اخبار

ورود به زندان‌های آذربایجان شرقی ۹ درصد کاهش یافت

موسی خلیل اللهی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ، تلاش برای حبس زدایی را یکی از اولویت های مهم دستگاه قضائی برشمرد و با تاکید بر اینکه دادگستری آذربایجان شرقی در این خصوص برنامه های متعددی را به مورد اجرا می گذارد، افزود: بر همین اساس درباره مرتکبین جرایم سبک که حکم حبس برای آنها صادر می شود،، اگر متهم تا ساعت ۱۷ ضامن یا وثیقه به مراجع قضائی معرفی کند، به زندان نمی رود.

وی با بیان اینکه رویکرد دستگاه قضایی در خصوص وقوع جرایم و مجازات زندان، تفکیک جرایم خشن و سبک است، افزود: نوع برخورد و مقابله با مجرمینی که امنیت جامعه را مخدوش و احساس ناامنی در جامعه ایجاد می کنند با افرادی که جرایم سبک مرتکب شده و فاقد سابقه کیفری هستند، به هیچ عنوان یکسان نیست.

خلیل اللهی ادامه داد: طبق رویکردهای جدید قوه قضائیه با مرتکبین جرایم خشن مثل آدم ربایی و سرقت، بدون کوچکترین اغماض برخورد می شود و در خصوص مرتکبین جرایم غیر عمد و سبک نیز ارفاقات قانونی از جمله عدم صدور قرار حبس ، استفاده می شود که منجر به کاهش ورودی به زندان ها خواهد شد.

وی از رسیدگی و ارتباط ۸۵ درصدی محاکم با زندانی از طریق فضای مجازی و ویدئوکنفرانس خبر داد و در خصوص موضوع اصلاح مجرمین نیز گفت: هدف از مجازات حبس، تنها تنبیه نبوده، بلکه هدف اصلی اصلاح و تربیت، بازآموزی و بازاجتماعی کردن مجرمان است.

خلیل اللهی با اشاره به اینکه زمینه ملاقات خانواده زندانی در منزل با مددجو در زندان از طریق ویدئوکنفرانس در آینده نزدیک فراهم می شود، بر فرهنگ سازی رسانه های گروهی و مطبوعات برای تبیین و تشریح ملاقات مجازی به جای ملاقات حضوری تاکید کرد.

وی سوادآموزی و حرفه آموزی مددجویان در زندان های آذربایجان شرقی را از جمله اقدامات مهم دستگاه قضائی برای کاهش ورودهای زندان در سال های آینده بیان و اضافه کرد: هم اکنون در مدرسه دولتی مستقر در زندان تبریز در مقطع متوسطه اول و دوم تعداد ۱۹۴ نفر مددجو مشغول تحصیل هستند و در حوزه حرفه آموزی نیز مددجویان مهارت ها و مشاغل مختلفی را یاد می گیرند که حتی از این محل بخشی از هزینه های خانواده خود را نیز تأمین می کنند.

خلیل اللهی ادامه داد: در بحث آموزش های فرهنگی و عقیدتی از سال های گذشته دو سوم زندانیان آذربایجان شرقی در طرح قرآنی با عنوان «شفای قرآنی» در حوزه حفظ قرآن شرکت می کنند و از یک جزء تا ۳۰ جزء حافظ قرآن هستند که بهره مندی از عفو، از جمله امتیازات شرکت کنندگان در این طرح می باشد.

وی از اخذ رضایت طرفین پرونده تعداد ۲۰ نفر از محکومین به قصاص نفس در سال ۱۴۰۰ و دو محکوم در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱خبر داد و افزود: به همت ستاد دیه استان و مشارکت مردم و خیرین، تعداد ۵۵۲ زندانی جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۰ از زندان های استان آزاد شده اند.//ایرنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا