اخبار

سرشماری جمعیت حیات وحش آذربایجان‌شرقی آغاز شد

 

داود غنی پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در این طرح گونه های شاخص پستانداران آذربایجان شرقی مانند آهو، کل و بز و قوچ و میش و دیگر پستانداران شاخص حیات وحش استان سرشماری می شوند.
وی اظهار کرد: طرح سرشماری زمستانی جمعیت حیات وحش استان با ۲ هدف بررسی وضعیت و روند تغییرات جمعیتی حیات وحش و ارزیابی کیفیت زیستگاه ها انجام می شود. 
غنی پور با بیان اینکه سرشماری حیات وحش آذربایجان شرقی به مدت ۲۰ روز انجام می شود، افزود: تعداد ۹۰ اکیپ عملیاتی شامل یک کارشناس و ۲ نفر محیط ‌بان با رعایت پروتکل های بهداشتی در مناطق مختلف تحت مدیریت حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی مانند پارک ملی ارسباران، پارک ملی کنتال، مناطق حفاظت شده سهند، کاغذکنان، پناهگاه حیات وحش کیامکی و مناطق شکار ممنوع سهند، چاراویماق و یکانات نسبت به سرشماری گونه‌های کل و بز و قوچ میش به عنوان حیات وحش هدف و سایر پستانداران بزرگ جثه از جمله خرس، گرگ، روباه، گربه وحشی، شغال، خرگوش، اقدام می کنند.
وی روش سرشماری را پیمایشی و با استفاده از دستگاه «جی پی اس» در مسیرهای تثبیت شده عنوان کرد و گفت: در این سرشماری آمار هر مسیر با آمار مسیر سال های قبل مقایسه شده و علل و عوامل تغییرات جمعیتی در هر مسیر مورد تحلیل قرار می‌گیرد.
معاون محیط طبیعی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت سرشماری حیات وحش برای دستیابی به تحلیل‌های کیفی وکمی از وضعیت زیستگاه های استان گفت: مقایسه میانگین جمعیت حیات وحش هدف در دوره‌های بلند مدت و کوتاه مدت کارشناسان محیط زیست را از چالش ها وظرفیتهای زیستگاه های حیات وحش آگاه می‌کند. 
وی گفت: با توجه به شرایط بیماری کرونا امسال در سرشماری اسکان های شبانه در مناطق به حداقل رسیده و استفاده از تکنولوژی های نوین مثل پهباد در دستور کار قرار دارد.
در استان آذربایجان شرقی ۱۹۰ هزار هکتار جنگل وجود دارد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا