برداشت بیش از ۶۳ هزار تن هلو از باغهای همدان
برداشت بیش از ۶۳ هزار تن هلو از باغهای همدان
حجت اله شهبازی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: پیش بینی تولید از این میزان باغ معادل ۷۴ هزار و ۵۹۵ تن بود اما در اثر بروز خسارت ۱۱ هزار و ۴۴۱ تن محصول از بین رفت.
وی خاطرنشان کرد: از عمده ارقام کشت شده محصول هلو در استان همدان می توان به البرتا، انجیری، زعفرانی و حاج کاظمی اشاره کرد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی همدان عنوان کرد: سال گذشته سطح باغ های هلو استان معادل پنج هزار و ۱۱۴ هکتار با تولید ۶۸ هزار و ۶۴۸ تن بوده است.
وی اظهار داشت: سطح باغ های شلیل نیز امسال معادل ۲ هزار و ۲۴۴ هکتار است که پیش بینی میشد ۲۵ هزار و ۹۹۱ تن میوه برداشت شود، اما در اثر بروز خسارت ۲ هزار و ۴۱۰ تن محصول از بین رفت.
شهبازی با یادآوری اینکه از عمده ارقام کشت شده محصول شلیل در استان می توان به مغان، شمس و کیوتا اشاره کرد افزود: سال گذشته سطح باغ های شلیل استان معادل ۲ هزار و ۲۰۷ هکتار با تولید ۲۴ هزار و ۸۱ تن بود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی همدان عنوان کرد: سطح باغ های زردآلو نیز امسال معادل ۲ هزار و ۲۵۲ هکتار و تولیدی معادل ۲۲ هزار و ۹۴۱ تن پیش بینی میشد اما در اثر بروز خسارت ۶ هزار و ۲۰۰ تن از این محصول از بین رفته است.
وی گفت: از عمده ارقام کشت شده زردآلو در استان می توان به نوری، شکرپاره و ضیاالملکی اشاره کرد.
شهبازی افزود: سال گذشته سطح باغ های زردآلو استان معادل ۲ هزار و ۲۱۲ هکتار با تولید ۱۵ هزار و ۱۷۸ تن بوده است.
همدان رتبه پنجم کشور در زمینه تولید آلو
رییس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: این استان دارای رتبه پنجم کشور در زمینه تولید آلو است و مهمترین ارقام تولیدی آلو در استان «آلو بخارا»، «آلو قطره طلا»، «آلو سیاه» و «آلوی سانتروزا» است.
منصور رضوانی جلال با بیان اینکه آلو یکی از مهمترین محصولات باغی تولیدی در استان همدان است افزود: سرانه تولید آلو در این استان به ۹ کیلوگرم میرسد.
وی ادامه داد: از ۷۷ هزار و ۵۸ هکتار باغ در استان ۲ هزار و ۱۳۹ هکتار آن باغ آلو است اما تویسرکان با داشتن ۵۸۶ هکتار و فامنین با داشتن ۱۱ هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین مساحت باغ آلو را دارا هستند.
به گفته وی اسدآباد با سرانه تولید ۱۸ کیلوگرم بیشترین سرانه تولید آلو در سطح استان و کشور را به خود اختصاص داده است.
رضوانی جلال گفت: ۷۰ درصد آلوی تولیدی در استان همدان در صنایع تبدیلی استفاده و ۳۰ درصد باقیمانده نیز به صورت تازه خوری مصرف میشود.