اخبار

افزایش اعتبار مرمت و حفاظت از تپه “حسنلو” نقده ضروری است

افزایش اعتبار مرمت و حفاظت از تپه “حسنلو” نقده ضروری استجلیل جباری، روز جمعه در  دیدار با علی زنجانی، نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تخصیص اعتبار برای حفاظت و مرمت ابنیه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی ضروری است و لازم است تا در نظام بودجه‌ریزی توجه لازم با توجه به حجم و گستردگی اقدامات انجام گیرد.
وی بیان کرد: اعتبارهای تخصیص یافته برای حفاظت از آثار تاریخی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کفاف هزینه‌های این حوزه را نمی‌کند، بنابراین ضروری است که در نظام بودجه‌ریزی توجه به حفاظت از میراث‌فرهنگی و گردشگری در اولویت قرار بگیرد.
جباری با اشاره به ظرفیت‌های نقده در بحث گردشگری و میراث‌فرهنگی، افزود: حفاظت از تپه حسنلو نقده و معرفی آن از اولویت‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی است.
وی با بیان اینکه تپه حسنلو می‌تواند مرکز قطب باستان‌شناسی شمال‌غرب کشور باشد و از دانشگاه‌های کشور برای مطالعه در این تپه دعوت شوند گفت: اقدامات لازم برای تعیین حریم تپه‌های تاریخی استان نیز آغاز شده است و به ترتیب تعیین حریم سایر بناها نیز در دستور کار قرار دارد که برهمین اساس تپه حسنلوی نقده نیز در ماه جاری با حضور کارشناسان تعیین حریم می‌شود.
جباری با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره‌های مختلف در هر شهرستان با توجه به ظرفیت‌های گردشگری و تاریخی هر منطقه از جمله برنامه‌های این اداره‌کل است، عنوان کرد: جشنواره حسنلو نیز امسال برنامه‌ریزی شده بود در نقده برگزار شود اما به دلیل شیوع کرونا این جشنواره لغو شد.
نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار قول مساعد برای پیگیری افزایش اعتبارهای حوزه میراث‌ فرهنگی را در مجلس را داد گفت: سعی می‌شود موضوعات مطرح شده در این مورد از مسوولان مربوطه پیگیری شود.
علی زنجانی خواستار پیگیری ثبت تپه حسنلو نقده در فهرست میراث جهانی یونسکو شد و اضافه کرد: با توجه به قدمت و جایگاهی که این تپه دارد ضروری است اقدامات لازم برای ثبت جهانی آن آغاز و اعتبارات ملی برای انجام مطالعات و مرمت این بنای شاخص در نظر گرفته شود.
تپه حسنلو بر اساس نظر کارشناسان میراث فرهنگی، بزرگترین شهر و دژ در نوع خود در عصر آهن در منطقه خاورمیانه به شمار می‌رفت که قدمت آن به ۶ هزار سال پیش می‌رسد و پیش بینی می‌شود که در آینده نزدیک برای ثبت در آثار جهانی به سازمان یونسکو معرفی شود.
براساس داده‌های باستان‌شناسی این تپه در ۱۰ دوره مورد سکونت قرار گرفته‌است که دوره دهم که قدیمی‌ترین دوره سکونت حسنلو به حساب می‌آید مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم قبل از میلاد بوده‌است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا