کتابخانههای سیار روستایی با هدف توسعه عدالت فرهنگی در زنجان ایجاد میشود
کتابخانههای سیار روستایی با هدف توسعه عدالت فرهنگی در زنجان ایجاد میشودکتابخانه های سیار روستایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دوست خوب این گروههای سنی در روزهای آفتابی، بارانی شهر و روستایی است و در این میان کانون استان نیز برای گسترش فعالیت های اوقات فراغت با محوریت کتاب و فراهم آوردن لحظات شاد و مفرح برای کودکان روستایی و حاشیه مناطق کم برخوردار شهری نهایت تلاش خود را انجام می دهد تا موجب برقراری عدالت فرهنگی در مناطق محروم حاشیه شهرها شده و کمبودهای فرهنگی کودکان و نوجوانان را تا حدودی جبران کند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان روز سه شنبه در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: استان زنجان دارای ۱۲ کتابخانه سیار روستایی و شهری است که با خودروهای کتابرسان خود تا شعاع ۳۰ کیلومتری شهرها در روستای اطراف حضور پیدا می کنند تا با فعالیت هایی چون قصه گویی، کاردستی، پخش فیلم، نقاشی، امانت کتاب و غیره شادی و لبخند را بر لبان کودکان این مناطق بنشانند.
وی، با اشاره به توجه کانون استان به کیفیت بخشی فعالیت ها، رعایت عدالت محوری، تجهیز کتابخانه های سیار را به ابتدایی ترین امکانات امری ضروری دانست تا کودکان و نوجوانان به تساوی از فعالیتهای کتاب محور به صورت رایگان استفاده کنند.
این مسؤول، خدمات رسانی فعالیت های فرهنگی کتابخانه های سیار کانون را فراتر از اعداد و ارقام عنوان کرد و گفت: مربیان کانون با تمام عشق و علاقه ای که به کودکان دارند ساعتها و روزها در جاده در حال تردد هستند و در گرما و سرما در فضای باز روستا و شهر منتظر کودکان هستند تا بتوانند به رشد استعدادهای آنان کمک کنند.
به گفته نوری، تاکنون بیش از ۶۶ هزار جلد کتاب در اختیار کتابخانه های سیار قرار گرفته که از این تعداد در یکسال گذشته ۴۴ هزار جلد کتاب امانت دهی شده و بیش از ۱۰ هزار نفر نیز عضو رسمی این مراکز سیار هستند و ۱۶۲ هزار نفر بصورت نفر برنامه از خدمات ارائه شده بهره مند شده اند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان زنجان ادامه داد: هم اکنون پنج انجمن فعال در رشته های سرود، ادبی، قصه گویی، نمایش و عکاسی در سطح استان آغاز به کار کرده که دستاوردهای مهمی در جشنواره ها و مهرواره ها کشوری کسب کرده اند.
وی اظهار داشت: در این راستا می توان به برگزیده شدن تعدادی از اعضای انجمن عکاسی در مسابقات کشوری با موضوع اربعین، راهیابی گروه سرود پسران به مهرواره کشوری، راهیابی تعدادی از داستان نویسان مطرح انجمن ادبی به اولین مهرواره کشوری آفرینش و راهیابی تعدادی از شاعران انجمن ادبی به اولین و دومین مهرواره شعر کشوری اشاره کرد.
این مسؤول خاطرنشان کرد: انجمن ها آخرین فرایند از آموزش های مستمر کارگاه های ادبی، هنری و فرهنگی است که امیدواریم در سال جدید با برنامه ریزی منسجم تر بتوان به اهداف تعیین شده برای رونق فعالیت انجمن های یاد شده رسید تا پاسخگوی بهتر مخاطبان باشیم.