تقویت مساجد با برنامهریزی و حمایت شهرداری
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز بر ضرورت حمایت منسجم و هدفمند شهرداری از مساجد تأکید کرد و گفت: با برنامهریزی دقیق و اولویتبندی نیازهای زیرساختی، میتوان نقش مساجد را در توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر تقویت کرد.

#تبریز، روحالله رشیدی، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز در صد و چهل و چهارمین جلسه این کمیسیون بر اهمیت حمایت شهرداری از فعالیتهای مساجد تأکید کرد و گفت: در دوره فعلی شورا، حمایتهای #شهرداری از مساجد از طریقهای مختلف پیگیری شده است تا در چارچوب تعهدات بودجهای، ساماندهی و مشخص شود چه میزان کمک به مساجد صورت گرفته است.
رشیدی افزود: هدف این است که حمایتها در قالب برنامهریزی و سیاستگذاری مشخص باشد و بتوان میزان کمکهای انجام شده را ارزیابی کرد. در این راستا، تدابیر و ارقامی در قالب ردیفهای بودجهای اختصاص یافته است که نشاندهنده میزان حمایت و کمک شهرداری است.
وی همچنین به جلسات قبلی کمیسیون در این زمینه اشاره کرد و افزود: در جلسات گذشته، راهکارهای حمایت نظاممند شهرداری تبریز از #مساجد بررسی شده است. نهادها و مجموعههایی که مسئولیت حمایت از مساجد را بر عهده دارند، در کنار شهرداری، نقش مهمی در این فرآیند ایفا میکنند.
رشیدی تصریح کرد: مرکزی با مسئولیت رسیدگی به امور مساجد وجود دارد که مساجد میتوانند برای حل مسائل و نیازهای خود به آن مراجعه کنند. در این راستا، پایش وضعیت مساجد و تهیه چکلیستی از نیازهای آنها انجام شود تا بر اساس آن، شهرداری بتواند کمکهای لازم را متناسب با بودجه خود ارائه دهد.
وی خاطرنشان کرد: نقش مرکز رسیدگی به امور مساجد در کنار شهرداری روز به روز پررنگتر میشود و ارتباط مؤثر این مرکز با مجموعه شهرداری، میتواند در حمایت بهتر و هدفمندتر از مساجد مؤثر باشد.
حکیمه غفوری، دبیر این کمیسیون، با اشاره به اهمیت #برنامهریزی منسجم و عملیاتی در حوزه مساجد، بر ضرورت تبدیل برنامههای پیشنهادی به عمل تأکید کرد و گفت: اگر این برنامهها به مرحله اجرا درآیند، میتوانیم نقش موثری در حمایت و توسعه مساجد ایفا کنیم.
وی در ادامه به کاهش نقش نهادهای متولی مانند اوقاف و سازمان تبلیغات در حمایت از مساجد اشاره کرد و افزود: متأسفانه، نقش این نهادها روز به روز کمرنگتر میشود و در حال حاضر، تنها منتظر هستند تا مغازههای مساجد به مزایده گذاشته شوند و فروخته شوند. این در حالی است که قبلاً، مردم مدیریت و نگهداری مساجد را بر عهده داشتند و این امر باعث پایداری مساجد بود.
غفوری همچنین به نقش پررنگ امام جماعتها در جذب جوانان اشاره کرد و افزود: امروزه، دیدگاه #جوانان نسبت به روحانیت منفی است و این موضوع، بر حضور آنان در مساجد تأثیر گذاشته است. باید تلاش کنیم تا جوانان به امام جماعتها اعتماد کنند و در مساجد حضور فعال داشته باشند.
وی بر ضرورت اولویتبندی نیازهای مساجد و برگزاری برنامههای فرهنگی متنوع، از جمله هیئتها و سخنرانیها، تأکید کرد و گفت: باید رویکرد برنامهریزی شده و تلفیقی در برگزاری مراسمها داشته باشیم تا مساجد نقش اصلی خود را ایفا کنند و جوانان بتوانند بهتر در مساجد حضور پیدا کنند.
در ادامه روحالله دهقاننژاد، عضو این کمیسیون، با اشاره احتمال حجم بالای مراجعه مساجد به مرکز حمایت، بر ضرورت برنامهریزی دقیق و هماهنگیهای لازم تأکید کرد.
وی گفت: حداقل ۵۰ درصد از مساجد پس از مدتی به این مرکز مراجعه خواهند کرد و باید آمادگی لازم برای پاسخگویی به نیازهای آنها وجود داشته باشد.
دهقاننژاد افزود: در هر هفته، تعداد قابل توجهی از مساجد و پایگاهها به من مراجعه میکنند و نیاز است که اولویتبندی مناسبی برای رسیدگی به مسائل آنها صورت گیرد. هر منطقه حداقل ۲ میلیارد تومان بودجه برای حمایت دارد، اما باید مشخص شود که چگونه این منابع به بهترین شکل مصرف میشود.