پایان بلاتکلیفی؟ کمیسیون محیطزیست به دنبال حل مشکلات سگهای بلاصاحب !
تعیین تکلیف شهرداری تبریز در خصوص مدیریت سگهای بلاصاحب و کلینیک حیوانات و ارائه گزارش مکانیزاسیون رفت و روب در قرارداد ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ جهت ایمنی و پیشگیری از حوادث احتمالی برای کارگران در دستورجلسه این هفته کمیسیون محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز بود.

#تبریز، تعیین تکلیف شهرداری تبریز در خصوص مدیریت سگهای بلاصاحب و ساختمان احداثی با عنوان #کلینیک_حیوانات در مرکز دفن پسماند و اپلیکیشن های طرح تفکیک از مبدا پسماند و ارائه گزارش مکانیزاسیون رفت و روب در قرارداد ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ خدمات شهری و جلوگیری از انجام عملیات رفت و روب توسط پاکبانان در محلهای ممنوعه جهت پیشگیری از حوادث احتمالی در دستورجلسه کمیسیون محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز بود.
احد صادقی، رئیس کمیسیون محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، با انتقاد از وضعیت نامناسب مدیریت حیوانات بلاصاحب و #بلاتکلیفی_کلینیک نگهداری، از نبود زیرساختها، فقدان سیستم رصد دائم و عدم پاسخگویی #شهرداری در قبال هزینههای انجامشده برای ساماندهی سگهای ولگرد، گفت: براساس دستورالعمل جدید وزارت کشور، سازمان مدیریت پسماند شهرداری متولی اصلی مدیریت و ساماندهی حیوانات بلاصاحب شناخته شده است.
وی، با تأکيد بر اینکه زیرساختهای لازم فراهم نشده و هیچ سیستم رصد دائم یا گزارشگیری منظم ماهانه وجود ندارد، گفت: در نیمه دوم سال گذشته، تعداد قابلتوجهی سگ در مناطق مرکزی شهر جمعآوری شد، اما مناطق حاشیهای و بهویژه مناطقی مانند آناخاتون کاملاً رها شده بودند.
رئیس کمیسیون محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، اعلام کرد: در منطقه ۶، به مدت شش ماه هیچ عملیات جمعآوری سگهای بلاصاحب انجام نشده است که باید درخصوص علت این عملکرد توضیح داده شود.
صادقی با اشاره به در فروردین سال جاری، حدود ۶۰۰ قلاده سگ بلاصاحب در سطح شهر تبریز جمعآوری شده که رقم قابل توجهی است، گفت: این اقدامات بدون پایش مستمر و سیاستگذاری مشخص، نتیجه پایداری نخواهد داشت. اگر آمار بهصورت تخصصی ارائه نشود، امکان تحلیل و تصمیمگیری نیز وجود ندارد.
وی درخصوص به وضعیت کلینیک نگهداری حیوانات بلاصاحب اظهار داشت: کلینیکی که با هزینههای قابل توجه ساخته شده، هنوز فاقد آب، برق و گاز است.
رئیس کمیسیون محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز، تصریح کرد: براساس اعلام ناتوانی شهرداری تبریز در جمعآوری و نگهداری #سگهای_بلاصاحب در کلینیک بلاتکلیف حیوانات، اعلام شود که تبریز کلینیک حیوانات ندارد و این پروژه منحل شده است.
صادقی خواستار ارائهٔ گزارش دقیق عددی و ریالی از هزینههای انجام شده برای کلینیک و نیز برنامه آتی شهرداری شد و گفت: دلیل اینکه پروژهای با این حجم از هزینه، به بهرهبرداری نرسیده است باید مشخص شود.
وی ادامه داد: با توجه به هزینههای بسیار بالای فرآیندهای عقیمسازی، شهرداری بهتنهایی قادر به ادامه کار نیست و مشارکت نهادهای مسئول و تأمین اعتبارات ویژه ضروری است؛ در حال حاضر، شهرداری نمیداند در این زمینه چه اقدامی داشته باشد و با مشکل مواجه است.