متخلفان حوزه سلامت و امنیت غذایی نیازمند برخورد جدی است

سید علی موسوی حسینی روز شنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان مراغه اظهار داشت: وظایف هر یک از دستگاه ها در این کارگروه مشخص بوده و باید تمامی مصوبات کارگروه اجرایی شود و کارشناسان هر دستگاه بر نحوه اجرا نظارت کافی داشته باشند.
وی اضافه کرد: تشکیل زیر کمیته هایی برای بررسی تخصصی ساماندهی تولید پنیرهای سنتی و ارتقای سلامت محصول سیب مراغه نیاز است و دانشکده علوم پزشکی باید با حضور دستگاه های متولی این کمیته ها را تشکیل دهد.
موسوی حسینی افزود: تولید پنیر در روستاهای دامنه سهند در مراغه یکی از ظرفیت های شهرستان بوده و نیازمند تسریع در رفع موانع برندسازی است.
وی گفت: توجه به امنیت غذایی و بهداشت کارگاه های تولید پنیر از مواردی است که در برند سازی پنیر سنتی مراغه باید مورد توجه باشد.
فرماندار مراغه به ظرفیت تولید سیب در شهرستان اشاره کرد و گفت: در اجرای برنامه راهبردی ارتقا سلامت هشت محصول کشاورزی، سیب مراغه انتخاب شده که در این خصوص نیاز به برنامه ریزی و اجرای دستورالعمل ها به صورت دقیق هستیم.
موسوی حسینی گفت: ۳۰ درصد باغات سیب مراغه(سه هزار و ۶۰۰ هکتار) در این برنامه برای اقدامات و الزامات مورد نیاز در نظر گرفته شده است.آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب سلامت مردم را تهدید می کند
دادستان عمومی و انقلاب مراغه نیز در این جلسه گفت: متاسفانه شاهد آبیاری محصولات کشاورزی به خصوص سبزیجات با فاصلاب در مراغه هستیم که سلامت مردم را تهدید می کند.
نادر نجد گفت: برخورد با متخلفان و ریشه کنی این موضوع در دستور کار قرار قضا دارد.
وی همچنینبه موضوع بیماری کرونا و وضعیت قرمز شهرستان اشاره کرد و گفت: متاسفانه ویروس کرونا در شهرستان مورد بی توجهی عمومی قرار گرفته و فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های اجتماعی و استفاده از ماسک رعایت نمی شود.
نجد گفت: عدم رعایت دستورالعمل های ستاد ملی کرونا تهدید بهداشت عمومی محسوب می شود که در این خصوص دستگاه های متولی باید به وظیفه قانونی خود عمل کنند.
وی افزود: سازمان های مردم نهاد در خصوص فرهنگ سازی دستورالعمل های ستاد کرونا در ماه محرم ورود کنند.معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری ویژه مراغه نیز در این جلسه گفت: متاسفانه محدودیت ها از سوی دستگاه های متولی موجب ایجاد موانعی در برندسازی پنیر مراغه شده است.
حکیمه انتظاری گفت: انتظار می رود که دستگاه های متولی به خصوص دانشکده علوم پزشکی با سرمایه گذاران در این زمینه همکاری کنند.رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه نیز گفت: در خصوص پنیر و سیب مراغه طرح اولیه از سوی دستگاه های متولی مشخص و سپس توافق کلی صورت گیرد.
اصغر تنومند گفت: این دانشکده در ارتقا سلامت سیب و ساماندهی محصولات کشاورزی پای کار است.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی واقع است.