دومینوی شکست های تل آویو
رژیم صهیونیستی امروز با چالشهای متعددی در عرصه داخلی و نیز منطقهای مواجه است. علاوه بر بن بست سیاسی برای تشکیل دولت، چالشهای داخلی از جمله تضاد طبقاتی، مسائل اقتصادی و در عرصه منطقهای هم مانند تهدید گروههای مقاومت یا یکسری شکستهای اسرائیل در بحث سایبری باعث شده برخیها از تضعیف اسرائیل و حتی زوال این رژیم صحبت کنند.
بنبست سیاسی و ضعف ساختاری
مهمترین چالشی که این روزها گریبان صهیونیستها را گرفته بحث بحران سیاسی یا بن بست در تداوم کابینهها است چرا که اخیراً پارلمان منحل شد و عمر نخست وزیری «نفتالی بنت» نیز به پایان رسید و «یائیر لاپید» تا زمان برگزاری انتخابات مجدد، نخست وزیر موقت خواهد بود. این مساله در واقع برای رژیم صهیونیستی به یک بحران تبدیل شده است.
دومینوی شکست های تل آویو
نفتالی بنت نخست وزیر سابق این رژیم به صراحت اعلام کرد ما در طول تاریخ ۲ بار پیش از این، دولت تشکیل دادهایم و هر کدام در آستانه ۸۰ سالگی فرو پاشیدند و اکنون این نگرانی را داریم که در آستانه هشتاد سالگی دولت سوم ما هم فرو بپاشد.
لازم به ذکر است طی ۴ سال گذشته هنگامی که کابینه ۳۴ رژیم صهیونیستی در نوامبر ۲۰۱۸ با خروج «آویگدور لیبرمن» از هم پاشید، هیچ یک از جناحهای سیاسی رژیم صهیونیستی نتوانستند در چندین انتخابات برگزار شده، ائتلافی را برای تشکیل کابینه به وجود آورند. به همین دلیل جناحهای سیاسی متضاد مجبور به تشکیل کابینهای با حضور دو جناح سیاسی شدند که نتیجه آن توافق، برای نخست وزیر دورهای شد.
به این معنی که برای تشکیل کابینه، هر یک از دو طرفی که داعیه نخست وزیری داشتند حاضر شدند نیمی از دوره نخست وزیری را در اختیار داشته باشند و نیمی دیگر را به رقیب خود بدهند. رقیبی که در بسیاری از موارد با آنها اختلاف جدی داشته و دارند. این، نتیجه ضعف سیستم سیاسی و احزاب سیاسی رژیم صهیونیستی در به دست آوردن کرسیهای مکفی و بالا در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) است.
استمرار شکست در مقابل توان محور مقاومت
برخلاف آنچه جامعه و رسانههای اسرائیل اعلام میکنند که بزرگترین مشکل ما چالشهای داخلی است و آنچه ما را به سمت بحران پیش میبرد، همین چالشهای درونی است اما شواهد نشان میدهد که چالشهای منطقهای مخصوصاً از سمت گروههای مقاومت نیز به چالش بزرگی برای اسرائیل تبدیل شده است؛ نمونه بارز آن در عملیات «سیف القدس» (شمشیر قدس) سال گذشته دیدیم.
در این درگیری برای نخستین بار موشکهای حماس به قدس رسید و سامانه گنبد آهنین حداقل درصدی از این موشکها را نتوانست رهگیری و منهدم کند. در این جنگ بیش از ۴ هزار فروند موشک به سوی اراضی اشغالی از جمله تل آویو پرتاب شد و آسیب های چند میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی وارد آمد.
بنابراین اگر صهیونیستها در جنگ ۱۹۶۷، تمامی فلسطین و قدس شرقی و نیز جولان و سینا را به اشغال درآورده و صدها هزار آواره فلسطینی در منطقه پراکنده کرده و یک میلیون آواره در داخل فلسطین به جای بگذارند، طی ۲ دهه اخیر شرایط بسیار تغییر کرده است.//ایرنا