقدس خصوصاً از سال ۱۳۶۲ و عملیات خیبر تا پایان جنگ در سال ۱۳۶۷، حدود ۵۰ هزار نفر ایرانی مجروح و مصدوم شیمیایی شدند که آثار آن در نسل آنها و از بین رفتن مزارع، نخلستان‌ها و محیط زیست ایران هنوز هم وجود دارد.

سرلشکر صفوی با اشاره به نقش حامیان صدام در جنگ تحمیلی خاطرنشان ساخت: وقتی نیازهای تسلیحاتی یک طرف درگیر جنگ به مقدار زیاد و در اسرع وقت تأمین شود و طرف دیگر در محاصره و تحریم تسلیحاتی اقتصادی قرار گیرد، این مصداق دخالت در جنگ است.

وی افزود: اگرچه صدام و رژیم بعث او که این جنایت و ظلم بزرگ را علیه ملت ایران رقم زدند به زباله‌دان تاریخ پیوسته‌اند، اما دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی حامی رژیم بعث صدام در جنگ تحمیلی که داعیه حقوق بشر دارند، شریک جرم او محسوب می شوند.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با تأکید بر ضرورت پیگرد حقوقی تروریسم دولتی آمریکا در شهادت سردار سلیمانی افزود: این موضوع به عنوان مطالبه ملت و دولت ایران، ملت های منطقه و جبهه مقاومت، محور کلیدی این همایش است که بدان پرداخته خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش گام نخست پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در این مسیر است و به فضل الهی ادامه کار را  با ایجاد دبیرخانه دائمی این همایش در پژوهشگاه پیگیری خواهیم کرد.

سرلشکر صفوی با بیان اینکه این همایش یک روزه در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و به صورت نیمه حضوری و مجازی برگزار می‌شود، گفت: در این همایش چهار پنل تخصصی با موضوعات حقوق، مخاطرات سلامت انسانی، محیط زیست و علوم انسانی برگزار خواهد شد و اساتید داخلی و خارجی مقاله های برتر را ارائه خواهند داد.

رئیس همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس با بیان اینکه دو تن از سران قوا و فرماندهان عالی نیروهای مسلح و وزاری دولت در این همایش سخنرانی خواهند کرد گفت: آیت الله رئیسی رئیس قوه قضائیه، سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه، سعید نمکی وزیر بهداشت، محمد اسلامی وزیر راه، سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش، سردار اشتری فرمانده ناجا، سردار قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه «به صورت حضوری» و رئیس مجلس شورای اسلامی «به صورت مجازی» در این همایش سخنرانی خواهند کرد.

وی با تأکید بر بُعد بین المللی این همایش افزود: اندیشمندانی از ۱۷ کشور جهان نیز به صورت حضوری و مجازی در این رویداد به سخنرانی و ارائه مقاله خواهند پرداخت.

به گفته سرلشکر صفوی این همایش روز سه شنبه به صورت زنده در آدرس bonyad-defa.ir پخش می‌شود.

///ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا