هزینهکرد ۲۷۵۰ میلیارد ریالی ستاد احیای دریاچه ارومیه در طرحهای کشاورزی
هزینهکرد ۲۷۵۰ میلیارد ریالی ستاد احیای دریاچه ارومیه در طرحهای کشاورزیفرهاد سرخوش روز یک شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه این مقدار اعتبار در چهار حوزه آب و خاک، زراعت، ترویج و باغبانی هزینه شده است، اظهار داشت: هرچند طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه در مراحل پایانی هستند و هنوز به بهره برداری نرسیدهاند ولی تاثیر سایر اقدامات را میتوان امروز به وضوح در جان گرفتن دریاچه ارومیه دید.
وی با بیان اینکه طبق آمار میزان مصرف آب کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه ۴۰ درصد کاهش یافته است، گفت: احیای دریاچه ارومیه نیازمند همکاری و همدلی همهجانبه است.
وی با قدردانی از روستاییان در حمایت از طرحهای کشاورزی ستاد احیای دریاچه ارومیه، بیان کرد: این ستاد در کنار احیای نگین آبی آذربایجان در تلاش برای ارتقای وضعیت معیشت کشاورزان است.
رییس دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه، توسعه روشهای نوین آبیاری، انتقال آب با لوله، تهیه کاداستر اراضی و مطالعه و اجرای شبکه فرعی آبیاری و زهکشی را از مهمترین طرحهای ستاد احیا دانست.
به گزارش ایرنا، رصد وضع موجود و مقایسه آن با قبل از تشکیل ستاد احیا نشان میدهد که این ستاد نه تنها توانسته در اجرای طرحهای خود موفق باشد بلکه نقش بسزایی در پیشبرد برنامههای سایر دستگاههای اجرایی و همراستا با احیای دریاچه داشته که در نهایت منجر به توسعه منطقه شده است.
روستاییان بیش از پیش در اجرای برنامههای ستاد احیا به دور از حاشیه سازی جریان مخالف دولت، آمادگی همکاری برای احیای نگین آبی آذربایجان را دارند و این به معنای افزایش اعتماد عمومی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به دولت است.
میزان فعلی آب دریاچه ارومیه در مقایسه با کمترین میزان ثبت شده برای آن، نزدیک به هشت برابر شده که افزایشی بسیار قابل توجه به شمار میرود.
کمترین میزان آب دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۳ یعنی یک سال قبل از آغاز کار عملی ستاد احیای دریاچه ارومیه با ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب به ثبت رسید که هماکنون با نگاه بلند دولت تدبیر و امید میزان آب این دریاچه بیش از چهار میلیارد متر مکعب است.