اخبار

مراسم‌های عروسی و عزا مهمترین محل‌های ابتلا به کرونا در زنجان

مراسم‌های عروسی و عزا مهمترین محل‌های ابتلا به کرونا در زنجاندکتر حمید موسوی زنوز روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با افزایش شیوع بیماری طی بهمن سال گذشته و گسترش آن در سطح جهانی، بسیاری جان خود را از دست دادند و تعداد زیادی از بیماران تحت درمان نیز بهبود یافتند که این مهم نیز در کشورمان نمود داشت.
وی اضافه کرد: علت افزایش بیمار طی روزهای اخیر، جدی نگرفتن و عدم رعایت موازین بهداشتی به تصور کم اثر و نابود شدن  این ویروس است.
موسوی افزود: کرونا یک بیماری عفونی، ویروسی بسیار مسری و به شدت واگیردار است که به سرعت افزایش پیدا می‌کند و اکنون تمامی جوامع را به خود گرفتار کرده است.
این متخصص داخلی ادامه داد: تا کنون هیچ واکسن و درمان اختصاصی برای این بیماری در دسترس عموم قرار نگرفته، هر چند اقداماتی برای تهیه واکسن توسط دانشمندان در جهان آغاز شده است و حتی تهیه برخی واکسن ها مراحل پایانی خود را سپری می کند که امیدواریم با این کار مهم بیماری هرچه زودتر کنترل و مهار شود.
وی اظهار داشت: ویروس، یک عامل بیماری‌زا محسوب می شود که در محیط خارج از سلول قادر به حیات نیست و تکثیر و حیات آن منوط به وارد شدن در یک سلول بوده و در واقع باید گفت که یک عامل عفونت زای بسیار کوچک و به شدت واگیر دار است و می تواند به راحتی در جامعه پخش شود.
موسوی، با اشاره به  علائم و نشانه های بیماری کرونا گفت: در مراحل اولیه بیماری، مبتلایان با سرفه خشک، تنگی نفس، تب خفیف پایین و بالا به بیمارستان ها مراجعه می کردند اما طی ماه‌ها به ویژه روزهای اخیر علائم جدید دیگری به این نوع بیماری اضافه شده است.
بیشتر بیماران کرونایی با علائم گوارشی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند
وی، با تاکید بر اینکه در زمان حاضر بیشتر بیماران کرونایی با علائم گوارشی به بیمارستان ها مراجعه می کنند، اضافه کرد: هم اکنون بیماران با نشانه هایی از قبیل تهوع، اسهال، استفراغ و حتی درهای شکمی، سرگیچه، ضعف، بی‌حالی و تب و البته با احتساب علائم قبلی به بیمارستانها مراجعه کرده و تحت مراقبت قرار می گیرند.
موسوی اظهار داشت: ویروس کرونا ناشناخته است به همین دلیل تا کنون واکسنی برای درمان آن تولید نشده از طرفی به این مهم باید توجه داشت که در مجموع ویروس ها می توانند دچار جهش شوند، به خاطر همین تهیه واکسن آن مشکلاتی دارد.  
این متخصص داخلی خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ درصد بیماران کرونایی بدون علامت هستند و می توانند طی ۱۴ روز با استراحت، در منزل ماندن، تغذیه مناسب و مصرف مسکن ها بهبود یابند ولی ۲۰ درصد باقیمانده با علائم شدید موارد پرخطر با علایم ریوی و تنگی نفس بستری می‌شوند که از این تعداد، افرادی بدحال با درصد پایینی در آی‌ سی‌یو بستری می شوند.  

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا