احیای «سامان میدانی» به عنوان بخشی از هویت تجاری تبریز
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: هدف مدیریت شهری که اکنون اقدام به احیای بافت تاریخی سامان میدانی کرده، توجه ویژه به نگهداری بافت تاریخی و احیای هویت تاریخی و تجارتی شهر تبریز است.
به گزارش شهریار، فریدون بابایی اقدم در بازدید از پروژه احیای بافت تاریخی سامان میدانی گفت: احیای بافت تاریخی سامان میدانی یکی از مطالبات اهالی منطقه بود که خوشبختانه از سال گذشته شهرداری عملیات ساماندهی این محل را در اولویت قرار داده است.
وی با اشاره به بخش هایی از سفرنامه شاردن که ۳۵۰ سال پیش نوشته شده است گفت: جهانگرد فرانسوی در این کتاب آمار جالبی از حضور خود در تبریز نوشته است که به گفته او در آن زمان ۱۵ هزار خانه و ۱۵ هزار مغازه در تبریز وجود داشته است که این نشان دهنده هویت شهری تبریز و موقعیت تجاری و تاریخی این شهر است که از قدیم بک شهر تجاری بوده است.
وی افزود: امروز که برخی افراد به تعدد کاربری های تجاری در تبریز ایراد میگیرد باید به نقش تاریخی و تجاری تبریز دقت داشته باشند.
بابایی اقدم با بیان اینکه سامان میدانی در لبه شهر قرار گرفته و کاروانسرا های متعددی در این محل واقع شده که براساس سفرنامه شاردن در گذشته کوچک ترین آنها میتوانست ۳۰۰ نفر را در خود سکنا دهد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: مشاغل بسیار قدیمی در این محل فعال هستند که بسیاری از آنها در جامعه از یاد رفته و مشابه آن را نمیتوان در جاهای دیگر دید و لازم است توجه جدی به این محل داشته باشیم.
این عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به همکاری شهرداری و ادارات خدمات رسان در احیای این محل گفت: ادارات برق، گاز، و آب و فاضلاب با همکاری شهرداری زوائد بصری را حذف کرده و کمک بسیاری به اجرای طرح ساماندهی کردهاند که تا دو ماه آینده بخشی عملیات به اتمامخواهد رسید و پس از آن کف سازی و جداره سازی سامان میدانی شروع خواهد شد.
وی با بیان اینکه باید از شهروندانی که کسبه ساکن در سامان میدانی هستند تقدیر و قدردانی کرد گفت: در طول یک سال گذشته شهروندان با برخی مشکلات روبرو شده اند که امیدواریم با اتمام طرح شاهد جلب رضایت شهروندان باشیم.
/ شهریارنیوز