اخبار

هیچ گونه افزایش قیمتی در مورد نان وجود نخواهد داشت

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: خط قرمز دولت مبنی بر عدم افزایش قیمت نان بوده و ترجیح بر این است یارانه مدنظر به نانوایان پرداخت شود لذا هیچ گونه افزایش قیمتی در مورد نان وجود نخواهد داشت.

اکبر فتحی، در جمع خبرنگاران، در ارتباط با وضعیت کلی استان آذربایجان شرقی در مورد تولید و توزیع آرد و نان و کمبودهای احتمالی موجودگفت: به لحاظ ذخایر محصول استراتژیک گندم در شرایط بی سابقه ای به سر می‌بریم بطوری که تا خردادماه که موعد شروع برداشت‌های سال بعد می‌باشد، ذخایر گندم و جو در کشور و استان موجود است. خوشبختانه هم به لحاظ تولید داخلی و خریدی که شرکت بازرگانی دولتی انجام داده است شرایط مناسبی در کشور و استان وجود دارد.

وی افزود: پیش بینی می شد که حدود 5 میلیون تن خرید صورت گیرد که این مقدار به 7.5 میلیون تن رسید و خریدهایی که از کشورهای دیگر صورت گرفت ذخیره مناسبی از گندم را شکل داده است. از نظر تولید آرد و کارخانجات تولید آرد، آذربایجان شرقی جزو استانهای سرآمدی است که علیرغم اینکه مصرف کل آرد آن(مصرف صنف و صنعت بعلاوه مصرف خبازی ها) حدود 600 هزار تن است، ظرفیت کارخانجات آن در حدود 2 میلیون و 600 هزار تن است. بنابراین از این لحاظ نگرانی در استان وجود ندارد و تفاوت خاصی نیز بین شرایط گذشته و حال ایجاد نشده و در طرح مردمی سازی یارانه ها اتفاق خاصی در این زمینه رخ نداده و ارز دولتی گندم با همان قیمت 4هزار و 200 تومان محاسبه می شود.

وی ادامه داد: آردی که شرکت غله تحویل نانوایی می‌دهد نیز ( اعم از نوع یک و نوع 2) با همان قیمت سابق صورت گرفته و فاصله قیمتی تنها در بخش صنف و صنعت قابل مشاهده بوده و گندم 12 هزار تومانی برای آن تعریف شده است. حتی در برخی نقاط براساس صلاحدید فرمانداران شهرستانها که به عنوان رئیس کارگروه آرد و نان شهرستان می باشند، تلاش شده است آردی بیشتر از مصرف سرانه تامین شود. در مقاطع زمانی و بسته به میزان نیاز در کارگروه شهرستانها مطرح و در کارگروه استانی مصوب شده و به تناسب میزان نیاز آرد در اختیار شهرستانها قرار می گیرد.

فتحی، افزود: در طرح نصب کارتخوانها که پیش بینی می شد آرد با نرخ آزاد تحویل خبازی ها شده و نان با قیمت دولتی به مشتری‌ها داده شده و مابه التفاوت آن به نانوایی‌ها پرداخت شود هنوز مرحله پایانی به اجرا نرسیده و شاید همین امر موجبات نارضایتی مردم را فراهم آورده است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به وقوع جنگ اوکراین ـ روسیه که از تولید کنندگان عمده غلات جهان است و تاثیر آن بر افزایش قیمت جهانی غلات تصریح نمود: خوشبختانه تدابیر بسیار خوبی در این زمینه در کشور اتخاذ شد و شاید ایران جزو معدود کشورهایی است که برای مصرف یک سال خود گندم ذخیره نموده است که هم اکنون در بنادر و سیلوهای داخل کشور موجودند. لذا جای قدردانی از دولت محترم وجود دارد که با چنین تدبیری موفق به مدیریت شرایطی شده است که کل امنیت غذایی جهان را تحت الشعاع قرار داده است.

وی در ارتباط با کنترل کارتخوان‌های نصب شده در نانوایی‌ها خاطرنشان کرد: بالای 95 درصد از نانوایان قشر زحمتکش و متعهدی هستند که با کمترین سود در جهت خدمت به مردم تلاش می کنند اما همانند هر صنف دیگر در این صنف نیز افرادی درصدد سودجویی می باشند.

وی با بیان اینکه طرح مردمی سازی یارانه‌ها و نصب کارتخوانها در نانوایی‌ها ( اگرچه هنوز تکمیل نشده) ردیابی نشتی‌های احتمالی را سهل‌تر می نماید ادامه داد: میزان استحصال نان از آرد تحویل داده شده به نانوایی میزان مشخصی است و از روی کارتخوان‌های نصب شده که در اتاق پایش شکل گرفته مورد رصد قرار می گیرند، بررسی هر نانوایی به طور جداگانه مشخص می سازد از آن میزان آرد چه میزان نان تولید شده است. تکراری بودن تراکنش ها نیز در این کارتخوانها کاملا مشخص است و در صورتی که تعداد تراکنش های تکراری از حد معمول فراتر رود پیامک های کنترلی به نانوایی مورد بحث ارسال می شود.

وی ادامه داد: چنین کنترلی نیاز به کنترل میدانی را تا حد بسیار زیادی کاهش داده و با تکمیل فرایند نصب کارتخوان ها نیاز به پایش فیزیکی به حداقل خواهد رسید. از دو هفته قبل با دستور فرماندار محترم شهرستان تبریز دستگاه های دیگری مانند بسیج و سازمان صنعت و معدن نیز در پایش روزانه نانوایی ها همکاری نموده و با اطلاعاتی که در مورد تراکنش ها از اتاق رصد و پایش دریافت می نمایند به بررسی موارد تخلف اقدام می نمایند.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، وی در ارتباط با نظارت‌هایی که بر نانوایی‌ها از فرمانداری ها به سازمان صمت و سپس سازمان جهادکشاورزی محول شده است بیان کرد: در حال حاضر نیز از طریق سازمان جهاد کشاورزی بحث نظارت به فرمانداری ها مرتبط شده است اما هم اتحادیه و سازمان جهادکشاورزی و هم سازمان های بسیج و صمت باید نیروهایی به این امر اختصاص دهند تا نظارت مورد نظر اتفاق افتد. در مقطع زمانی پس از پایان ماموریت نیروهای سازمان صمت در سازمان جهادکشاورزی ما با کمبود نیرو مواجه شدیم اما اخیرا با ورود خود سازمان صمت به بحث های نظارتی(با دستور فرماندار) از دو هفته گذشته این نقیصه نیز برطرف شده است//ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا