اخبار

بیش از ۲۰۰ نوع بیماری از غذای ناسالم و آلوده ایجاد می‌شود

معاون غذا و داروی علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه ایمنی مواد غذایی بخش مهمی از امنیت غذایی است، گفت: غذای سالم و کافی، زیربنای سلامت است؛ بیش از ۲۰۰ نوع بیماری از غذای ناسالم و آلوده به باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، سموم یا مواد شیمیایی ایجاد می‌شود.

مسلم نجفی، معاون غذا و داروی علوم پزشکی تبریز امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایمنی مواد غذایی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۷ ژوئن برابر است با روز جهانی ایمنی مواد غذایی نامگذاری شده است و این روز توسط مجمع عمومی سازمان ملل با توجه به اهمیت بیماری‌های منتقله و مرتبط با غذا و مباحث ایمنی انتخاب شده است.

استانداردهای #مواد_غذایی نجات‌بخش زندگی/ غذای ناسالم عامل ۲۰۰ نوع بیماری

وی با اشاره بر شعار امسال روز جهانی ایمنی مواد غذایی با عنوان استانداردهای مواد غذایی نجات بخش زندگی، گفت: استاندارهای زیادی برای #مواد_غذایی تعریف شده است.

معاون غذا و داروی علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه ایمنی مواد غذایی بخش مهمی از امنیت غذایی است، گفت: غذای سالم و کافی، زیربنای سلامت است؛ بیش از ۲۰۰ نوع بیماری از غذای ناسالم و آلوده به باکتری‌ها، #ویروس‌ها، انگل‌ها، #سموم یا مواد شیمیایی ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: سازمان بهداشت و جهانی تخمین زده از است که سالانه حدود ۶۰۰ میلیون نفر بر اثر مصرف غذای آلوده بیمار می‌شوند که باعث مرگ ۴۰۰ هزار نفر در سال می‌شود که کودکان زیر ۵ سال ۴۰ درصد از افراد جمعیت را شامل هستند که بیشتر دچار باکتری‌ها می‌شوند.

نجفی افزود: در حال حاضر وضعیت کشور در حوزه امنیت غذایی مناسب است و نگرانی خاصی وجود ندارد.

وی گفت: ضرورت تغییر الگوی کشاورزی و باغداری، روش‌های تولید، تجهیزات تولید و فرآوری و نگهداری و توزیع و نیز الگوی مصرف وجود دارد.

معاون غذا و داروی علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه الگوی مصرف روغن ایران دو برابر اروپاست، ادامه داد: اسراف در مواد غذایی، مصرف شکر و قند و نمک در ایران بسیار زیاد است.

صرف پول داشتن به معنی داشتن امنیت غذایی نیست

وی به ضرورت آموزش به کشاورزان و سایر تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: تجربه نشان داده که صرف پول داشتن به معنی داشتن امنیت غذایی و امکان تامین غذا نیست.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا