خبر/ گزارش

بررسی برنامه ۵ ساله شهرداری تبریز در شورا

لایحه شهرداری تبریز در خصوص نحوه تدوین برنامه ۵ ساله دوم راهبردی عملیاتی شهرداری تبریز سال ۱۴۰۳ - ۱۴۰۷ مورد بررسی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز قرار گرفت.

#تبریز، غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص اظهار کرد: لایحه مورد نظر به کمیسیون‌ها ارائه شده است و از آن‌ها خواسته شده بود نظر خود را اعلام کنند. برخی کمیسیون‌ها پاسخ داده‌اند و هنوز از برخی دیگر پاسخی دریافت نشده است.

وی ادامه داد: کمیسیون‌های #شهرسازی، عمران، خدمات و فرهنگی این لایحه را بررسی کرده و گزارشی به هیئت رئیسه ارائه داده‌اند. در جلسه اخیر، درباره نحوه بررسی این لایحه بحث و تبادل نظر صورت گرفت و تصمیم‌گیری در این زمینه در آینده انجام خواهد شد.

علیرضا نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به روند تدوین #برنامه_پنج‌ساله_دوم_شهرداری گفت: ارزیابی برنامه اول به‌درستی انجام نشده و در حال حاضر شهرداری نیز اهداف کمّی مشخصی برای برنامه دوم ارائه نداده است.

وی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ طرحی در صحن شورا به تصویب رسید که شهرداری را موظف کرد لایحه‌ای تهیه کرده و به شورا ارائه دهد. اکنون این لایحه برای برنامه پنج‌ساله دوم در سال ۱۴۰۳ ارائه شده و باید با نگاهی به عملکرد برنامه پنج‌ساله اول، به بررسی و تصویب آن بپردازیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به چشم‌انداز و سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده در دوره قبل، ادامه داد: شورای پیشین در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۹، چشم‌انداز و راهبردهای کلان شهر در ۱۰ حوزه‌ نظیر فناوری، هوشمندسازی، محیط زیست، معماری و شهرسازی، #گردشگری و… تعیین کرده و احکام کلی را به برنامه‌های کمّی تبدیل کرده بود. شهرداری نیز برنامه پنج‌ساله اول را برای سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ تدوین کرد و پس از تصویب شورا، آن را اجرایی نمود.

وی افزود: در فرآیند تدوین برنامه، شهرداری، مرکز پژوهش‌های شورا و معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری نیز مشارکت داشته‌اند. همچنین مقرر شده بود که تا پایان برنامه پنجم، فرایند ارزیابی و پایش عملکرد هر شش ماه یک‌بار انجام شود. اما با وجود این مصوبات، روند پایش برنامه ضعیف پیش رفته است.

نوای باغبان خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مسئله این است که بدانیم در برنامه پنج‌ساله اول به کجا رسیدیم تا بر اساس آن، مسیر برنامه پنج‌ساله دوم را مشخص کنیم. هم شورا و هم شهرداری باید برای پایش، ایستگاه‌های مشخصی تعریف کنند تا بتوان عملکرد برنامه قبلی را سنجید و در برنامه جدید ادامه داد.

وی تأکید کرد: لازم است برنامه پنج‌ساله اول آسیب‌شناسی شده و نقاط قوت و ضعف آن بررسی شود. همچنین باید مشخص شود که آیا نیاز به تغییر در سیاست‌ها و راهبردهای موجود داریم یا خیر. در حالی‌ که شهرداری موظف بوده در برنامه پنج‌ساله دوم احکام را به‌روزرسانی کند، اما هنوز اهداف کمی مشخصی برای این دوره ارائه نکرده است؛ درحالی‌که در برنامه پنج‌ساله اول این اهداف به‌طور دقیق بیان شده بودند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا