خبر/ گزارش

بررسی آمادگی تبریز در شرایط اضطراری

در جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی کلانشهر تبریز، موضوع مدیریت بحران و آمادگی شهر در شرایط اضطراری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

#تبریز، روح الله دهقان نژاد، رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به به اهمیت درس‌های ایثار و آزادگی نهضت عاشورا، بر لزوم الگوگیری از این #نهضت در تمامی عرصه‌ها تاکید کرد.
وی با اشاره به طرح‌های پژوهشی مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز در زمینه مدیریت بحران، بر لزوم رویکرد محله محور در این طرح‌ها در مواجهه با مواقع بحرانی تاکید کرد.
وی گفت: طرح مدیریت بحران شهر تبریز را اگر می‌خواهیم بررسی کنیم بهتر است تا حتما موضوع را محله محور پیش ببریم، چرا که هر محله پراکندگی‌ و ظرفیت‌های مختلفی دارد که می‌توانیم آن‌ها را مدیریت کرده و از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم.
دهقان نژاد با انتقاد از وضعیت موجود، افزود: در تبریز رسیدن به مکان‌های امن در مواقع بحرانی هنوز در وضعیت مطالعه قرار دارد، در حالی که در برخی کشورها هنگام مواقع خطر فقط یک و نیم دقیقه طول می‌کشد تا مردم در مواقع بحرانی داخل پناهگاه‌ها بروند.
وی همچنین بر لزوم هم‌افزایی بین نهادهای دولتی و دستگاه‌ها با شهرداری برای حل مسائل تاکید کرد و گفت: هر مسئولی باید تدابیر مورد نیاز برای مواقع بحرانی را در نظر بگیرد.

روح الله رشیدی، عضو کمیسیون، نیز با اشاره به عملکرد مرکز #پژوهش‌ها، گفت: مرکز پژوهش‌های شورا در بررسی‌های خود گاهاً به دنبال طرح مسئله است نه حل مسئله چرا که برخی مسائل و مشکلات بسیار بزرگتر از بضاعت مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر تبریز است.
وی تلاش شورا را در ارائه پژوهشی با عنوان ارائه شاخص‌ها و تهیه نقشه تخلیه اضطراری محلات با رویکرد #مدیریت_بحران و همچنین تکمیل استانداردهای مطالعه در مناطق ۳ و ۸، برای داشتن یک آزمون مبنایی در آینده دانست و اعلام آمادگی کرد تا استعداد و بضاعت مرکز پژوهش‌های شورا را در اختیار پیشنهادات قرار دهند.

علی راستی، نائب رئیس کمیسیون، با تاکید بر لزوم توجه به بحران‌های فعلی و تهدیدات پیش رو، گفت: برای ما در این شرایط مهم‌ترین موضوع مدیریت بحرانی و مقابله با حملات و جنگ با اسرائیل و رژیم صهیونیستی است.
وی با انتقاد از طرح‌های پیشنهادی برای تجمع مردم در مکان‌های عمومی مانند مدارس و بیمارستان‌ها در شرایط بحرانی، هشدار داد: اگر ما با پای خود مردم را تشویق کنیم تا به حیاط مدارس و بیمارستان‌ها بروند و در آنجا جمع شوند شاید اصلاً موقع جنگ دشمن آن مکان‌ها را مورد هدف قرار داد و باعث صدمه به صورت دسته جمعی شد.
راستی همچنین بر لزوم آموزش و #فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت بحران تاکید کرد و خواستار ایجاد پناهگاه‌های امن با امکانات لازم در سطح شهر شد.
وی پیشنهاد داد: می‌توانیم سالن‌های ورزشی را که احداث می‌کنیم زیر آنها را به صورت پناهگاه درست کنیم تا در مواقع بحران مردم از آنها استفاده کنند.
وی بر ضرورت همکاری و هم‌افزایی بین نهادهای دولتی، شهرداری و سایر ارگان‌ها در زمینه مدیریت بحران تاکید کرد و خواستار توجه جدی به این موضوع و اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش آسیب‌های ناشی از بحران‌ها شد.
وی بر لزوم استفاده از پژوهش‌ها در صحنه عمل و در نظر گرفتن امنیت و پدافند غیرعامل در ساخت و سازها تاکید کرد.

گفتنی است در این جلسه کمیسیون طرح پژوهشی “ارائه شاخص‌ها و تهیه نقشه تخلیه اضطراری محلات با رویکرد مدیریت بحران” ارائه شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا