چرا از اعلام مبتلا شدن به کرونا طفره می رویم؟
ویروس ناخوانده کرونا یک سال است که آمده و تقریبا ترس روزهای اول از بین رفته ولی هنوز هم عده ای به بهانه های واهی از اعلام کرونایی شدن طفره می روند.
تقریبا یک سال پیش که کرونا کم کم آمد و نیامده عزیزانی را برای همیشه از میانمان برد. ناشناخته بودنش آنقدر برایمان سنگین بود که همه جوره در برابرش گارد گرفتیم. از ماسک و شیلد و الکل گرفته تا شست وشوی دست ها و وسائل و همه خریدهایی که از فروشگاه می کردیم.
خودمان خودخواسته تا مدت ها ترجیح می دادیم در خانه بمانیم ولی مبتلا به کرونا نشویم و البته در این بین گاهی مبتلا شدیم که به خیر گذشت و بعد از دوران نقاهت، به زندگی عادی برگشتیم.
با وجود گذشت یک سال از شیوع کرونا هنوز هم عده ای هراس همان روزهای اول را دارند و آنقدر این بیماری را قبیح می پندارند که ترجیح می دهند بیماری خود را از دیگران پنهان کنند.
این اتفاق نه تنها ممکن است به دیگران لطمه بزند، بلکه بار روانی بسیار سنگینی هم بر جسم و روح فرد مبتلا خواهد گذاشت، زیرا اگر بگوییم که مبتلا هستیم دیگران نیز جدی تر در برابر ما دستورالعمل های بهداشتی را رعایت خواهند کرد و خودمان هم از بار عاطفی اطرافیانمان همانند سایر مواقعی که بیمار می شدیم، بهره مند می شویم. اما امان از پنهان کاری…
برخی از بیماران نسبت به کرونایی بودن احساس انگ دارند
دکتر مرتضی فلاح، رئیس بیمارستان شهید بهشتی بندرانزلی در جلسه ستاد کرونای شهرستان بندرانزلی، با بیان اینکه شاهد افزایش خوددرمانی در بیماران کرونایی هستیم، تاکید کرد: این خوددرمانی ها چه به شیوه نوین و با مراجعه به داروخانه و دریافت دارو و چه به صورت خوددرمانی سنتی که هنوز مورد تایید قرار نگرفته و یا در پروتکل تعریف نشده، باعث می شود بیماران دیر به بیمارستان برسند و درگیری بالای ریه موجب طولانی شدن روند درمان می شود.
وی با تاکید بر اینکه افراد از مراجعه دیرهنگام و یا برعکس مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی اجتناب کنند و در صورت ابتلا خوددرمانی نداشته باشند، تاکید کرد: برخی از بیماران نسبت به کرونایی بودن احساس انگ دارند.
فلاح، با اشاره به اینکه سرفه، تنگی نفس و تب طولانی مدت که به دارو پاسخ نمی دهد مهمترین علائم کروناست، گفت: علاوه بر این افرادی که دارای بیماری زمینه ای از جمله قندخون هستند، کسانی که داروی تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن مصرف می کنند و افرادی که طی دوره شیمی درمانی و رادیودرمانی هستند، در معرض ابتلا قرار دارند و از جمله جمعیت در معرض خطر محسوب می شوند که باید زود به سیستم درمانی مراجعه کرده و ویزیت شده و اقدامات کلینیک و پاراکلینیک را دریافت کنند.
باید فضای روانی جامعه را در مواجهه با کرونا تلطیف کنیم
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالجواد شمس الدین، امام جمعه بندرانزلی نیز، ضمن تاکید بر اینکه کرونا یک بیماری همانند سایر بیماری هاست، گفت: قرار نیست اگر کسی مبتلا به کرونا شد از فامیل و جامعه طرد شود.
وی با اشاره به اینکه کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای دیگر مبتلا به بیماری فراگیر کرونا شده، اظهار کرد: معارف دینی ما از جمله قرآن کریم متذکر میشود که این گرفتاری ها و سختی ها مختص به شما نیست و در زمانهای گذشته و برای اقوام متاخر نیز وجود داشته و در حال حاضر نیز کشورهای دیگر هم به آن مبتلا هستند.
امام جمعه انزلی تصریح کرد: آنچه مهم است انجام تدابیر لازم برای مقابله با این بیماری و کاهش مشکلات ناشی از آن است که با توجه به وظایفی که داریم باید انجام دهیم؛ همانطور که طی یک سال گذشته تدابیری اندیشیده شده و فراز و فرودهایی را در این زمینه شاهد بودیم.
وی ، با اشاره به اینکه باید فضای روانی جامعه را در مواجهه با کرونا تلطیف کنیم، تاکید کرد: نسبت به کرونا نگرانیهایی وجود دارد، باید بدانیم کرونا یک بیماری قبیح و مایه بدنامی نیست نباید فضای جامعه طوری شود که اگر کسی مبتلا شد، جرات اعلام ابتلا به کرونا را نداشته باشد زیرا این مسئله جامعه را دچار آسیب هایی می کند.
به گزارش ایسنا، قطعا این ترس از انگ خوردن و برچسب زده شدن که چیزی جز یک اضطراب کاذب نیست، ممکن است به بهانه جان خود و عزیزانمان تمام شود.
باید بدانیم کرونا علیرغم ناخوانده بودنش، یک ویروس همانند سایر ویروس های بیماری زاست، همانقدر که وقتی ویروس سرماخوردگی وارد بدنمان می شود، ترسی از اظهار آن نداریم، در برابر این ویروس ناشناخته نیز نباید موضع ضعف و ترس از بیان ابتلایمان داشته باشیم.
همانقدر که کرونا یک ویروس شوم و بدیمن بود که چیزی جز خاطره روزهای سخت بیماری، قرنطینه و حتی فقدان عزیزانمان را در پی نداشت، ولی عاملی برای بدنامی و دلیلی برای طرد شدن نیست، اگر خدای نکرده مبتلا شدیم، از بیان حقیقت نترسیم.
ایسنا