متخصص بیمارهای داخلی مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، یکی از مهمترین دلایل سردرد را استرس روحی عنوان کرد و گفت: استرس علت اصلی بسیاری از بیمارها و اختلالات است که فرد نمیتواند روال عادی زندگی را طی کند.
سردرد یکی از شایعترین شکایت بیمارها است که در بیشتر موارد عللی خوشخیم دارد و نیاز به درمان خاصی ندارد، اما در بعضی از موارد بسیار شدید و غیرقابلتحمل یا نشانه بیماریهای خطرناک مانند تومور مغزی است.
درمان سردرد بستگی به عامل ایجادکننده سردرد دارد، اما در اغلب موارد با مسکن سردرد رفع میشود.
دینا معتمدی، متخصص بیمارهای داخلی مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، یکی از مهمترین دلایل سردرد را استرس روحی عنوان کرد و گفت: استرس علت اصلی بسیاری از بیماری ها و اختلالات است که فرد نمیتواند روال عادی زندگی را بگذراند لذا افراد باید استرس خود را کنترل و از یک اصول پیش رود که از بسیاری بیماریها پیشگیری کند.
وی افزود: سردرد به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم میشود سردردهای اولیه شامل میگرن، سردرد خوشهای و سردرد مزمن روزانه و سردردهای ثانویه علل و پاتولوژیهای متعددی دارند درواقع بخش بزرگی از سردردها عصبیاند، حدود ۹۸ درصدشان خوشخیم و قابلبهبودند اما یک تا دو درصد از سردردها نیز به دلیل تومور مغزی یا ضایعه مغزی رخ میدهند.
این متخصص بیماری های داخلی مغز و اعصاب در کردستان، عنوان کرد: سردردهای عصبی معمولاً بین زنان نسبت به مردان بیشتر رخ میدهد. بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، یک نفر در ۲۰ نفر در جهان توسعهیافته روزانه دچار سردرد شدهاند.
معتمدی با اشاره به اینکه کوچک شدن مغز یا آتروفی مغز بستگی به سن بروز دارد، بیان کرد: امید به زندگی در بیماران مبتلا به آتروفی مغز میتواند تحت تأثیر شرایطی باشد که باعث کوچک شدن مغز شود اکثراً انتظار داریم فراموشی و کاهش حجم مغز در سنهای بالای ۷۰ تا ۸۰ سال بروز کند.
کوچک شدن مغز نشانه بروز آلزایمر است
وی کوچک شدن مغز را نشانه بروز آلزایمر عنوان کرد و افزود: اگر این بیماری در سنین پایین بروز کند یک بیماری ژنتیکی است که بیمار مبتلا به سردرد شده و کمکم حافظه و مهارتهای آموختهشده را فراموش میکند و دچار کوچک شدن مغز نیز میشود.
این متخصص بیمارهای داخلی مغز و اعصاب در کردستان، معتقد است افرادی که فعالیت مغزی و تحصیلات بالاتری دارند احتمال بروز به آلزایمر در آنها کمتر است اما زمانی که علامتهای این بیماری در فرد بروز کرد باید افراد به حل جدول و کتاب خواندن بیشتر رجوع و کمتر به تلویزیون تماشا کنند.
معتمدی بابیان اینکه علت عمده بروز آلزایمر ارثی و ژنتیکی بوده، اما گاهی سبک غلط زندگی زمینه را برای بروز این بیماری مساعد میکند، عنوان کرد: عدم رعایت مسائل بهداشتی، ابتلا به بیماریهای جسمی و متابولیک مانند دیابت، چربی خون بالا، فشارخون کنترل نشده، مصرف طولانیمدت سیگار و الکل احتمال بروز آلزایمر را بهشدت افزایش میدهد.
تشنج یکی از مشکلات بیماران فلج مغزی
معتمدی تصریح کرد: یکی از مشکلات بیماران فلج مغزی به وجود آمدن تشنج در آنها است که بهسختی میتوان آن را کنترل کرد و نیاز به داروهای مختلفی دارد لذا فرد مبتلا باید بهطور مداوم تحت نظر پزشک معالج قرار بگیرد.
وی گفت: بیماران فلج مغزی به دلیل آسیبی که در دوران جنین به مغزشان واردشده احتمال تشنج در آنها زیاد است در صورت عدم کنترل امکان جراحیهای خاص وجود دارد که میتواند جوابگو باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ذکر کرد: سردرد ناحیه پیشانی یکی از مهمترین سردردهای روزانه به شمار میآید که علت اصلی آن سرما، باد سرد، کمبود خواب و آب در بدن است که به دلیل سینوزیت رخ میدهد که همراه با آن فرد سرفه نیز میکند.
معتمدی با اشاره به نقش تغذیه در سردرد، گفت: غذاهای فست فود، سوسیس و کالباس، مصرف زیاد قهوه و چای میتواند سردرد میگرنی ایجاد کند اما افرادی که با نوشیدن چای سردردشان کاهش مییابد باید بدانند که سردردشان فقط از اثر خستگی بوده است.
کرونا یک بیماری التهابی است
وی در زمینهٔ سردرد و کرونا نیز بیان کرد: کرونا یک بیماری التهابی است که فضا التهابی در بدن ایجاد میکند، کسانی که زمینه بیماری میگرن داشته باشند در زمان مبتلا شدن به کرونا شرایط سختی از سردرد را تجربه میکند، در اوایل کرونا بسیاری از بیماران با علائم سردرد شدید به بیمارستان مراجعه میکردند.
این متخصص کردستانی، عنوان کرد: دیسکهای گردنی و فشارخون بالا میتواند در افراد بهصورت سردرد پشت گردن خود را نشان دهد که با درمان این بیمارها سردرد نیز از بین میرود.
به گفته معتمدی، مصرف بیشازحد مسکن میتواند سردرد را بیشتر کند فردی که طی یک هفته بیش از سه عدد قرص مسکن مصرف کرده و سردرد وی کاهش نیافته باید به پزشک مراجعه کند.
وی خاطرنشان کرد: سردردهای قاعدگی یا پریودی، جز علائم شایع در طول سیکل قاعدگی در اغلب زنان است که به دنبال نوسان سطح هورمونها ایجاد میشوند و خوشخیم و جای نگرانی ندارد.
این متخصص در کردستان، در پایان سخنانش همچنین به مصرف هشت لیوان آب در طول روز اشاره کرد و یادآور شد: مصرف چای بههیچعنوان جای آب را نمی گیرد لذا افراد برای کاهش سردرد حتماً باید آب زیاد بنوشند.
ایسنا