اتفاقهای جدید در حج/حج با اسکوتر و هوش مصنوعی
مراسم حج ۲۰۲۳ در حالی از فردا (دوشنبه ۵ تیرماه) آغاز میشود که گفته شده خدمات متعددی برای نخستینبار به زائران شرکتکننده ارائه میشود.
مراسم حج ۲۰۲۳ در حالی از فردا (دوشنبه ۵ تیرماه) آغاز میشود که گفته شده خدمات متعددی برای نخستینبار به #زائران شرکتکننده ارائه میشود.
به گزارش باش خبر وبه نقل از ایسنا، #عربستان_سعودی خدمات متعددی را برای نخستینبار برای زائران شرکتکننده در #حج_۲۰۲۳ معرفی کرده است تا به آنها کمک کند مناسک حج را با سهولت و آسایش انجام دهند، خدماتی همگام با تحولات اخیر جهان همچون #هوش_مصنوعی که زندگی را تسهیل میکند.
موردانتظارترین اعلامیه برای مسلمانان سراسر جهان در این فصل، لغو محدودیتهایی بود که از سه سال پیش برای مهار گسترش همهگیری کووید-۱۹ اعمال شد. دکتر توفیق الربیعه ـ وزیر حج و عمره عربستان ـ در اطلاعیهای پیشتر اعلام کرده بود که #حج امسال بدون قید و شرط و محدودیت خواهد بود و #عربستان سعودی از زائران حج امسال به همان تعدادِ قبل از همهگیری کووید استقبال خواهد کرد.
پس از لغو محدودیتها، عربستان سعودی اعلام کرد که پذیرای بیش از ۲ میلیون زائر حج از ۱۶۰ کشور جهان است. تعداد عمرهگزاران امسال نسبت به سال ۱۴۴۰ هجری قمری ۳۰ درصد افزایش داشته است.
علاوهبر این، امسال عربستان به کاروانهای حج از سراسر جهان اجازه داد تا با هر شرکت مجاز مورد نظر خود برای ارائه خدمات زیارتی در عربستان سعودی قرارداد ببندند.
هزینه #بیمه_زائران حج امسال ۷۳ درصد کاهش داشته و قیمت بیمه زائران حج از ۱۰۹ ریال به ۲۹ ریال و بیمه عمره از ۲۳۵ ریال به ۸۸ ریال معادل ۶۳ درصد کاهش یافته است.
حج با #اسکوتر و هوش مصنوعی
موسم حج امسال ۱۴۴۴ هجری قمری (۲۰۲۳) شاهد تحول بزرگی از نظر گسترش خدمات است و برخی از این خدمات برای نخستینبار در این فصل اعلام شد. اعلام این خدمات از جمله پرداخت آسان پکیجهای سفر حج، کمک زیادی به تسهیل سفر زیارتی کرد.
وزارت حج و عمره در دیماه اعلام کرد که زائران داخلی میتوانند به جای پرداخت یکباره کل وجه مانند سالهای گذشته، هزینههای حج را در سه قسط پرداخت کنند.
ابتکار طرح «راه مکه»، یکی از پروژههای وزارت کشور عربستان است که با هدف ارائه خدمات باکیفیت در حج انجام میشود و به زائران کمک میکند مراحل سفر خود را از کشورهای مبدأ بهراحتی انجام دهند، این پروژه اکنون به کشورهایی مانند ترکیه و ساحل عاج گسترش یافته است. این ابتکار که در سال ۲۰۱۹ برای نخستینبار راهاندازی شد، اکنون در هفت کشور از جمله پاکستان، مالزی، اندونزی، مراکش و بنگلادش علاوهبر ترکیه و ساحل عاج فعال است.
اداره کل امور حرمین شریفین در راستای خدمترسانی به زائران و رفع تمام نیازهای آنها، سامانه خدمات حج امسال را با بزرگترین کادر خدماتی در طول تاریخِ برگزاری این مراسم مذهبی، ارائه کرده است. مجموع نیروی بهکار گرفتهشده در حرمین شریفین به ۱۴ هزار کارمند مرد و زن کاملاً واجد شرایط رسیده است.
عربستان سعودی امسال آموزش کادرهای حج را متوقف نکرد، اما برنامه آموزشی را گسترش داد تا برای نخستینبار، داوطلبان خارجی در کشورشان را شامل شود و یک دوره آموزشی برای واجد شرایط شدن این افراد پیش از شروع موسم حج برگزار کرد.
مقدمات پذیرایی از زائران در این فصل نه تنها شامل فناوری و آموزش بود، بلکه راههایی را برای حفظ شعائر و مقدسات مذهبی و همچنین حمایت از حقوق زائران که توسط قانون تضمین شده بود در بر میگرفت. بر این اساس، «شیخ سعود بن عبدالله المجاب» ـ دادستان کل و رئیس شورای مدعیالعموم ـ، دادسرای حج و عمره را در کنار مسجد جامع مکه افتتاح کرد.