مصرف آنتی بیوتیک در ایران برابر با مصرف کشور چین!
محمدمهدی ناصحی در نشست خبری با اصحاب رسانه آذربایجانشرقی در خصوص فعالیتهای بیمه سلامت اظهار داشت: توزیع عادلانه منابع در دستور کار بیمه سلامت قرار دارد و اینکه هیچ خانوادهای به جز رنج بیمارداری نگران هزینهها درمان نباشند، جز اولویتهای ماست.
وی با اشاره به وضعیت کرونا و تلاش بیمه سلامت برای راحتی بیمه شوندگان گفت: به خاطر کرونا ارزیابی وسع برای بیمه را فعلا متوقف کردیم که همه افراد بتوانند دفترچه دریافت کنند، همچنین پرداخت بیمه روستایی را به موقع انجام میدهیم تا مراکز درمان در مناطق روستایی به حقوقشان سروقت برسند و سقف بستری را هم حذف کردهایم..
مدیرعامل بیمه سلامت ایران در خصوص بدهیهای این سازمان عنوان کرد: بدهیها تا سال ۹۸ پرداخت شده و در بخش خصوصی به مرداد و شهریور و در بخش دولتی به خرداد ماه رسیدهایم که تا ۶ هفته دیگر و پرداخت بخش دیگر بدهیها، پرداختیها به روز خواهد شد.
وی نسخه نویسی الکترونیک را جز اولویتهای این سازمان دانست و ابراز کرد: نسخه نویسی الکترونیک از جمله کارهایی است که با آموزش همکاران جز اولویتها قرار دارد و برای تشویق پزشکان و موسسات برای نسخه نویسی الکترونیک به ازای هرنسخه الکترونیکی مبلغ مازادی پرداخت میکنیم.
ناصحی در خصوص مزایای الکترونیکی شدن نسخهها گفت: با الکترونیکی شدن نسخهها علاوه بر صرفه جویی در مصرف کاغذ مصارف دارویی، آزمایشها و سونوگرافیهای غیرضروری کاهش مییابد. در بخش دیگر الکترونیکی شدن برای تعویض دفترچه هنوز نتوانسته ایم مشکل را حل کنیم اما در حال رایزنی برای الکترونیکی شدن تعویض دفترچه نیز هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که کدام داروها بیشترین مصرف غیرضروری در کشور دارند، تضریح کرد: آنتی بیوتیکها، مسکنها و کورتونها بیشترین مصارف دارویی غیرضروری هستند که عنوان شده مصرف آنتی بیوتیک کشور برابر با کشور چین است که این وضعیت ناصحیحی است و با نسخه الکترونیکی این مصرف غیرضروری کم میشود.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن هزینه بیماران کرونایی توضیح داد: ۹۰ درصد هزینه بیماران کرونایی بستری شده و ۷۰ درصد بیماران سرپایی را پرداخت میکنیم که میانگین پرداخت ۴/۵ میلیون تومان بود که حالا با تحت پوشش قرار گرفتن برخی داروها این هزینه بالاتر رفته است.
وی در پاسخ به یکی از خبرنگاران در خصوص واکسنهای کرونای موجود گفت: من متخصص نورولوژی هستم و در این خصوص اطلاعی ندارم اما هرچیزی که وزارت بهداشت اعلام کند مورد قبول همه و مرجع وزارت بهداشت است.
در ادامه وحید مجیدی، مدیر کل بیمه سلامت آذربایجانشرقی با بیان اینکه یک میلیون و ۸۵۴ هزار و ۱۶ نفر بیمه شده در استان وجود دارد، یادآور شد: از این تعداد یک هزار و ۸۲۶ بیمار ام اس، ۲۸۶ بیمار هموفیلی، ۸۲ بیمار تالاسمی، یک هزار و ۲۷۳ بیمار دیالیزی و ۶۲۶ بیمار پیوند کلیه تحت پوشش بیمه هستند.
وی با اشاره به اجرای نسخه نویسی الکترونیکی توسط ۱۸۰۰ پزشک و موسسه در استان خاطرنشان کرد؛ کل پرداختی برای نسخه الکترونیکی در مدت اجرا ۴۳ میلیارد تومان بوده است.
اناج