پوست اندازی و نوسازی ناوگان حمل و نقل درون شهری تبریز، اعم از تاکسی، اتوبوس، مترو و دیگر بسترهای مکمل، در راستای تحقق برنامه کلان حمل و نقل ترکیبی، از جمله اولویتها و سیاستهای راهبردی مورد نیاز شهر تبریز است که با وجود غفلتها و بیتوجهیهای صورت گرفته در ۱۰ سال گذشته، حالا به سرخط برنامههای مدیریت شهری بازگشته است.
، حمل و نقل درون شهری تبریز طی دهه گذشته، یکی از پرچالشترین حوزه های مدیریت شهری بوده و به دلیل برخی بیتوجهیها و سوءمدیریتهای قبلی از یک سو و مسدود شدن راهها و حلقههای حمایت دولت از سوی دیگر، به حوزهای فقیر، فرسوده و البته پرانتقاد نزد افکار عمومی بدل شده است.
این چالش ها، متاسفانه طی ۱۰ سال اخیر و با تغییر شهرداران و شوراهای ادوار قبلی نیز، نه تنها همچنان بدون توجه و برنامه ریزی های راهگشا پابرجا بوده اند؛ بلکه سال به سال و در سایه فرسودگی، کاهش و از رده خارج شدن بخشی از ناوگان حمل و نقل درون شهری به ویژه اتوبوسرانی، بر حجم و شدت آنها نیز افزوده شده است.
با این وجود، این روزها و در سایه اولویت بخشی مدیریت شهرداری به اهمیت و ضرورت توسعه زیرساختهای حمل و نقل درون شهری و نیز تعامل و همدلی شورای شهر و شهرداری و همچنین، پیگیریهای بالادستی مدیریت شهری، اولویتها و نیازهای حمل ونقل درون شهری تبریز، در همه بخشها، به مساله نخست شهرداری و شورای ششم تبدیل شده است.
از تلاش برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی، با طرح اعطای تسهیلات بانکی به رانندگان، تا خرید صدها دستگاه اتوبوس جدید و از تسریع روند احداث و تکمیل ایستگاه های خطوط یک و دو مترو تا پیگیری موضوع فاینانس برای این پروژه عظیم شهری، همه حکایت از عزم جدی شهرداری برای رفع تدریجی چالشهای فرآروی حوزه حمل و نقل درون شهری تبریز دارد.
این سطح و حجم از اقدامات و برنامهریزیهای مدیریتی که تقریبا در تمام حوزههای زیر مجموعه حمل و نقل درون شهری در دستور کار شهرداری قرار گرفته است، امروز و تنها پس از گذشت ۶ ماه از آغاز به کار دوره جدید مدیریت شهرداری، در حال ثمر دادن است و به گفته شهردار تبریز، طی یک سال آینده خواهد توانست، به موتور محرک و شتاب بخش نوسازی و تقویت ناوگان حمل و نقل درون شهری تبریز تبدیل شود.
این برنامهریزیها البته در شکل عملی و عینی خود، طی روزهای گذشته و با سفر یک روزه “احمد وحیدی” وزیر کشور به تبریز، وارد فاز عملیاتی و جدیتر خود شد و خبرهای خوش و امیدبخش وزیر کشور نیز نوید روزهای خوش و بهار جوانی و تحول در این حوزه را به شهروندان تبریزی منتقل کرد.
خرید و تزریق ۳۰۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی تبریز
در همین حال، “یعقوب هوشیار”، شهردار تبریز، همزمان با سفر وزیر کشور به این شهر و در بازدید از اتوبوس های جدید خریداری شده برای تبریز، از خرید و تزریق ۳۰۰ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان اتوبوسرانی، با اعتباری بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان، تا پایان امسال خبر داد.
شهردار تبریز در عین حال افزود: این تعداد اتوبوس جدید که تا پایان سال خریداری و وارد ناوگان اتوبوسرانی خواهند شد، علاوه بر ۱۰۰ دستگاه اتوبوس خریداری شده قبلی است که با احتساب آن ها، تعداد اتوبوس های خریداری شده در دوره فعلی به ۴۰۰ دستگاه خواهد رسید.//فارس