شیر استحصالی مرند نیازمند صنایع تبدیلی است
علی صیادی روز دوشنبه در بازدید از مرکز جمعآوری شیر شرکت تعاونی کشاورزی و صنعت دامپروری بخش یامچی، با ابراز تاسف از نبود صنایع تبدیلی در این شهرستان، افزود: وجود صنایع تبدیلی در مرند یکی از مهم ترین خواستههای مردم بوده و نیازمند ورود بخش خصوصی است و راه اندازی آن علاوه بر رونق دامداری و اشتغال باعث میشود تا دامداران انگیزه بیشتری برای فعالیت و تولید محصول شیر داشته باشند.
وی یکی از مهمترین نیازهای اصلی شهرستان مرند را بحث احداث کارخانههای فرآودههای لبنی دانست و اظهار داشت: اکنون تنها یک مرکز مشغول به کار است اما به دلیل کمبود این کارخانهها، شیر تولیدی در سطح شهرستان به مرکز استان منتقل میشود.
صیادی با بیان اینکه شهرستان مرند دارای ۳۰ هزار راس دام سنگین است، ادامه داد: مقدار شیر تولیدی شهرستان در ۴ واحد مرکز جمع آوری با مجموع تقریبی ۲۰ هزار تن تولید سالانه شیر در شهرستان استحصال شده و پس از ارسال به مراکز تولید و کارخانجات استان، حدود ۱۶ هزار تن در سایر موارد همچون تهیه پنیر و ماست خانوارها مصرف میشود.
وی در خصوص نحوه نظارت بر تولید شیر در شهرستان، گفت: برای جلوگیری از انتقال بیماریهای واگیردار از جمله تب برفکی و بروسلوز به شیر، واکسیناسیون دامها هر شش ماه یکبار و اندازه گیری بار میکروبی نیز به صورت روزانه انجام میشود.
شهرستان ۲۵۰ هزار نفری مرند در ۷۰ کیلومتری شمال غرب تبریز از قطب های اصلی دامداری آذربایجان شرقی است.