اخبار

فلاحت پیشه: باید پرونده هسته ای به شورای عالی امنیت ملی منتقل شود

حشمت‌الله فلاحت پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید: موضوع هسته‌ای باید از کانون رقابت‌های داخلی و از میز قمار قدرت‌ها خارج شود و بهترین کار این است که پرونده هسته‌ای به شورای عالی امنیت ملی منتقل شود.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس در تحلیل خود از احتمال احیای برجام می‌گوید: اعتقادم بر این است که اکنون دیگر بحث برجام مطرح نیست و بسیاری از مفاد برجام دچار انقضای زمانی شده است. اما به هر حال اگر موضوع دیپلماسی باشد، می‌توان از «دیپلماسی هسته‌ای» نام برد. هرچند فرصت‌های بسیار زیادی در دیپلماسی هسته‌ای سوخت شد، اما معتقدم اگر قرار است نتیجه‌ای شکل بگیرد، باید از گذشته درس گرفت.

فلاحت پیشه می‌گوید: #مردم به خبر‌های زیگزاگی سیاسی واکسینه شده‌اند. ما فقط اخبار را داریم و واقعیتی که وجود دارد این است که احیای #برجام از دستور کار خارج شده است. تنها اتفاقی که رخ داده این است که آمریکایی‌ها به عبارتی سعی کردند تا حدی از تصاعد یا گسترش بحران در #موضوع_هسته_ای جلوگیری کنند. در طرف مقابل هم ایران، پیام‌هایی را برای بحث #مذاکرات محرمانه از طریق عمان دادند. این پیام‌ها نشان‌دهنده این بود که دو طرف نشان دادند دیپلماسی به مو رسیده، اما پاره نشده است. البته معتقدم برخی از کشور‌ها مانند #قطر و #عمان منتظر هستند با پیام میانجی‌گرایانه‌ای در این زمینه حضور پیدا کنند.

موضوع هسته‌ای باید از کانون رقابت‌های داخلی و از میز قمار قدرت‌ها خارج شود

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی می‌گوید: موضوع هسته‌ای باید از کانون رقابت‌های داخلی و از روی میز قمار قدرت‌ها خارج شود. در گذشته عهدشکنی آمریکا را در دوره ترامپ شاهد بودیم، اما جایی که به ایران ربط داشت، دو عامل «مسلط شدن نگاه جناحی بر پرونده هسته‌ای» و «بهره بردن طرف‌ها از منافع برجام به جز آمریکا»، باعث فرصت‌سوزی در بحث برجام شد و عملا این ایران بود که نتوانست بهره لازم را ببرد.

پرونده هسته‌ای به شورای عالی امنیت ملی منتقل شود

فلاحت‌پیشه با بیان اینکه «وقتی دو دولت اخیر نتوانستند نگاه جناحی به برجام را کنار بگذارند، تنها راه این است که اجرای پرونده هسته‌ای به شورای عالی امنیت ملی منتقل شود»، می‌گوید: در ابتدا اجرای پرونده هسته‌ای به دبیرخانه داده شد، ولی در زمان دولت روحانی این پرونده به وزارت خارجه منتقل شد و به دلیل رویکرد فنی که داشت، توانست عملکرد موفقی داشته باشد. اما متاسفانه در دولت رئیسی رویکردی شعاری بر پرونده حاکم شده و می‌بینیم که در وزارت خارجه فعلی امکان رسیدن به یک تنش‌زدایی هسته‌ای وجود ندارد و همه فرصت‌ها سوخت شد.

فلاحت پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌گوید: تحولات اخیر نشان داد یا این ادعای دولت که اقتصاد مردم را به برجام گره نمی‌زند از ابتدا اشتباه بوده، یا اینکه دولت کنونی یکی از ضعیف‌ترین قوای اجرایی در تاریخ کشور است. اکنون عملا می‌بینیم وقتی یک بحران ایجاد می‌شود، هیچ ساز و کار اقتصادی برای خروج از بحران مشاهده نمی‌شود.

فلاحت‌پیشه می‌گوید: پرونده هسته‌ای باید از دو کانون فرصت‌سوز خارج شود؛ باید پرونده دیپلماسی به جمعی فرادولتی و فراجناحی با اختیارات لازم داده شود تا دیپلماسی عمومی و دیپلماسی رسمی را پیش ببرند. البته این سخنان به معنای این نیست که فضا برای مذاکرات برجامی باز است. با این وجود معتقدم همین کار یکی از مقدمات لازم برای فراهم کردن شرایط دیپلماتیک است. به عبارتی زمانی که ایرانی‌ها نشان دهند ثبات در تصمیم‌گیری هسته‌ای دارند، بخشی از موانع خود به خود برداشته می‌شود و لازمه آن هم این است که کشور به سمت اجماع حرکت کند، چراکه خبر‌های ناگواری که از داخل ایران شنیده می‌شود، با آن صلابت مورد نیاز همخوانی ندارد. کسانی که همچنان به دنبال تحمیل تابو‌های ذهنی خودشان به جامعه هستند، باعث تداوم اختلاف در جامعه می‌شوند. مثلا همین حالا وقتی یک مقام رسمی اعلام می‌کند که مسمومیت دانش‌آموزان دختر عمدی است، نشان می‌دهد که در کشور اجماع مورد نیاز وجود ندارد. /رویداد24

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا