اخبار

ثبت ملی محل شهادت دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تبریز

محل شهادت دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تبریز، به عنوان میراث دفاع مقدس در فهرست آثار ملی ثبت شد.

این مکان مقدس در اجرای بند(ج) ماده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب 1364 و بند ششم ماده سوم قانون اساسنامه میراث فرهنگی کشور مصوب 1367 مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیر منقول فرهنگی- تاریخی کشور، به شماره 212 مورخ 31/6/1399 در فهرست آثار واجد ارزش تاریخی و فرهنگی به ثبت رسیده است.

محل شهادت دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تبریز در حال حاضر به موزه شهدای ۲۷ دی این دانشگاه تبدیل شده و در این موزه آثاری از شهدای دفاع مقدس از جمله آثاری از شهدای دانشکده فنی و دیگر شهدای این دانشگاه از جمله شعر، وصیتنامه، دست نوشته‌ها و عکس‌های این شهدا برای تحقیق و مطالعه و بازدید دانشجویان، اساتید، کارکنان و دیگر علاقمندان به آثار شهدا نگهداری می‌شود.

در ۲۷ دی‌ماه سال ۱۳۶۵ در پی بمباران دانشکده فنی دانشگاه تبریز توسط رژیم بعثی، ۲۲ نفر از دانشگاهیان که در حال پشتیبانی از رزمندگان دفاع مقدس بودند، به شهادت رسیدند.

در این بمباران شهید هاشم اخترشمار، شهید عباس ارشدی‌پور، شهید بیاض‌علی اسدی‌فرد، شهید یعقوب اسماعیل‌زاده جیقه، شهید سعید امیرخانی، شهید مهدی امیرکاظمی، شهید سیدمحسن امین جواهری، شهید مرتضی جابری، شهید عادل جعفری نویمی پور، شهید ایرج (سجاد) خلوتی، شهید حسین رضاپور، شهید علیرضا رضوانجو، شهید مرتضی زمانپور نیاوران، شهید حسین شیرین سرند، شهید شیرزاد شریفی، شهید صدیار صفری، شهید علی فصیح کجابادی، شهید رحمان قفل گری، شهید علیرضا کریمی وفایی پور، شهید محسن محمدی غریبانی، شهید فؤاالدین محمودی نیا دهشتران و شهید حمیدرضا ملکوتی خواه به شهادت رسیده اند. همچنین در این حادثه مجید اسم حسینی، یحیی خلیلی، علیرضا دلفکار و جمال شکوری به درجه جانبازی رسیدند.

دانشگاه تبریز در حال حاضر به خاطر شهادت 22 نفر از دانشجویانش بر اثر یورش وحشیانه رژیم بعثی به دانشکده فنی این دانشگاه در بین دانشگاه‌های ایران به مشهدالشهدای دانشگاه‌های کشور لقب گرفته است.

بر اساس این گزارش، مدیریت کارگاه فنی دانشگاه تبریز در آن زمان برعهده جهاددانشگاهی بود به همین مناسبت روز ۲۷ دی ماه به عنوان روز شهدای جهاددانشگاهی نام گرفته است.

ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا