اخبار

قرار گرفتن68 درصد ایران روی گسل زلزله

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: همه باید توان خود را برای احیای این دریاچه بگذارند؛ دریای خزر ۲۶ متر نسبت به آب‌های آزاد پایین‌تر است و ما پیشنهاد انتقال آب از خزر به ارومیه را دادیم.

، محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور امروز در نشست خبری با اصحاب #رسانه استان #آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: سازمان مدیریت بحران بر اساس قانون #مدیریت_بحران مصوب ۱۳۹۸ تصویب شده است و بر این اساس کلیه سازمان‌های دولتی، عمومی و خضولتی و همچنین شرکت‌های خصوصی اعم از صنعتی و #ساختمانی و #کشاورزی و خدماتی شامل این قانون می‌شوند.

وی با بیان اینکه یک ستاد ملی به #ریاست #وزیر€کشور در مدیریت بحران وجود دارد، افزود: ستاد بحران استان و شهرستان نیز وجود دارد.

رئیس سازمان #مدیریت_بحران کشور به موضوع پیشگیری، مقابله با بحران و بازسازی و بازتوانی در بحران اشاره کرد و گفت: در سال‌های آتی با انواع بحران‌ها روبه‌رو خواهیم بود و اصلا انتظار بهبود نداریم زیرا روز به روز شاهد گسترش در همه موارد هستیم مگر اینکه در امر پیشگیری اقدام کنیم و لازمه آن رصد هر بحران است.

وی با بیان اینکه ۶۴ #مخاطره_طبیعی در دنیا وجود دارد که ۴۴ مورد در ایران رخ داده است، ادامه داد: زلزله، سیل، رانش زمین، موج سرما، موج گرما، ریزگرد، سرمازدگی و غیره است و در کشور ما دو مورد خیلی آسیب وارد کرده است سیلاب و زلزله می‌باشد.

نامی خاطرنشان کرد: جهان امروزه با ۳۴ چالش روبه‌روست که سه مورد اعم تغییر اقلیم، کمبود آب شیرین و سالم، بیابان‌زایی مهم‌ترین آنهاست.

وی با اشاره به بحران #سیلاب، گفت: مهم‌‌ترین عامل برای پیشگیری سیلاب آبخیزداری است؛ این موضوع فواید زیادی دارد و می‌تواند آب را حفظ کند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ابراز کرد: همه کشور برای نگهداری خاک تلاش می‌کنند زیرا برای جایگزینی یک سانتی‌متر خاک به زمان بیش از ۷۰۰ سال نیاز داریم.

۵۹ درصد ایران خاک و ۴۱ درصد سنگ است

وی با بیان اینکه کشور ایران ۵۹ درصد خاک، ۴۱ درصد سنگ است، گفت: راهکار مناسب آبخیزداری است که آبخیزداری انجام شده است و دو استان به صورت پایلوت انتخاب شده تا هرچه سریع‌تر آن را به کل استان‌ها تعمیم دهیم.

نامی به تاکید بر اینکه یکی از چالش مهم جهان حفظ چاه است، ادامه داد: ساخت سدهای زیرزمینی، گریدبندی رودخانه‌ها راهکار مناسب است.

68 درصد ایران روی گسل است

وی بحران زلزله را مورد اشاره قرار داد و گفت: ۶۸ درصد کشور ایران روی گسل یا روی حرائم گسل است از این‌رو زلزله کتمان ناپذیر است. اما برای این موضوع باید راهکاری وجود داشته باشد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: اگر ما مصالح ساختمانی به گونه‌ای تغییر دهیم تا ۸ ریشتر مقابله کند، می‌توان در برابر زلزله عملکرد خوبی داشت.

وی خاطرنشان کرد: زلزله‌ای که در ترکیه آمد برابر با ۱۹ بمب منفجر شده در هیروشیما بود.

نامی با اشاره به خدمات‌رسانی امداد و نجات ایرانیان در ترکیه و تشکر رئیس جمهور ترکیه از مردم ایران، گفت: در بررسی ساختمانی از خانه‌های تخریب شده در ترکیه دیدیم با یک سهل‌انکاری کوچک مثلا به جای استفاده از میلگرد نمره ۱۴ از میلگرد ۱۲ استفاده کرده بود، چنین تخریبی ایجاد شده بود.

وی تاکید کرد: کل دارایی ما خانواده‌هایمان است از این‌رو در ساخت منازل خود دقت کنیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: در بحران‌های ایران از جمله خوی مدیریت شد ولی بهتر هم می‌تواند باشد؛ در خوی ۶۸ هزار چادر پخش شد ولی بیش از ۱۴ هزار در واقع نیاز نبود و با اینکه خانه عده‌ای خراب نشده بود و می‌توانست در منزل خودش بماند اما قبول نمی‌کرد.

وی به ایجاد سازمان بحران هوشمند اشاره کرد و گفت: در این حالت هوشمندی باید بدانیم هر فرد در ایران در کجا زندگی می‌کند و باید آن را در لایه مدنظر قرار گیرد.

انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه

وی در خصوص دریاچه ارومیه گفت: همه باید توان خود را برای احیای این دریاچه بگذارند؛ دریای خزر ۲۶ متر نسبت به آب‌های آزاد پایین‌تر است و ما پیشنهاد انتقال آب از خزر به ارومیه را دادیم و قطعا کشور روسیه نیز ما را در این راه یاری خواهند کرد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه یک دهم درجه هوای جهان گرم شده است، افزود: این میزان به یک و نیم درجه خواهد رسید پس باید به راهکارهای جایگزین دست یافت تا مشکلات جدی در این رابطه ایجاد نشود.

وی به تغییر الگوی کشت، بسته شدن چاه‌ها جهت صرفه جویی مصرف آب در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: باید در بخش کشاورزی برای مصرف بهینه راهکارهای زیادی ارائه کرد زیرا بخش زیادی از آب در این بخش مصرف می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا