اخبار

۷۶ درصد روستاییان آذربایجان‌غربی از آب شرب سالم برخوردار هستند

۷۶ درصد روستاییان آذربایجان‌غربی از آب شرب سالم برخوردار هستندعلیرضا رضوی عصر روز چهارشنبه در جلسه بررسی مشکلات آب شرب برخی روستاهای بخش مرکزی میاندوآب که با حضور نماینده مردم میاندوآب و سرپرست فرمانداری این شهرستان در روستای “شکورکندی” برگزار شد، اظهار داشت: این حالی است که شاخص کشوری بهره‌مندی روستاییان از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی ۷۳ درصد است.
وی با بیان اینکه وضعیت میاندوآب در آبرسانی به روستاها نسبت به شاخص‌های استانی و کشوری مطلوب است، افزود: شاخص برخورداری جمعیت روستایی از آب شرب سالم در میاندوآب ۷۷.۷۶ درصد است که یک درصد از میانگین استانی و حدود سه درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی در ادامه با اشاره به مشکل قطع و یا افت فشار جریان آب در برخی روستاهای این شهرستان بیان کرد: از ۲ روز پیش این مشکل با پیگیری مسوولان آبفای شهرستان و با اجاره چاه کشاورزی و اتصال آب آن به شبکه آبرسانی این روستاها و همچنین برطرف کردن نواقص فنی در سیستم آبرسانی حل شده ‌است.
رضوی همچنین با اشاره به احداث خط لوله انتقال آب از سدنوروزلو گفت: طی چند روز آینده حدود ۴۰ متر مکعب بر ثانیه آب به این شبکه اضافه می‌شود که به صورت قابل توجهی مشکل کمبود آب در این روستاها حل خواهد شد.
با اتمام عملیات احداث خط لوله انتقال آب از سدنوروزلو بیش از  ۱۵ هزار و ۷۰۰ خانوار روستایی با جمعیتی بالغ بر ۶۲ هزار و ۷۸۰ نفر در ۸۱ روستا از آن بهره‌مند می‌شوندوی همچنین با اشاره به اجرای خط دوم آبرسانی به ۸۱ روستای میاندوآب در قالب “مجتمع طرح محرم” اظهار داشت: با اتمام عملیات این طرح ۱۵ هزار و ۷۰۰ خانوار روستایی با جمعیتی بالغ بر ۶۲ هزار و ۷۸۰ نفر در ۸۱ روستا از آن بهره‌مند می‌شوند.
وی با اشاره به اجرای این طرح توسط شرکت آبفای استان با تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه افزود: برای اجرای این طرح در مجموع ۴۹۰ میلیارد ریال اعتبار برآورد شده است که تا پایان سال ۱۳۹۷، ۱۴۰ میلیارد ریال به اجرای آن اختصاص یافته بود.
وی بیان کرد: همچنین در سال گذشته نیز ۷۵ میلیارد ریال بودجه از محل سه درصد درآمدهای نفتی و صندوق توسعه ملی مصوب شده بود که تاکنون ۵۰ میلیارد و ۱۹۰ میلیون ریال تخصیص یافته و در حال حاضر هم با تخصیص ۳۵ میلیارد ریال دیگر، ادامه عملیات اجرایی بزودی آن از سر گرفته می‌شود
رضوی با بیان اینکه از ۴۹۰ میلیارد ریال مصوب برای اجرای این پروژه فقط ۱۹۰ میلیارد ریال تاکنون تخصیص یافته است، گفت: امیدوارم با پیگیری‌های نماینده مردم میاندوآب در مجلس در سطح ملی اعتبار قابل توجهی (حداقل نصف آن) تخصیص یابد چرا که با تخصیص اعتبارهای جزیی نمی‌توان در اجرای پروژه آبرسانی پیشرفت قابل قبولی داشت.
مصرف آب در آذربایجان‌غربی به علت شیوع بیماری کرونا هشت درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته استمدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی در ادامه با اشاره به شیوع بیماری کرونا، افزود: امسال آب مصرفی در استان به علت اهمیت رعایت بهداشت فردی، هشت درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است و از سوی دیگر افزایش زودهنگام دمای هوا و تابستان زودرس نیز باعث شده که مصرف آب در استان بالا رود.
رضوی اظهار داشت: سرانه مصرف آب روزانه برای هر فرد ۱۴۰ لیتر تعیین شده است در حالی که این میزان در استان ۲۰۰ لیتر است.
وی با تاکید بر مدیریت مصرف بهینه آب توسط مشترکان اب گفت: آب و فاضلاب برای تولید هر متر مکعب آب ۱۰ هزار ریال هزینه می‌کند ولی در راستای حمایت از روستاییان بهای آب مصرفی سه هزار ریال در نظر گرفته شده است.وی با بیان اینکه نباید از آب شرب در آبیاری محصولات کشاورزی استفاده شود، گفت: در صورت مصرف بی‌رویه آب، روستاییان در مناطق پایین دست شبکه با افت فشار و یا قطعی جریان آب مواجه می‌شوند.رضوی با اشاره به اینکه میاندوآب دارای ۱۹۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۲۵ هزار نفر است، ادامه داد: از این میزان جمعیت ۹۹.۸۲ درصد شامل ۱۷۱ روستا با ۲۴ هزار و ۵۰۰ نفر از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار هستند.وی با بیان اینکه روستاهای فاقد آب سالم در این شهرستان زیر ۲۰ خانوار جمعیت دارند گفت: ۱۴۱ روستای میاندوآب تحت پوشش مستقیم شبکه آب و فاضلاب است که ۹۱.۶ درصد جمعیت روستایی را شامل می‌شود.وی با بیان اینکه عقب‌ماندگی آنچنانی در آبرسانی به روستاهای میاندوآب وجود ندارد، اظهار داشت: باید تلاش شود که این میانگین در این شهرستان به ۱۰۰ درصد برسد.
مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی افزود: اعتبار مصوب برای اجرا و تقویت آبرسانی به روستاهای میاندوآب در سال مالی کنونی (تا شهریورماه) برای ۸۴ روستا ۹۹ میلیارد ریال است که ۶۴ میلیارد ریال از آن تخصیص یافته و شرکت آب و فاضلاب استان تمام اهتمام خود را برای خدمت‌رسانی به روستاییان انجام می‌دهد.
نماینده مردم میاندوآب در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به مشکل آب در روستاهای این شهرستان، اظهار داشت: بیشتر روستاهای میاندوآب به ویژه در ساحل چپ رودخانه زرینه‌رود با افت فشار و یا قطع کامل جریان آب مواجه هستند.
مهدی عیسی‌زاده با بیان اینکه همچنین در بیشتر روستاها کشاورزان با مشکل آب کشاورزی نیز مواجه هستند، افزود: مدیر آب و فاضلاب این شهرستان علت این امر را دست‌کاری شدن شیرهای مقسم آب در طول مسیر آبرسانی عنوان می‌کند، که این امر باید علت‌یابی شود.
وی با بیان اینکه نباید از مسوولان دستگاه‌های اجرایی خبری مبنی بر معیوب بودن زیرساخت‌های مربوطه در حوزه کاری‌شان شنیده شود، گفت: این قبیل موارد به هیچ وجه قابل قبول و توجیه نیست و مدیران باید از قبل تدابیر لازم را بیندیشند و ماموران آب و دهیاران و یا شوراها در روستا باید به این موارد نظارت داشته باشند.
 مدیران پشت میزنشینی را رها کرده و برای حل مشکلات مردم جهادگونه وارد میدان شوندوی افزود: باید مدیران پشت میزنشینی را رها کرده و جهادگونه وارد میدان شوند همان‌طوری که در ۲ روز گذشته برای حل شدن مشکل آب در روستاهای این شهرستان شاهد مدیریت جهادی بودیم و روستاییان طی تماس تلفنی و یا مراجعه حضوری از برطرف شدن این مشکل ابراز رضایت‌مندی می‌کردند.
عیسی‌زاده با بیان اینکه باید تا گذشت زمان پیک مصرف آب با سپری شدن فصل گرما مسوولان مربوطه شبانه‌روز در حالت آماده‌باش باشند.
مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی به همراه معاونان خود برای بررسی مشکل قطعی آب شرب در برخی روستاهای میاندوآب به این شهرستان سفر کرده است.
میاندوآب با ۱۹۹ روستا در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا