وجود تعداد پرشمار ساختمانهای قدیمی، فرسوده و ناایمن در تبریز از جمله نگرانیهای زندگی در این کلان شهر ۱.۸ میلیون نفری است که در صورت اتخاذ نکردن تدابیر مناسب و به موقع میتواند تهدید جدی برای شهر و شهروندان به دنبال داشته باشد.
به گزارش باش خبر وبه نقل از ایرنا، با توجه به توسعه شهری #تبریز از دهه ۱۳۰۰ شمسی و رونق آن در دهه های بعد، اکنون شمار زیادی ساختمان های پنج طبقه و بلندتر در تبریز وجود دارد که به گفته مدیران# شهرداری از میان آنها تاکنون ۲۰۰ #ساختمان _ناایمن شناسایی شده اند.
بدیهی است که وقوع حوادثی مانند #آتش سوزی و ریزش «پلاسکو» در تهران و «متروپل» در آبادان، تلنگری به مدیریت شهری تبریز و نهادهای مسوول از قبیل تشکیلات قضایی، سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز و اداره کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان شرقی بود تا در قالب یک برنامه مدون و منسجم و دارای زمانبندی، نسبت به شناسایی، احصاء آمار و رفع خطرات احتمالی پیش روی ساختمان های ناایمن این کلان شهر، اقدام و از بروز هر گونه حادثه احتمالی ناگوار جلوگیری کنند.
پیگیری های خبرنگار ایرنا نشان می دهد که پس از وقوع حادثه ریزش ساختمان «متروپل» آبادان به این سو، نهادهای فوقالذکر با برگزاری جلسات کارشناسی و مدیریتی متعدد، نسبت به شناسایی و آمارگیری ساختمان های ناایمن در تبریز، اقدامات قابل توجهی انجام داده اند، اما نکته اینجاست که به نظر می رسد تصمیم سازی ها در این زمینه هنوز به نتیجه کاربردی در قالب الزام مالکان ساختمان های ناایمن به ایمن سازی آنها بر پایه تجربه زیسته در سایر شهرهای کشورمان و یا کشورهای دیگر منجر نشده است.
بدیهی است که فراموش کردن حوادث به وقوع پیوسته در ساختمان های ناایمن کشورمان در شهرهای یاد شده و به بایگانی سپرده شدن صورت جلسات نشست های کارشناسی و تصمیم سازی مربوط به این قبیل ساختمان ها در تبریز می تواند در آینده عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
واقعیت این است که امروزه در تبریز ساختمان های بلندمرتبه با کاربری تجاری بزرگی مانند «پاساژ امت» و «پاساژ برلیان»، «ساختمان ۱۱۰» و … با عمر بیش از ۴۰ سال وجود دارد که ریزش هر کدام از آنها می تواند آسیب های جدی جانی و مالی و پیامدهای روانی فاجعه باری برای شهر به دنبال داشته باشد.
واقعیت این است که امروزه در تبریز ساختمان های بلندمرتبه با کاربری تجاری بزرگی مانند «پاساژ امت» و «پاساژ برلیان»، «ساختمان ۱۱۰» و … با عمر بیش از ۴۰ سال وجود دارد که ریزش هر کدام از آنها می تواند آسیب های جدی جانی و مالی و پیامدهای روانی فاجعه باری برای شهر به دنبال داشته باشد.
کارشناسان با اشاره به این وضعیت می گویند که هر گونه سستی یا کم توجهی به موضوع ساختمان های ناایمن در تبریز با جان صدها نفر از مردم در ارتباط و وظیفه سازمان ها و نهادهای مسوول است که در قالب برنامه های میان مدت و بلندمدت نسبت به ایمن سازی این قبیل ساختمان ها در قالب اعمال مشوق هایی همچون تخفیف در عوارض شهرداری، تسهیل فرآیند صدور پروانه ساخت و … اقدام کنند.
بدیهی است که خطر ساختمان های ناایمن تبریز محدود به ساختمان های بلندمرتبه نیست و فروش تراکم مازاد در ساختمان های نوبنیاد، که به امری عادی و رایج در ساختمان سازی تبریز تبدیل شده و کمتر ساختمان نوسازی را می توان یافت که یک یا دو طبقه اضافه نداشته باشد، همراه با ساخت و سازهای غیرمجاز مناطق موسوم به «حاشیه نشین» و بافت تاریخی، پرونده سازه های ناایمن در این کلان شهر را قطور می کنند.