خبر/ گزارش

طرح جامع تبلیغات محله‌محور، راهی برای زیباسازی شهر

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز بر ضرورت تدوین و اجرای طرح جامع تبلیغات شهری محله‌محور تأکید کرد و گفت: این رویکرد، بهبود زیباسازی، کاهش بی‌نظمی و ارتقای فرهنگ شهری در تبریز را رقم می‌زند.

#تبریز، روح الله دهقان نژاد، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز در جلسه این کمیسیون ضمن تسلیت ایام شهادت اباعبدالله حسین (ع)، به موضوع مهم مبلمان شهری و #زیباسازی_شهر پرداخت و اظهار داشت: موضوع مورد بحث امروز، مساله‌ای است که خود من نیز چهار سال است درگیر آن هستم.
دهقان نژاد با اشاره به اهمیت سازمان سیما و منظر در بهبود ظاهر شهر، گفت: مبلمان شهری نقش مهمی در آرامش فکری و کاهش تشویش بصری در تبریز دارد.
وی افزود: در یک سال اخیر، هیچ فردی از سازمان سیما و منظر مجوز #نصب_تابلو یا بنر در سطح شهر نگرفته است و هر نهاد فرهنگی، اداری و اجتماعی به دلخواه خود مقابل ساختمان‌هایشان تابلو نصب می‌کنند. در سطح جهان، شهرهای بزرگ بر اساس استانداردهای خاصی تابلوهای شهری را طراحی و نصب می‌کنند که این موضوع نیازمند مطالعه و پیروی از این استانداردها است.
رئیس کمیسیون #شهرسازی و معماری تصریح کرد: بسیاری از ادغام‌های انجام شده در این حوزه نتیجه مطلوب نداشته است. برای نمونه، سازمان سیما و منظر و فضای سبز از نظر اداری ادغام شده‌اند، اما در عمل، نگهداری و مدیریت فضای سبز و تاسیسات آن چالش‌های بزرگی ایجاد کرده است. این وضعیت تمرکز بر زیباسازی و #تبلیغات_شهری را کاهش داده و برخی اقدامات در سطح شهر ناقص باقی مانده است، چرا که تمرکز اصلی بر نگهداری و آبیاری فضای سبز است.
دهقان نژاد در ادامه گفت: هر جا مطالعه، پژوهش و آینده‌نگری انجام شده و محیط شهری در نظر گرفته شده است، نتایج مثبت بوده است. بسیاری از کلانشهرهای دنیا که از لحاظ ظاهری زیبا و منظم هستند، این اصول را رعایت می‌کنند.
وی افزود: اگر فرض کنیم شهر برای انسان است، باید رفاه و آسایش شهروندان در اولویت قرار گیرد و در حوزه تبلیغات و زیباسازی بر ساختارهای اجتماعی و فرهنگی شهر تمرکز کنیم.
وی بر پیگیری طرح جامع تبلیغات شهری تأکید کرد و گفت: همان‌طور که طرح تفضیلی شهر تبریز را مرحله به مرحله پیش بردیم، این طرح نیز باید محله‌محور اجرا شود تا نتیجه مطلوب‌تری حاصل شود.

داود امیرحقیان، عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، در این کمیسیون ضمن اشاره به آلودگی‌های بصری در سطح شهر، گفت: تابلوهای نهادهای دولتی، نیمه‌دولتی، بانک‌ها و موسساتی که مجوزهای دولتی دارند، استانداردهای مشخصی برای نصب دارند، اما تاکنون مطالعه اساسی و ساماندهی مناسب در این زمینه صورت نگرفته است.
وی از نبود راه‌حل‌های مشخص برای حل این مشکل ابراز نگرانی کرد و خواستار بررسی و اقدام جدی در این حوزه شد.

روح الله رشیدی، نائب رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز، در ادامه جلسه این کمیسیون خواستار اطلاع‌رسانی کامل درباره جزئیات طرح جامع تبریز شد.
وی از مسئولان خواست تا در مورد نحوه شروع، روند پیشرفت و کاستی‌های این طرح، اطلاعات لازم را در اختیار اعضا قرار دهند.
رشیدی بر اهمیت شفاف‌سازی و نظارت بر اجرای این طرح تأکید کرد تا بتوان به بهترین شکل ممکن توسعه و بهبود شهر تبریز را رقم زد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا