مراسم تجلیل از ۶ ناشر آذربایجانشرقی و رونمایی از کتاب دکتر محمدعلی پرغو، استادیار دانشگاه تبریز به مناسبت هفته کتاب در قالب برنامه ای با عنوان «عصر کتاب تبریز» برگزار شد.
به گزارش باش خبر وبه نقل از ایرنا، در این مراسم فرهنگی و ابتکاری با پخش کلیپ از یک عمر خدمات اساتید و پیشکسوتان حوزه کتاب و نشر آذربایجان شرقی همچون دکتر عبدالله عبدالهی، سیدعلی ترابی شهیدی، دکتر علی اصغر شعردوست، احمد غلامعلی زاده، جمشید لک لری و اصغر عباسپور تجلیل شد.
رونمایی از کتاب دکتر محمدعلی پرغو جانباز ۷۰درصد و استادیار دانشگاه تبریز با عنوان «مجموعه اسناد تاریخی تبریز و روسیه در قفقاز» (آکاک) در ۳۲۰ صفحه از دیگر بخش های مراسم عصر کتاب در تالار خاقانی خانه فرهنگ تبریز بود.
تجلیل از ناشران در عصر کتاب تبریز
کیفیت چاپ و نشر در آذربایجان شرقی راضی کننده نیست
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در این مراسم گفت: مفاهیم بلند و سترگ علمی و تاریخی از نسلی به نسل دیگر توسط کتاب انتقال می یابد و این روش هنوز ادامه دارد؛ گرچه رسانه های بزرگی در طول تاریخ ارتباطات اضافه شدند و اکنون برای توسعه فرهنگ نقش مهمی ایفا می کنند، ولی هنوز نتوانستند جای نقش فرهنگی کتاب را پر کنند.
سیدقاسم ناظمی اظهار کرد: هفته کتاب یادآور بزرگانی همچون علامه طباطبایی و علامه جعفری است که بزرگان تولید علم و اندیشه بودند.
وی افزود: هفته کتاب به نام علامه طباطبایی نامیده میشود و آذربایجانی ها و تبریزی ها باید این روز را پررنگ تر برگزار کنند، چون این ایام به رنگ بزرگان این خطه است.
وی همچنین در خصوص وضعیت نشر در آذربایجان شرقی گفت: شرایط امروز ما در حوزه نشر، تولید فکر و فرهنگ مناسب نیست؛ شاید از لحاظ کمیت در وضعیت مطلوبی قرار داریم، ولی به لحاظ کیفیت نشر، در وضعیت مناسبی نیستیم و این شرایط در شأن استان عالم پرور و فرهنگ خیز آذربایجانشرقی نیست.
ناظمی تاکید کرد: باید برای ترمیم ارتباط مردم با کتاب بکوشیم یا حداقل مبلغان کتاب های خوب باشیم.
وی افزود: سرانه مطالعه با وضعیت تاریخی ما سازگار نیست؛ پیشینه آذربایجان شرقی در حوزه کتاب پرفروغ بوده است و بر این اساس باید نسبت به جبران کاستی ها تلاش کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه نهاد فرهنگ در کشور ما نهاد نحیف و ضعیفی است بر این اساس حمایت هایی که از حوزه نشر و تولید محتوا اتفاق میافتد راضی کننده نیست.
وی افزود: البته تاریخ فرهنگ آذربایجان شرقی نشان داد که مردمان این خطه بدون تکیه به پشتیبانی های مالی به صورت خودجوش و مردمی کارهای بزرگی را انجام دادند که کتابخانه نخجوانی به عنوان یکی از گنجینه های کتابخانهای و از گنجینه های بی نظیر کتاب های خطی ایران است برادرانی که خودجوش بدون حمایت این کتابخانه بزرگ را به یادگار گذاشتند.