شهر و شورا -1

مجهزترین کتابخانه شمال غرب کشور در شهر جدید سهند به بهره برداری رسید

مجهزترین کتابخانه شمال غرب کشور در شهر جدید سهند به بهره برداری می رسد

کتابخانه عمومی سپهبد شهید حاج قاسم قاسم سلیمانی در فاز ۲ شهر جدید سهند آذربایجان شرقی صبح امروز پنجشنبه یکم تیرماه با حضور محمد مهدی اسماعیلی #وزیر_فرهنگ و ارشاد اسلامی، زین العابدین رضوی خرم استاندار #آذربایجان_شرقی به بهره برداری رسید.

#کتابخانه_عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با مساحت ۳ هزار و ۴۰۰ مترمربع و زیربنایی بالغ بر ۳ هزار مترمربع در سه طبقه با سازه فلزی توسط شرکت عمران شهر جدید سهند احداث و با هزینه ای بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال توسط اداره کل #کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی تجهیز شده است.

این کتابخانه دارای بخش‌های متنوعی از جمله مخزن اصلی با گنجایش ۶۰ هزار جلد #کتاب، مخزن کتاب‌های مرجع، سالن‌های مطالعه بانوان و آقایان با ظرفیت ۱۰۰ نفر، بخش کودک با ۱۴۰ مترمربع مساحت، اتاق بازی، اتاق مادر و کودک، ساختکده، اتاق علم، بخش نشریات، کلاس آموزشی، بخش خدمات #تحت_وب، کلاس آموزشی رایانه‌محور، #سالن_جلسات، تالار آمفی تئاتر و … است.

با بهره برداری از کتابخانه عمومی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در شهر جدید سهند تعداد کتابخانه های عمومی نهادی استان آذربایجان شرقی به ۱۱۶ باب کتابخانه رسید و سرانه فیزیکی کتابخانه های عمومی در شهر جدید سهند ۴ برابر شد.

در حال حاضر شهر جدید #سهند دارای یک #کتابخانه عمومی به نام پیامبر اعظم(ص) به متراژ هزار متر مربع است که با آغاز به کار کتابخانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی سرانه کتابخانه‌ای در این شهر از ۰.۶ مترمربع به حدود ۲.۴۲ مترمربع افزایش پیدا می‌کند که ۴۰۰ درصد رشد خواهد داشت.

شهر جدید سهند یکی از نوین‌شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در شهرستان #اسکو واقع شده‌ و جمعیت این شهر بیش از ۱۶۵ هزار نفر است. هدف از احداث این شهر، اسکان سرریز جمعیت تبریز بوده که با استقبال گستردۀ مردم این کلان‌شهر روبه‌رو شد.

شهر جدید سهند در تاریخ ۵ تیر ۱۳۸۷ خورشیدی، با افتتاح ساختمان شهرداری و انتخاب شهردار، به عنوان پنجاه‌وهشتمین شهر استان آذربایجان شرقی‌ و سومین شهر شهرستان اسکو محسوب می‌شود که وجود دانشگاه صنعتی سهند در این شهر بر اهمیت آن افزوده است. از لحاظ شهرسازی این شهر هم‌اکنون دارای ۵ فاز است. توسعه سریع جمعیت، پروژه‌های انبوه طرح مسکن مهر، مهاجرپذیر بودن و الگوی غالب آپارتمان‌نشینی، نیاز به ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی را در شهر جدید سهند الزام‌آور می‌کند.

گزارش فارس حاکی است، بیانیه کتابخانه عمومی ایفلا-یونسکو در سال ۱۹۹۴ کتابخانه عمومی را به مثابه دروازه محلی ورود به عرصه دانش و شرط اصلی و اولیه رشد فرهنگی دائمی افراد و گروه‌های اجتماعی تعریف می‌کند. از طرفی امروزه سیاست نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تبدیل کتابخانه‌های عمومی به پایگاه‌های فرهنگی-اجتماعی محل رجوع گروه‌های مختلف مردم است که لازمه آن ایجاد کتابخانه‌های پویا برای پاسخگویی به نیازهای مختلف همه اقشار یک منطقه است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا