ابراهیم فرقانی صبح امروز در بازدید از باغات سبزی و صیفی تبریز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: حدود ۵۰ سال پیش ۸۰ درصد تبریز را باغات تشکیل میداد که امروز شرایط عکس شده و ۸۰ درصد تبریز را ساختمانها تشکیل میدهد، از اینرو ضرورت دارد که باغات باقی مانده را حفظ کنیم و بر این اساس اراضی کشت سبزی و صیفی در حکم آباد و قراملک باید صیانت شوند.
وی، سطح زیر کشت سبزی و صیفی در این شهرستان را ۲ هزار هکتار و مساحت فعلی باغهای سبزی و صیفی حکمآباد و قراملک را ۶۵۰ هکتار اعلام کرد و گفت: این اراضی جزو میراث و ذخایر کشاورزی استان آذربایجانشرقی است و ظرفیت مناسبی برای بومگردی محسوب میشوند.
وی با تاکید بر اینکه برخلاف دیدگاهها مبنی بر صنعتی و ساختمانی بودن تبریز، این شهرستان در اقتصاد کشاورزی استان جایگاه خاصی دارد، اضافه کرد: این شهرستان در کشت کلزا، صنایع تبدیلی همچنین کشت سبزی و صیفیجات رتبه اول استان را به خود اختصاص داده است.
فرقانی با بیان اینکه باید وضعیت فعلی باغات سبزی و صیفی تبریز را حفظ کنیم، ادامه داد: در دنیا چنین فضاها و اراضی را در راستای جذب توریست و تولید محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار میدهند، از اینرو باید از این ظرفیت بزرگ به درستی صیانت کنیم؛ البته برخی اقدامات انجام شده و منجر به تشکیل کارگروه حفظ اراضی و باغات حکم آباد و قراملک شده است.
وی در حاشیه این بازدید از مزارع سبزی و صیفی مناطق ۴ گانه غرب تبریز (حکمآباد، جمشیدآباد، لاکه دیزج، قراملک) ضمن دیدار با هیأت مدیره شرکت تعاونی تولید سبزی و صیفیکاران و بررسی مسائل و مشکلات سبزیکاران منطقه طی سخنانی تصریح کرد: باید در راستای حفظ امنیت غذایی و تولید و توزیع غذای مردم کوشا باشیم و حفظ و صیانت از باغات سبزی و صیفی شهرستان تبریز در این خصوص امری حیاتی است.
گفتنی است، سبزیکاران مناطق ۴ گانه غرب تبریز؛ وجود زمینهای تحت تملک شهرداری در وسط مزارع سبزی و صیفی که به دلیل عدم کشت زمینهای مذکور منجر به ایجاد مشکلاتی از قبیل انتشار آفات و بیماریها از مزارع رها شده به مزارع همجوار شده؛ تغییر کاربریهای تدریجی مزارع سبزی ؛ عدم ایجاد فرصت لولهگذاری به دلیل عدم تملک زمینهای شهرداری توسط زارعان و… را از عمده چالشهای خود عنوان کرد.
دیوارهای بتنی، تخریب باغها و مزارع کشاورزی و سرانجام رویش ویلا، واقعیت تلخی است که دشتهای حاصلخیز و باغها را در مناطق خوش آب و هوا، یکی پس از دیگری میبلعد.
تبریز در سالهای اخیر شاهد رشد قارچگونه ویلاهای شخصی در زمینهایی است که پیش از این زمین کشاورزی و محل تولید محصولات زراعی بوده یا باغی که انواع میوهجات در آن تولید می شده است.//فارس