ناگفتهها از جشنواره ای که «تحریم» نشد/ لطفاً «دیکتاتور» نباشید!
محمد حمیدیمقدم دبیر شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» با ارائه روایتی صریح و مستند از پشت پرده تلاشهای ناکام برای تحریم این رویداد از روحیه دیکتاتوری برخی نقشآفرینان در این جریان انتقاد کرد.
بعد از برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران، پای گفتگویی صریح با مهدی آذرپندار نشستیم و تلاش کردیم از منظر ثبت تجربه، آنچه او در مقام دبیر آن رویداد دیده و تجربه کرده بود را روایت کنیم. واقعیت این است که برگزاری جشنوارههای سینمایی در سالی که پشت سر میگذاریم، متفاوت از دورههای قبل است به خصوص که سایه بخشی از التهابات و ناآرامیهای جاری در سطح جامعه، بر سر این رویدادها هم سنگینی میکند.
همان صنفی که به ظاهر جشنواره را تحریم کرده بود.
بله. نمیخواهم خیلی به جزئیات اشاره کنم اما مهم این است که همه این افراد برای حضور در جشنواره آزاد بودند و تصمیم گرفتند که در «حقیقت» حضور داشته باشند. نفس این حضور برایشان مهم بود. آنهایی که تصمیم به کنشگری نسبت به حوادث اخیر گرفتند و در جشنواره حاضر نشدند هم مشکلی نداشتند. مشکل من با کسانی است که میخواستند کنشگری خود را به دیگر تحمیل کنند. آیا این نوعی از دیکتاتوری نیست؟ تصمیم به عدم حضور، یک تصمیم است که میتواند محترم هم باشد، کمااینکه اشاره هم کردم، خیلیها سالهاست چنین تصمیمی گرفتهاند و کاملاً هم با احترام هر دوره از برگزاری را دنبال میکنند.
شما میتوانید اکت سیاسی هم داشته باشید، اما در مقابل یک پدیده فرهنگی که زیست شما در آن شکل گرفته که نمیتوانیم ریتم اتفاقات را برهم بزنید. «سینماحقیقت» امسال، کات میخورد به سال قبل و سالهای قبلتر؛ شما چگونه میخواهید تناقض موضع امروز و دیروز خود را برطرف کنید؟ ما تمام ۶۰۰ اثر رسیده را در معرض قضاوت میگذاریم چون معتقدیم هیچ راهی جز صراحت، شجاعت و شفافیت نداریم. بلوف هم نمیزنیم.