اخبار

شباهت عجیب بیماری روماتیسم به کووید – ۱۹

فوق‌تخصص روماتولوژی گفت: بیماری روماتیسم و کووید – ۱۹ به دلیل ایجاد درد مفاصل و عضلات در افراد به یکدیگر شباهت دارند بنابراین افردای که تنها دارای درد مفاصل و عضلات هستند ابتدا باید به متخصص روماتولوژی مراجعه کنند تا تشخیص اساسی انجام شود.

فضل‌الله آیت‌اللهی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با بیماری روماتیسم، اظهار کرد: زمانی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه بر علیه بافت‌های خود بدن به جای دفع و مبارزه با یک جسم خارحی مانند میکروب و ویروس وارد عمل شود، بیماری روماتیسم ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه برخلاف تصور عموم مردم روماتیسم یک بیماری مفصلی نیست، بلکه این بیماری چشم، ریه، گوارش، کلیه، سیستم عصبی و محیطی، مغز و قلب را نیز درگیر می‌کند، افزود: بیماری کووید – ۱۹ به لحاظ درگیر کردن ریه، دستگاه گوارش، کلیه و غیره شباهت زیادی به بیماری روماتیسم دارد.

این مسئول با اشاره به نظرات متعدد و متفاوت محققان در خصوص بیماری روماتیسم، تصریح کرد: برخی صاحب‌نظران در برخی از بیماری‌های روماتیسمی، رد پای ویروس‌ها را مشاهده کردند که در این راستا یکی از تئوری‌های بروز بیماری روماتیسم، عفونتی است که از طریق ویروس یا باکتری وارد بدن می‌شود بنابراین تشابهاتی میان بیماری‌های روماتیسمی و ویروسی (مانند کروناویروس) از نظر تظاهرات بالینی وجود دارد.

فوق‌تخصص روماتولوژی با بیان اینکه بیماری روماتیسم و کووید – ۱۹ به دلیل ایجاد درد مفاصل و عضلات در افراد به یکدیگر شباهت دارند، ادامه داد: طبق تحقیقات انجام شده توسط محققان، احتمال مبتلا بودن فردی که فقط دارای علائم درد مفاصل و عضلات بوده، به بیماری کرونا کم است بنابراین افرادی که تنها دارای این علائم هستند ابتدا باید به متخصص روماتولوژی مراجعه کنند تا تشخیص اساسی انجام شود.

آیت‌اللهی با بیان ینکه در مطالعات روماتولوژی به ادامه داشتن درد مفاصل ناشی از ویروس‌ها تا ماه‌ها و یک‌سال اشاره شده ولی هنوز در خصوص کووید – ۱۹ ثابت نشده است، اظهار کرد: ریسک ابتلا به بیماری کرونا در بیماران روماتیسمی بیش‌تر از افراد معمولی نیست و اصلا اثبات نشده که بیماران روماتیسمی پیش‌آگهی بدی داشته باشند و با بیماری بدتر و وخیم‌تری مواجه شوند.

وی با تاکید بر اینکه داروهای روماتیسمی تاثیری در درمان کووید – ۱۹ ندارند، به طوری که مصرف این داروها ممکن است خطر مرگ را افزایش دهد بنابراین بیماران خودسرانه و بدون نظر پزشک، هیچ دارویی را نباید مصرف نکنند، خاطرنشان کرد: یکی از معضلات به وجود در یک سال گذشته مواجه شدن روماتولوژیست‌ها با بیماران مبتلا به روماتیسمی که مصرف داروهای خود را قطع کردند است؛ گفتنی است بیماران زمینه‌ای باید بیشتر مراقبت کنند.

ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا