۲۱ کتابخانه عمومی در آذربایجانشرقی تعمیر و بازسازی شد
شهرام خدایی، روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه برآورد ریالی این پروژه ها رقم بالایی است، افزود: این کتابخانه های عمومی از جمله در شهرستان های مراغه، میانه، مرند، ملکان، کلیبر، هریس، ورزقان، خاروانا، آذرشهر، شبستر و خداآفرین و پنج کتابخانه شامل رشدیه، آیت الله بنی فضل پارک چشم انداز، میرداماد و پروین اعتصامی گلشهر نیز در تبریز تعمیر اساسی و بازسازی شده است.
وی با بیان اینکه بودجه کتابخانه های عمومی در سطح استان ها از دو منبع تامین می شود، افزود: این منابع شامل نیم درصد از محل درآمدهای شهرداری و دیگری از محل تملک و دارایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی است که برای تعمیرات، ساخت کتابخانه های عمومی و به روز رسانی تجهیزات کتابخانه ای تخصیص می یابد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی گفت: تامین نیم درصد از درآمدهای شهرداری ها از سال ۸۳ محل مورد مناقشه و اختلاف بین اداره کل کتابخانه های عمومی و شهرداری ها بود که در سال ۹۶ با تعاملات بین این اداره کل، شهرداری تبریز و سایر شهرداری های بزرگ استان، اختلافات ۱۵ ساله این دستگاه ها حل و یک سری از مطالبات نیز دریافت شد.
خدایی، با اشاره به ادامه این تعاملات طی سال های اخیر، ادامه داد: سال گذشته نیز مبالغی برای رفع و رجوع هزینه های جاری کتابخانه ها از سوی شهرداری تبریز و سایر شهرداری ها پرداخت شد ولی با توجه به کاهش درآمدهای مردمی شهرداری ها طی سال های اخیر این موضوع نیز از سوی کتابخانه های عمومی لحاظ می شود.
وی بهترین روش برای تامین بودجه کتابخانه های عمومی را داشتن تعامل اعلام و یادآوری کرد: شهرداری تبریز و سایر شهرداری ها همچنین برای پرداخت نیم درصد سهم کتابخانه های عمومی بجای پرداخت نقدی اقدام به واگذاری زمین، ساخت کتابخانه ها و صدور پروانه ساخت می کنند.
خدایی، با اشاره به محدود شدن تخصیصی ها از محل تملک و دارایی در سال های اخیر به علت وجود مشکلات بودجه ای در سطح کشور، گفت: با وجود محدود شدن تخصیص ها، روند ساخت و ساز و تعمیرات کتابخانه های استان همچنان ادامه داشته و به روز رسانی سیستم ها و بازسازی کتابخانه ها از جمله توسعه و تعمیرات اساسی کتابخانه مرکزی میانه با زیربنای ۳۰۰ مترمربع در حال انجام است.
آذربایجان شرقی دارای ۱۱۵ کتابخانه نهادی و ۳۱ کتابخانه مشارکتی است که بیش از سه میلیون جلد کتاب در آن ها وجود دارد و سرانه فضای فیزیکی کتابخانههای استان برای هر ۱۰۰ نفر ۲۲۲ سانتی متر است.