اخبار

محدودیت‌های یک ماهه کرونایی در ۶ شهرستان آذربایجان‌شرقی اعمال می‌شود

 

محمدرضا پورمحمدی عصر یکشنبه در جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا، افزود: در حال حاضر آذربایجان شرقی طبق آمارهای ثبت شده از مبتلایان و فوت شدگان نه وضعیت بسیار خطرناک دارد و نه دارای شرایط خوب است و بدون تردید با حاکم شدن سرمای هوا و بروز مشکلات بهداشتی و درمانی و نیز افزایش سرماخوردگی ها بر آمار کرونایی های استان افزوده خواهد شد.
وی اظهار داشت: بر همین اساس باید از هم اکنون کمربندها را محکم کنیم و با اعمال محدودیت ها و نظارت بر اجرای کامل قوانین مربوطه به ویژه از سوی اتحادیه صنوف درباره تعطیلی بخشی از صنف ها، برای مقابله با کرونا از آمادگی  کامل برخوردار شویم که در این راه تعامل و هماهنگی کامل بین دستگاه های مختلف اجرایی با دانشگاه علوم پزشکی بسیار ضروری است.
وی با اشاره به آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان، ادامه داد: در حال حاضر هیچ دارو و واکسن قطعی برای مقابله با ویروس کرونا کشف نشده است و بر همین اساس استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی اصلی‌ترین عامل در قطع زنجیره بیماری و کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا به شمار می آید.
پورمحمدی با بیان اینکه رفتار ویروس کویید ۱۹ در مقایسه با ماه‌های نخستین سال تفاوت اساسی و بسیار داشته است، افزود: تعداد فوتی‌های روزانه بیماران کرونایی در آذربایجان شرقی در مقایسه با ماه‌های ابتدایی سال به ویژه ایام عید نوروز از سه تا هشت نفر روزانه به ۲۰ تا ۲۵ نفر رسیده است که جای نگرانی دارد.
وی روند فعلی آمار مبتلایان به کرونا در استان را رو به افزایش اعلام کرد و گفت: طی هفته‌های اخیر نیز با افزایش ملایم تعداد مبتلایان به کرونا مواجه هستیم.
پورمحمدی از افزایش تعداد مبتلایان خانوادگی به کرونا در استان خبر داد و با تاکید بر روشن گری رسانه ها در این زمینه، اظهار داشت: متاسفانه آلودگی به کرونا در روستاهای استان نیز در حال افزایش است که باید رسانه های گروهی به مدد استانداری و ستاد مقابله با کرونا آمده و خانواده ها را از خطرات جانی کرونا ناشی از تجمع ها و دورهمی های خانوادگی آگاه کنند.
وی تشدید نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح استان را ضروری دانست و گفت: دستگاه‌های نظارتی، اتحادیه‌ها، اصناف و بازرسی سازمان صمت، بیشتر از گذشته بر روند رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه، نظارت کرده و با هنجارشکنان و تهدیدکنندگان سلامت و امنیت جامعه، برابر با ضوابط و قوانین برخورد کنند.
پورمحمدی همچنین پیگیری نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی برای ترخیص تمامی داروها و تجهیزات پزشکی از گمرکات را خواستار شد و اضافه کرد: باید همه با هم تلاش کنیم که مردم هیچ نگرانی و دغدغه‌ای در ارتباط با کمبود دارو و تجهیزات پزشکی همچون اکسیژن و دستگاه ونتیلاتور برای درمان بیماران کرونایی خود نداشته باشند.
دبیر ستاد مقابله با ویروس کرونا در آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به مصوبه دیروز ستاد ملی کرونا برای اجرای محدودیت‌های کرونایی در مراکز استان‌ها، گفت: این محدودیت‌ها از سه شنبه هفته جاری و به مدت یک ماه در شهرستان‌های تبریز، مرند، مراغه، میانه، اهر و سراب اجرا خواهد شد.
علیار راستگو اظهارداشت: بر اساس این مصوبه فعالیت گروه‌های شغلی دو، سه و چهار از ساعت ۱۸ عصر تا صبح طی یک ماه آینده تعطیل خواهد بود.
وی ادامه داد: فعالیت‌های مرتبط با گروه شغلی یک همچون بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها، قصابی‌ها، مراکز تولید و عرضه محصولات پروتینی و میادین میوه و تره‌بار در هر ساعت از شبانه روز ممکن است و رستوران‌ها و مراکز عرضه غذاهای سرد و گرم نیز صرفاً به شکل بیرون‌بر مجاز به فعالیت خواهند بود.
به گزارش ایرنا، مشاغل گروه دوم شامل پاساژها و مراکز خرید و مال‌های فروش غیرمواد غذایی، تمرین و انجام مسابقه‌های ورزشی، مراکز متبرکه و زیارتگاه‌ها، مساجد و مصلی‌ها، قنادی یا شیرینی فروشی، آب میوه و بستنی فروشی، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، آرایشگاه مردانه، بازار فروش خودرو، مراکز شماره گذاری اتومبیل، فرش و موکت فروشی، اسباب بازی فروشی، فروش لوازم خانگی، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادویی فروشی، عمده فروشی و خرده فروشی پوشاک، پارچه فروشی، آتلیه و عکاسی، مشاور املاک، پرده سرا، فروش مبلمان، فروش کیف و کفش، فروش لوازم التحریر، خیاطی، خرازی، فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، شیرینی پزی، خشکبار و آجیل فروشی می‌شوند.
مشاغل گروه سوم شامل دانشگاه‌ها، مدارس، حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و زبان‌سراها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها، مهدهای کودک، استخرهای سرپوشیده، سینما و تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ موزه، تالارهای پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی می‌شوند.
گروه چهارم نیز شامل برگزاری مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و همایش‌ها، باشگاه‌های ورزشی برای ورزش‌های پر برخورد از جمله کشتی و کاراته و جودو، مدارس شبانه روزی، کافه، قهوه خانه و چای خانه با عرضه مواد دخانی، باغ وحش و شهربازی‌ها و مراکز تفریحی آبی هستند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا