اخبار

حاکمیت جامعه به سمت یاس و ناامیدی برده است

فیض‌الله عرب سرخی، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب، ادعا می‌کند که جامعه را حاکمیت به سمت یاس و ناامیدی برده است. او اشاره می‌کند که در کنار مجلس، نهاد‌های دیگری تشکیل شده‌اند که تمام اختیارات نمایندگان را به دست گرفته‌اند. به عنوان مثال، ستاد سران قوا، شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شوراهای مختلف دیگر در جایگاه مجلس تصمیم‌گیری می‌کنند و نقش مجلس را بر عهده دارند.

فیض الله عرب سرخی سیاستمدار اصلاح‌طلب و و عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران در گفت‌وگو با رویداد۲۴ به بررسی شرایط کنونی کشور در سالِ منتهی به انتخابات مجلس دوازدهم پرداخته است. از او پرسیده‌ایم اصلاح‌طلبان چه باید بکنند و مهمتر اینکه چه می‌توانند بکنند؟

#فضای_سیاسی را در سال منتهی به #انتخابات چطور می‌بینید؟

با تعجب باید اعلام کرد در پایان امسال بناست، انتخاباتی سرنوشت‌ساز برگزار شود. تعجب به این دلیل که #حکومت در عرصه‌های سیاسی، #اقتصادی و اجتماعی هم در داخل و هم در خارج از کشور درگیری‌های فراوانی دارد و ما هیچ رفتاری که در آن نشانه‌ای از تلاش برای تعدیل و تغییر وجود داشته باشد نمی‌بینیم. در این مدت صرفا یکی دو اظهارنظر توسط برخی از عوامل غیرموثرِ جریان #اصولگرا که اشاره‌هایی به حضور جدی مردم جریان‌های #سیاسی در انتخابات وجود داشته شده است و بس؟!

اگر قرار باشد همین روند که الان وجود دارد ادامه بابد و تغییر اساسی و معنادار رخ ندهد، با فضایی که در #جامعه به وضوح قابل مشاهده است و جریان‌های سیاسی که پیش از این «در کنار مردم» باعث رونق انتخابات می‌شدند توان یا عزمی برای شرکت نداشته باشند، حتما قرار نیست هیچ اتفاقی بیفتد.

* هسته اصلی قدرت نسبت به ناامیدی و بی اعتمادی رایج اشراف دارد و اینکه چه واکنشی باید از خود نشان بدهد؟

معتقدم در سطح حاکمیت بسیاری اصرار دارند بگویند ما حکومتی از بالا به پایین هستیم. یعنی حکومتی که تصمیم‌ها را از بالا می‌گیرد و برای جامعه اختیاری قائل نیست و افکار عمومی فقط اختیار و حق تصمیم گیری دارد و می‌فهمد و کارشناس همه موضوعات است. این یک نگاه و باور است که کاملاً بر اساس آن همه چیز برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود. در چنین حکومتی مردم فقط به درد راهپیمایی‌ها می‌خورند و نهایتا قرار است از بین ۴ نفری که حکومت صلاح دانسته، به یکی رای بدهند. این در حالی است که در دنیای امروز این قبیل برخورد‌های قیم‌مابانه «تحقیرآمیز» قلمداد می‌شود.

در واقع با گستردگی فضای مجازی و تحلیل سیاسی که در سطح جامعه و حتی در کفِ روستا‌ها هم وجود دارد، این برخورد‌ها تحمل نمی‌شود؛ بنابراین نتیجه این تصمیم‌ها قهر جامعه است و یک گام بالاتر؛ اعتراض و مرحله حضور در خیابان و حتی برخورد‌های خشن اعتراضی رخ می‌دهد. /رویداد24

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا