جمعیت جهان از مرز هشت میلیون نفر گذشته است و با پیشرفت علم و افزایش دادهها، نیاز به واحدهای اندازهگیری جدید به شدت احساس میشود. اکنون گروهی از دانشمندان چهار واحد اندازهگیری جدید معرفی کردند
گزارش باش خبر و به نقل از ایپی، کدام بزرگتر است: رونا یا کوئتا؟ دانشمندانی که روز جمعه در خارج از پاریس گردهم آمدند و با گذر جمعیت جهان از مرز هشت میلیارد نفر، برای اولین بار در قرن حاضر واحدهای اندازهگیری جهان را گسترش دادند، برای این سوال پاسخ دارند.
پیشرفتهای سریع علمی و ذخیرهی گسترده دادهها در سراسر جهان در شبکه وب، تلفنهای هوشمند و فضای ابری به این معنا است که اصطلاحات مورد استفاده برای اندازهگیری وزن و اندازه نیز باید گسترش یابد. یک دانشمند بریتانیایی روز جمعه تلاشی را برای گنجاندن پیشوندهای جدید و جسورانه به مقیاسهای عظیم و کوچک را رهبری کرد.
دکتر ریچارد براون(Richard Brown) رئیس سنجششناسی آزمایشگاه ملی فیزیکی بریتانیا که چهار پیشوند جدید پیشنهاد داده است میگوید: اکثر مردم با پیشوندهایی مانند میلی در میلیگرم آشنا هستند. اما اینها پیشوندهایی برای بزرگترین و کوچکترین سطوحی هستند که تاکنون اندازه گیری شده است. طی ۳۰ سال اخیر، گسترهی دیتاها به طور تصاعدی افزایش یافته و دانشمندان داده متوجه شدهاند که دیگر کلماتی برای توصیف این سطوح ذخیرهسازی نخواهند داشت.
«رونا»(ronna) نشاندهنده وجود ۲۷ صفر بعد از عدد یک است و برادر بزرگترش «کوئتا»(quetta) ۳۰ صفر بعد از یک دارد.
همتایان بسیار کوچک آنها نیز “رونتو”(ronto) با ۲۷ صفر بعد از نقطه اعشار و “کوئکتو”(quecto) با ۳۰ صفر پس از نقطه اعشار هستند که برای اعداد کوچکتر در علوم کوانتومی و فیزیک ذرات مورد نیاز خواهد بود.