۳۵۰ مرکز رشد در کشور فعالند
اسماعیل قادری فر روز یکشنبه در جلسه ای که با حضور رییسان دانشگاه های شهرستان، فرماندار و نماینده مردم بناب و خوشه مهر در مجلس شورای اسلامی در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب برگزار شد، با بیان اینکه در حوزه زیست فناوری ظرفیت های بالنده ای در کشور داریم که هنوز مغفول مانده است، گفت: مرکز رشد بناب یکی از مراکز رشد فعال در سطح کشور است.
وی از راه اندازی سراهای نوآوری در دانشگاه های کشور خبرداد و گفت: موضوع کم شدن دانشجو و خالی ماندن ظرفیت های پذیرش در حال حاضر در خیلی از دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد وجود دارد.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: زیرساخت های مناسب و گسترده ای در دانشگاه هایی مثل دانشگاه آزاد داریم و می توان از آن استفاده کرد.
قادری فر با بیان اینکه در همین راستا اقدامات خوبی با دانشگاه آزاد اسلامی شروع کرده ایم؛ اظهار کرد: قصد داریم فضاهایی که دانشجو نمی پذیرند و خالی مانده است را وارد جریان نوآوری کنیم.
وی ضمن قول مساعد به مسئولان شهرستان بناب برای همکاری های لازم اعلام کرد: با راه اندازی ۲۰ شرکت دانش بنیان در این شهرستان زمینه اشغال بیش از ۳۰۰ نفر ایجاد خواهد شد.
۸۵ درصد ظرفیت فضای فیزیکی و ساختمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب بدون استفاده مانده است
نماینده مردم بناب و خوشه مهر در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه شهرستان بناب ظرفیت بسیار بالایی برای ایجاد مراکز رشد دارد؛ گفت: ۸۵ درصد ظرفیت فضای فیزیکی و ساختمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب بدون استفاده مانده است.
حجت الاسلام محمد باقری بنابی فضای فیزیکی و ساختمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب را بزرگ ترین ظرفیت برای توسعه مراکز دانش بنیان برشمرد و گفت: هم اکنون ۱۵ درصد از ظرفیت ساختمانی این واحد استفاده می شود و می توان از امکانات و فضای موجود برای توسعه مراکز فناوری استفاده کرد.
وی با تأکید بر ضرورت استقرار شرکت های دانش بنیان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب، سفر رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین قائم مقام امور مجلس و رئیس بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی به شهرستان بناب را نقطه عطفی در جهت پیشبرد و توسعه مراکز رشد و دانش بنیان در این شهرستان اعلام کرد.
بازاریابی و تجاری سازی چالشی بزرگ برای محققان است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب با بیان اینکه واحد دانشگاهی پس از تبریز بیشترین امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی در بین واحدهای استان آذربایجان شرقی دارد؛ گفت: بازاریابی و تجاری سازی از چالش های اساسی دانشگاهیان و محققان است.
سیدفضل الله رضوی پور با بیان اینکه شرایط و بحران مالی باعث شده که پژوهشگران و محققان حمایت مالی نشوند؛ افزود: این کار باعث ایجاد نوعی بی انگیزگی در بین استادان و پژوهشگران دانشگاه شده است.
قرارداد ۴۹ طرح فناورانه در قالب مرکز رشد در شهرستان بناب بسته شده است
دانشیار دانشگاه بناب و رئیس مرکز رشد شهرستان بناب از عقد ۴۹ طرح فناوری در قالب مرکز رشد در شهرستان خبرداد و گفت: این طرح ها در زمینه های کامپیوتر، الکترونیک، معماری، کشاورزی و لوازم پزشکی است.
محمدعلی مهتدی با بیان اینکه مرکز رشد بناب رتبه سوم استان را از نظر تعداد طرح ها داراست؛ گفت: توانستیم افزون بر ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات برای این طرح ها از پارک فناوری استان آذربایجان شرقی جذب کنیم.
وی از برگزاری جشنواره رویش از سوی مرکز رشد بناب به صورت مجازی خبرداد و افزود: ارتباط بسیار نزدیکی با صنایع مختلف استان به ویژه مراکز فولاد بناب داریم.
رئیس مرکز رشد شهرستان بناب همچنین با اشاره به مشکل فضای فیزیکی برای ادامه توسعه فعالیت مراکز رشد در شهرستان اظهار کرد: ۲۰۰ مترمربع فضای موجود پاسخگوی حضور و فعالیت ۴۹ شرکت نیست و در صورت تأمین فضای مناسب و امکانات ساختمانی می توانیم با گسترش فعالیت ها ۵۰ شرکت دیگر را نیز مستقر کنیم.
/ایرنا