اخبار

جهش تولید از ایده تا عمل با اهتمام ۳ برادر مهابادی

جهش تولید از ایده تا عمل با اهتمام ۳ برادر مهابادیبه گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب با توجه به اهمیت تولید در امر خودکفایی و بی‌نیازی به کشورهای بیگانه از جمله استکبار جهانی، امسال را سال “جهش تولید” نامگذاری کرده‌اند، که این مهم نیز در راستای شعارهای سال‌های قبل است.
با توجه به اهمیت تولید داخلی و قطع وابستگی‌ها به قدرت‌های زورگوی جهانی، توسعه تولیدات داخلی و استفاده بهینه از نیروی کار و سرمایه ایرانی مهمترین عامل در تحقق رهنمود رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال است.
انتخاب شعارهای پیاپی از سوی رهبر انقلاب اسلامی با محوریت مسائل اقتصادی نشان دهنده این نکته است که اقتصاد نقطه آسیب کشور بوده و بر همگان واجب شده ضمن حمایت از تولید داخلی در راستای ایجاد تحول در مسائل اقتصادی همه توان خود را بکار گیرند.
داشتن ابزار و نیروی جوانی، لازمه حضور در جنگ‌ اقتصادی بوده و جوانان ایرانی هم تاکنون در عرصه‌های مختلف توانایی خود را در صورت حمایت نشان داده و موفقیت‌های زیادی در زمینه‌های مختلف به‌دست آورده‌اند.  
در این میان جوانان مهابادی با علم و عمل در راستای تحقق رونق تولید داخلی گامی مهم را با وجود دشواری‌های زیاد در این راه برداشته‌اند.
برادران جلالی‌پور از جمله جوانان مستعد و توانمند مهابادی هستند که با پشتکار و همت بالا توانسته‌اند گوشه‌ای کوچک از شعار سال رهبر معظم انقلاب را به مرحله اجرا برسانند.

آنان بر این باورند که می‌توانند با همت و تلاش خود و با اتکا به قدرت خودباوری با تولیدات خود بازار داخلی را کاملا تامین کنند تا با این کار از واردات و قاچاق این کالا جلوگیری شود.
این سه برادر خلاق و مبتکر برای نخستین بار در جنوب آذربایجان‌غربی موفق شدند انواع فیلتر هوای خودرو را با استانداردهای لازم به بازار عرضه کرده و نتیجه تلاش خود را در کمترین زمان ممکن بدست آورند.  
تولید انواع فیلتر هوای خودروهای مختلف 
مدیر این کارگاه تولیدی که فارغ التحصیل رشته‌ شیمی است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: حدود یک سال و نیم است که فعالیتمان را شروع کرده‌ایم و هم اکنون توانسته‌ایم تولید روزانه خود را به ۵۰۰ تا ۶۰۰ فیلتر رسانده و خوشبختانه در بازار به جایگاه مناسبی دست پیدا کنیم.
جواد جلالی‌پور بیان کرد: هدف ما رونق تولید ملی و کمک به جوانان تحصیل کرده و بیکار است زیرا علاوه بر اینکه خودمان مشغول به کار شده‌ایم برای چند نفر جوان دیگر نیز شغل ایجاد شده ااست.
وی با اشاره به اینکه در مجموع ۱۰ نفر در این کارگاه مشغول کار هستند، گفت: ما با اندک هزینه شخصی و تسهیلاتی که از کمیته امداد دریافت کردیم، خوشبختانه توانستیم فعل خواستند را به خوبی صرف کرده و محصولی را تولید کنیم که نیاز داخلی بازار را فراهم کند.

وی با بیان اینکه برای راه‌اندازی این کارگاه از تسهیلات بانکی نیز استفاده کرده‌اند، گفت: سود کم و تولید با کیفیت عامل موفقیت ماست و در صورتی که از سوی مسوولان بیشتر حمایت شویم،  می‌توانیم تولیدمان را بالا برده و برای افراد بیشتری شغل ایجاد کنند.
رییس اداره کمیته امداد امام خمینی (ره) مهاباد نیز گفت: کمیته امداد برای خوداشتغالی و کارآفرینی کارگاه‌های تولیدی به افراد تحت پوشش خود تسهیلات کم‌بهره پرداخت می‌کند.
حسین خضری افزود: این نهاد برای ایجاد اشتغال و رونق کسب و کار و همچنین قطع وابستگی خانوارها به مستمری، از جوانان تحت پوشش، پشتیبانی کرده و تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال به هر نفر تسهیلات کم‌بهره با سود چهار درصد اعطا می‌کند تا بتوانند برای خود و دیگران اشتغالزایی کنند.
وی اضافه کرد: دیگر حمایت ما از تولید داخلی این است که صاحبان مشاغلی که بتوانند برای افراد تحت پوشش کمیته امداد اشتغالزایی کنند به ازای هر نفر ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم‌بهره و حمایت بیمه کارآفرینی را  در نظر می‌گیریم.
خضری گفت: صاحبان کارگاه تولیدی فیلتر هوای خودرو به عنوان کار فرما توانستند عمل کرده و تاکنون ۲ میلیارد و ۸۱۰ میلیون ریال تسهیلات کم‌بهره دریافت کرده اند.
فیلترهای تولید دارای کیفیت و نشان استاندارد هستند
مدیر فنی کارگاه با اشاره به اینکه این محصول تولید داخلی نسبت به مشابه خارجی برای مصرف‌کننده ارزانتر تمام شده و مستقیم از تولید به دست مصرف کننده می‌رسد، افزود: فیلترهایی که ما تولید می‌کنیم، با استاندارد لازم و زیر نظر کارشناسان فنی و کنترل کیفی تولید می‌شود و با نمونه خارجی آن از لحاظ کیفیت برابری می‌کند.
رییس اداره استاندارد مهاباد نیز در این خصوص گفت: انجام تحقیقات برای تدوین استاندارد، بالا بردن کیفیت کالاهای تولید داخلی، کمک به بهبود روش‌های تولید و کارآیی صنایع، ترویج استانداردهای ملی، نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری، کنترل کیفی کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری و جلوگیری از صدور کالاهای نامرغوب برای فراهم کردن امکانات رقابت با کالاهای مشابه خارجی و حفظ بازارهای بین‌المللی از وظایف اصلی این سازمان است.
محمدتقی خیری گفت: تولید فیلتر برادران جلالی‌پور زیر نظر کارشناسان انجام می‌شود و هر ماه به طور معمول از این کارگاه بازدید صورت می‌گیرد و آزمایش و تطبیق نمونه کالا با استانداردهای مربوط، اعلام مشخصات، اظهارنظر مقایسه‌ای، صدور گواهینامه‌های لازم و آموزش مستمر مسوولان کنترل کیفیت این واحد به طور مستمر انجام می‌گیرد.
وی افزود: خوشبختانه این واحد تولیدی اولین واحدی است که در سطح جنوب استان آذربایجان غربی موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندار برای تولیدات خود شده است.

وی اظهار داشت: خریدارانی که اقدام به خرید فیلتر می‌کنند، در زمان خرید به نشان استاندارد، نشانه‌گذاری واحد تولیدی اعم از نام،  آدرس، شماره تلفن، علامت تجاری این واحدها دقت لازم را داشته باشند و از خرید فیلترهای بدون نشان استاندارد کد۱۰ رقمی خودداری کنند.
جمال محمدی متصدی یک واحد تعویض روغن در مهاباد در خصوص استفاده از محصول تولید شده در این کارگاه گفت: ما پیشتر از فیلترهای خارجی و وارداتی استفاده می‌کردیم که قیمت آن هم برای ما و هم برای مشتری به صرفه نبود، اما از وقتی در داخل همین شهر فیلتر هوا تولید می‌شود، خرید کالای خارجی را قطع کردیم و از تولید داخلی استفاده می‌کنیم.
وی افزود: برای حمایت از تولید داخل همه باید پای کار آمده و موجب رونق تولید شویم.
وی گفت: وقتی استفاده از یک کالای داخلی برای ما ارزانتر است و کیفیت بهتری هم دارد، چرا از محصولات مشابه خارجی باید استفاده کرد.
ارزآوری با تکمیل چرخه تولید
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد نیز گفت: طی یک سال فعالیت این واحد تولیدی ۱۰۰ هزار فیلتر هوا تولید شده که سهم مهاباد و دیگر شهرستان‌های همجوار ۷۵ هزار عدد بوده و با افزایش تولید می‌توان آن را به دیگر استان‌ها نیز صادر کرد.
محمد جهین با بیان اینکه این کالای تولید داخل می تواند نقش بسزایی در شکوفایی و رونق تولید در منطقه ایفا کند، افزود: این واحد تولید امسال همچنین موفق شده است تاکنون ۱۵ هزار عدد فیلتر هوای تولیدی را به عراق نیز صادر کند.
وی اضافه کرد: از مهمترین واحدهای تولیدی فعال در مهاباد آبمیوه شهد، لبنیات شروین، پودر باریت، مبل، نان باگت، گوشت همبرگر، دستکش غیر چرم، قارچ، کاغذ فلورکینگ، اجاق گاز، کود شیمیایی، سبد سازی، قند، فوم، خدمات قالیشویی، بازیافت پلاستیک، مایع ظرف‌شویی، قطعات بتنی، واکس و پالت هستند که این اقلام از شهرک صنعتی مهاباد به کشور عراق و ترکیه صادر می‌شود.
جهین افزود: وجود اداره گمرک در این شهرستان پتانسیل و قابلیت بسیار خوبی برای تولیدکنندگان این شهرستان به شمار می‌آید که با توجه به نزدیک بودن به شمال عراق می توان از این فرصت به خوبی استفاده کرد.
موفقیت برادران جلالی پور تنها نمونه کوچکی از صدها مورد مشابه است که با اتکا به خود و در کارگاهی با تجهیزات ایرانی صورت گرفته و توانسته است نوید افق‌های روشن‌تری را در عرصه تولید داخلی در جامعه به وجود آورد.
برادران جلالی پور با امید به آینده، فعل خواستن را به زیبایی صرف کردن، تا افق روشنی را پیش روی خود و جوانان شاغل در این کارگاه ترسیم کنند.
این کارگاه کوچک که باهمت بالای جوانانی در حال فعالیت است که هم انگیزه کار و تلاش در آن دیده می‌شود هم در اندیشه شتاب بخشی به چرخه اقتصاد کشور هستند و هم اکنون خواستار توجه بیشتر مسوولان در حمایت بیش از پیش فعالان حوزه اقتصاد مقاومتی هستند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا